|
|
Míváte na tiketu tenis? Pochlubte se
čtv 24. bře 2011 18:03:12 od confused
Sony Ericsson Open 201125.3. 16:05 (ještě upřesním) Milos Raonic - Somdev Devvarman Milos RaonicMilos Raonic je rodák z černohorské Podgornice, žijící v kanadském Thornhillu. Tento mladík o sobě dal poprvé vědět na Australian Open, kde se sice jen tak tak kvalifikoval, když se slovákem Martinem už to měl hodně na hraně a nikdo mu tak v dalších kolech nevěřil. Opak byl ale pravdou. Raonic dokázal následně vyřadit Phaua, Llodru a poradil si také se zkušeným Rusem Mikhailem Youzhnym. Zastavil ho až ve čtvrtém kole pozdější semifinalista David Ferrer. To ale nebyl zdaleka jeho nějvětší úspěch. Po nepovedeném turnaji v Johannesburgu zavítal Milos do San Jose - tady se probojoval až do finále, kde v roli outsidera proti Fernandu Verdascovi dokázal překvapit a mohl se tak radovat ze svého prvního titulu na okruhu ATP.Milos měl necelé tři dny na regeneraci, jelikož ho čekal další podnik na území USA - tentokrát v Tennessee ve městě Memphis. Tam narazil Raonic shodou okoloností v prvním kole opět na Verdasca a i tentokrát nezaváhal a Španěla porazil a i tentokrát to dotáhl až do finále. Do finále nastoupil proti nejlepšímu Američanovi - zkušenému Andymu Roddickovi. Duel to byl velmi vyrovnaný, ale nakonec se radoval Američan, když v páté sadě využil unikátní match point a mohl se tak po téměř roce radovat z triumfu. Raonic startoval díky divoké kartě i v předchozím turnaji série ATP Masters 1000, kde v prvním kole narazil na domácího Mardyho Fishe, kterého už minulý měsíc dokázal porazit, a to v hale v Memphisu. I přes to, že si Milos vyžádal medical time z důvodu bolestí břicha, dokázal Mardyho ve dvou setech porazit. V dalším kole se ale událo velké překvapení, a to když Milos narazil na domácího mladíčka Ryana Harrisona. Ten se před domácím publikem dokázal vyburcovat k neuvěřitelnému výkonu a padalo mu tam doslova všechno. Milose nakonec porazil ve třech sadách a pro Kanaďana a jeho fanoušky to byla velká rána. Na Miami je ale Milos podle jeho slov skvěle připravený a bude se snažit uspět. Somdev Devvarman, o tomto hráči jsem se tu už několikrát v blízké době zmínil, tak mě snad neukamenujete, když se budu opakovat. Na začátku letošní sezóny se mu sice moc nedařilo, když se mu nepovedlo uspět ani doma v Chennai a ani v Melbourne - v obou případech se s turnajem loučil po úvodních kolech. Následně ale na singaporeském challengeru dokázal dojít do čtvrtfinále, kde však nestačil na Slováka Martina. K jeho zatím největšímu turnajovému úspěchu v letošní sezóně patří jednoznačne turnaj v jihoafrickém Johannesburgu - tady se dokázal probojovat až do finále, kam se pustupně dokázal probojovat přes Klaasena, Hutu Galunga, de Voesta a van der Merweho. Ve finále ale bohužel ve vyrovnané třísetové bitvě nestačil na domácí jedničku Kevina Andersona. Na turnaji v Dubai měl smůlu, když do prvního kola musel nastupovat proti světové dvojce Rogerovi Federerovi, kterému bohužel podlehl ve dvou setech 3-6 3-6. Velké překvapení se mu však povedlo na Davis Cupu v Srbsku, kde dokázal ve třech setech (hraje se na tři vítězné) porazit domácího Janka Tipsareviče, a i když v zápětí nestačil na Viktora Troickiho, on i jeho tým mohl ze Srbska odjet se vztyčenou hlavou, protože zde předvedli opravdu obdivuhodný výkon. V předchozím americkém podniku v Indian Wells musel Somdev projít kvalifikací, což mu nedělalo výraznější problémy, když se dokázal probojovat přes McCluneho a Jonese. V prvním kole narazil na Francouze Mannarina, kterého porazil až překvapivě snadno 6-2 6-3 a mohl se tak radovat z postupu do druhého kola. V druhém kole se odehrálo také veliké překvapení a Davvermanův možná nejlepší zápas kariéry, když narazil na zkušeného Kypřana Baghdatise, kterého poslal domů s kanárem a dokázal ho tak porazit ve dvou setech 7-5 a 6-0. Ani ve třetím kole Ind nezklamal, když porazil, sice se štěstím, ale přece, Xaviera Malisse a mohl se radovat z postupu do dalšího kola, kde na něj čekal nadlidský úkol v podobě světové jedničky Rafaela Nadala. Kdo ale čekal jednoznačný zápas, tak se šeredně spletl, jelikož v součtu vyhrál Nadal o pouhé 4 gamy, a to 7-5 6-4. V Miami nastoupil Somdev do prvního kola proti antukáři Staracemu, se kterým neměl výraznější problémy a poradil si s ním ve dvou sadách 6-2 6-4. Ovšem Raonic bude na hardu trochu jiná liga. Můj tip:Somdev už v poslední době dokázal hodně překvapit, ale na Milose a jeho servis podle mě opravdu stačit nebude a za vyšší vklad si mladého Kanaďana zahraju. Milos Raonic - Somdev Devvarman- 1 @ 1.5 A na odlehčení sem dám ještě song, který pro Milose složili a nazpívali dva kanadští studenti, kteří mu tak chtějí vzdát hold za to, že v Kanadě udělal tenis populárnější. Toto video bylo dokonce vyvěšeno i na oficiálních stránkách ATP.  GL
pát 25. bře 2011 14:25:06 od Hu
V Miami jsou podmínky takřka totožné jako v San Jose, kde Raonič vyhrál svůj první titul - kurt je sice pomalý, ale má velmi nízký odskok, což zvýhodňuje útočné hráče... a Devvarman je všechno možné jen ne útočný hráč. Pokud se dal Miloš zdravotně do pořádku, tak by to měl zvládnout. GL
pát 25. bře 2011 14:45:23 od confused
Hejhula píše:V Miami jsou podmínky takřka totožné jako v San Jose, kde Raonič vyhrál svůj první titul - kurt je sice pomalý, ale má velmi nízký odskok, což zvýhodňuje útočné hráče... a Devvarman je všechno možné jen ne útočný hráč. Pokud se dal Miloš zdravotně do pořádku, tak by to měl zvládnout. GL 
v San Jose se hrálo v hale, kde je povrch přece jen rychlejší než na venkovním hardu, ale i tak s tebou souhlasím, že by si Milos se stylem hry Devvarmana měl poradit a já věřím, že si vynahradí ten zkrat z Indian Wells a v Miami to dotáhne daleko
pát 25. bře 2011 16:00:06 od Hu
confused píše:Hejhula píše:v San Jose se hrálo v hale, kde je povrch přece jen rychlejší než na venkovním hardu
Obecně to tak je zažité, ale ve skutečnosti se ty vlastnosti turnaj od turnaje liší a někdy i zásadně. Například outdoor hard na US Open je rozhodně rychlejším povrchem než hala v Moskvě nebo St. Petěrburku. Když se člověk podívá třeba na takového "antukáře" Verdasca, tak v San Jose došel 2x do finále, v St. Petěrsburku byl 1x ve finále a 2x v semifinále, ale třeba v Paříži nikdy nevyhrál víc jak jeden zápas. Důvod je prostý - první dva jmenované turnaje se hrají na pomalých površích a naopak v Paříži je extrémně rychlý koberec. Z toho je evidentní, že označení "hala" je stejně obecné a matoucí jako třeba "brunetka", protože za obojím se mohou skrývat kusy různých dispozic
pát 25. bře 2011 18:18:21 od confused
omlouvám se za tip.. jsem zklamanej, jsem nasranej sám na sebe.. tohle utkání Milos vážně podělal, hodně sem mu věřil a on to takhle posere..
pát 25. bře 2011 18:37:42 od hranol
Ahoj......no stane se,ja covece ho sleduji toho Dev Varmana uz delsi dobu...je nebezpecny,bohuzel,nikde na Streamu jsem zapas nenasel akorat na strankach Miami livescore,tak jsem to ockem sledoval a jeste Soderlinga,kde jsem ja utekl hrobnikovi z lopaty...kdy nakonec Soderling vyhral treti set 6:4 a to uz prohraval 4:1.....budeme muset pri sazeni na Dev Varmana davat pozor......jsem zvedavej,kdo me posere zase dnes tiket..mej se a ser na to..jinak dale drzim palce,....
pát 25. bře 2011 18:41:10 od confused
hranol píše:Ahoj......no stane se,ja covece ho sleduji toho Dev Varmana uz delsi dobu...je nebezpecny,bohuzel,nikde na Streamu jsem zapas nenasel akorat na strankach Miami livescore,tak jsem to ockem sledoval a jeste Soderlinga,kde jsem ja utekl hrobnikovi z lopaty...kdy nakonec Soderling vyhral treti set 6:4 a to uz prohraval 4:1.....budeme muset pri sazeni na Dev Varmana davat pozor......jsem zvedavej,kdo me posere zase dnes tiket..mej se a ser na to..jinak dale drzim palce,....
nebylo to ani tak o devvarmonovi, jak o Milosovi.. první set podělal dvojchybama, pak to sice dobře stáhl, ale následně v tb neudržel servis, druhej set nedokázal udržet brejk a pak se nakonec za stavu 5-6 nechal brejknout na 5-7, přičemž udělal další zbytečnou dvojchybu, ale co už..
pát 25. bře 2011 21:21:16 od hranol
Njn.......Murray je obycejnej ko....ja si rikal,ze uz tedka snad potom jeho vykonu s Youngem se schopi a zase ostudne prohral s Bogomolovem.....uz nevim,co si mam o tom myslet a Verdasco ma namale taky myslim......jo taky prohral.....prosral jsem to pekne......
pát 25. bře 2011 21:28:37 od confused
hranol píše:Njn.......Murray je obycejnej ko....ja si rikal,ze uz tedka snad potom jeho vykonu s Youngem se schopi a zase ostudne prohral s Bogomolovem.....uz nevim,co si mam o tom myslet a Verdasco ma namale taky myslim......jo taky prohral.....prosral jsem to pekne...... 
tyhle malý kursy se nehodí dávat na lístek.. Murray a labilní Verdasco jsou pro mě hráči, který na tiket nedám, ale samozřejmě s takovýma soupeřama, jako měli je jejich povinností vyhrát - obzvlášť u Murraye, kterej v IW zaváhal s Youngem. Docela nad těma výsledkama v poslední době kroutím hlavou..
pát 25. bře 2011 22:35:39 od hranol
No ono se me to vyplacelo,ze jsem to daval treba za dva tri nebo pet litru a slo to,ale tedka,se uz par dni nemuzu chytit....vem si co muzeme myslet o Murrayovi ,co zase dneska predvedl,nejen on,ale Verdasco,Wawrinka je taky venku.....delaji z nas voly....myslim si,ze na to nekteri serou.....mozna si taky vsadi.....jako my.....hihi..mej se....zdarec a at se Ti dari....
pát 25. bře 2011 22:40:53 od confused
hranol píše:No ono se me to vyplacelo,ze jsem to daval treba za dva tri nebo pet litru a slo to,ale tedka,se uz par dni nemuzu chytit....vem si co muzeme myslet o Murrayovi ,co zase dneska predvedl,nejen on,ale Verdasco,Wawrinka je taky venku.....delaji z nas voly....myslim si,ze na to nekteri serou.....mozna si taky vsadi.....jako my.....hihi..mej se....zdarec a at se Ti dari.... 
díky, tobě taky.. snad se na nás v dalších dnech usměje trochu víc štěstí..
Zpět na Tenis