Indian Wells: del Potro-Ljubicic
12.03 20:00

Jak už jsem říkal del Potro stoupá a stoupá, díky zranění dlouhodobému přišel o příčku 3. hráče světa a teď se snaží dostat zpět, tam kam patří. Zatím mu patří 90. pozice, Ljubicic už zkušený 32 letý mazák je na 16. příčce.
Del Potro v USA chytl neskutečnou výherní slinu semifinále v San Jose kde podlehl Verdascovi. Semifinále v Memphisu kde podlehl Roddickovi, obhájci a to úspěšnému obhájci titulu. Pak v San Jose měl už přiznivější los a nemusel zdolávat hráče z TOP10, celým turnajem prošel bez ztráty setu, ve finále porazil Tipsareviče 6-4 6-4. Pak si týden odpočinul a zaměřil přípravu na turnaj v Indian Wells. V prvním kole dostal českého reprezentanta Radka Štěpánka s tím si poradil naprosto bez problému, vyhrál 6-4 6-0, nechal se jednou brejknout. Měl hodně dobré procento na prvním servise 78%. Přesto věřím že proti Radkovi ještě del Potro neukázal všechno a proti Ljubicicovi, toho ukáže ještě víc a zvítězí.
Ivan Ljubicic obhajuje vítězství na turnaji, to pujde hodně těžko, protože hned v jeho prvním zápase ho čeká velmi těžká překážka. Ljubicic poslední utkání skrečoval Sergeyi Bubkovi za stavu 1-6 1-0. Těžko říct jestli za tím byl zdravotní stav nebo si jen Ivan nechtěl udělat ostudu. Na AO vyletěl ve třetím kole. V Záhřebu ve druhém to utkání jsem viděl a Ljubicicova hra se mi vůbec nepozdávala, no podle mě hrál hodně špatně. V Nizozemí si zahrál semifinále, tam mi taky nepřipadlo že by hrál nějak fantasticky. V Marseille letěl ve druhém kole s Tursunovem a pak již ta zmiňovaná skreč.
Ljubicic určitě nemá na to aby turnajové vítězství obhájil. Ba dokonce si myslím, že nemá ani formu aby přešel přes druhé kolo, naopak del Potro je ve formě. Teď se mu v USA daří, a stařík Ljubicic už mu stačit nebude a prohraje. Čekal jsem teda o hodně vyšší kurz, ale co se dá dělat. Když jsem začínal dělat analýzu bylo 1.37, teď dopisuji a nestačím se divit, kurz je už opravdu hrozný.
Můj tip:
Del Potro-Ljubicic
1
1.22

OK: 3
KO: 2
Moje tenisové tipy za všechny období:
OK- 78
KO- 28