Indian Wells: Raven Klaasen - Matteo Viola

8.3. 23:10

Central kurt v Indian Wellsu
Indian Wells - kvalifikace:
Z nabídky kvalifikačních duelů na tento podnik, se mi velice zalíbil duel mezi jihoafričanem Ravenem Klaasenem a Italem Matteem Violou.

Raven Klaasen je jihoafrický tenista vyznávající především tvrdý povrch. Tento tenista je sice skoro o sto příček níže, než jeho oponent, ale na tomto povrchu a dosavadní formě zde jasně favorizuji právě Klaasena. Tento tenista letos dokázal, že na tvrdém povrchu hrát umí, což potvrdil i na ATP podniku v Johannesburgu, kam se dokázal kvalifikovat. Jeho zápas v prvním kole jsem sám sledoval, narazil zde na talentovaného Inda Somdeva Davvermana a Klaasen jasně ukázal, že není třeba ho zatracovat. V prvním setu měl dokonce nad svým oponentem navrch, ale nakonec mu bohužel podlehl 6-4 6-3. Na Floridě se také neuvedl vůbec špatně. V prvním kole na něj čekal Australan Matosevic a ačkoliv zde byl Klaasen jasným outsiderem, dokázal dostat první set do tie-braku - ten sice prohrál, ale v zápětí vzal Matosevicovi set a stav byl tak 1:1. Třetí set se Ravenovi bohužel nepovedl a prohrál 3-6, ale předvedl opravdu úctyhodný výkon.

Matteo Viola je třiadvacetiletý tenista, jehož hlavním povrchem je antuka. Turnaje na tvrdém povrchu zrovna nevyhledá, o čemž svědčí i jeho letošní bilance 1/3. Na začátku roku sehrál na tvrdém povrchu turnaj ve francouzské Noumee, kde vypadl hned v úvodním kole s krajanem Cipollou. Zkoušel se kvalifikovat i na Australian Open - ani tady se mu ale bohužel nepoštěstilo, jelikož narazil na Dimitrova, kterému dokázal vzít pouhé dva gamy. Na challengeru v Singaporu se přes první kolo dokázal probojovat, když ve třech setech vyřadil Brita Warda - v zápětí ale podlehl Slovákovi Martinovi. Ani na dvou následujících domácích challengerch na tvrdém povrchu se neprosadil, když v Courmayeuru i v Bergamu vypadl hned v prvním kole.
Můj tip:
Jak už jsem řekl, zde to vidím na vítězství jihoafrického reprezentanta Ravena Klaasena.
Raven Klaasen - Matteo Viola
- 1 @ 1.6

GL