IK Sirius Fotboll vs AFC Eskilstuna
Soutěž: Švédská Allsvenskan - 14.kolo
Datum: 8. 7. 2017 16:00
Místo: Studenternas IP (Uppsala), Švédsko
Můj další tip, který vám rozeberu, bude z nejvyšší švédské ligy ALLSVENSKAN, která má na programu už 14 kolo. Můj tip se bude týkat zápasu domácího týmu IK Sirius s hostujícím týmem AFC Eskilstuna. Domácí tým IK Sirius se drží v horní části tabulky a hraje o postup do pohárů, zatímco tým AFC Eskilstuna hraje o udržení se v nejvyšší lize. Na první pohled se jedná o jednoznačnou záležitost, ovšem po detailnějším pohledu na utkání by to tak nemuselo být.
Týmu IK Sirius bude v tomto zápase chybět pár klíčových hráčů a podle mě určitě ovlivní průběh celého zápasu. Sirius je aktuálně na 3. pozici v tabulce. Ze 13 zápasů dokázal vytěžit 22 bodů se skóre 20:12. Tým vede Kim Bergstrand už od roku 2012 a tržní hodnota týmu je 5,03 mil. €
Chybějící hráči IK Sirius:
# 9 ante Björkebaum - druhý nejlepší střelec v historii tohoto klubu (zranění)
# 6 Johan Eiswohld - defenzivní střední záložník (zranění)
# 22 Stefano Vecchia - 22-leté pravé křídlo, ve třech zápasech dokázal vstřelit 3 branky (zranění)
# 10 Dragan Kapcevic - bosenský útočník (přestup)
# 17 Kingsley Sarfo - mladý 22-letý ghanský střední záložník a asi největší absence pro tento tým, doposud v této sezoně si připsal 5 branek a 5 asistencí. (přestup)
Tým AFC Eskilstuna jak už jsem říkal hraje o záchranu a zatím se v tabulce nachází na samém dnu se 4 body a skóre 11:28. Nejlepším střelcem týmu v aktuální sezoně je # 10 Omar Eddahri, kapitán a útočník, který si už připsal 5 branek z 11. Za zmínku také stojí říci statistiky dalšího tahouna týmu a to je # 19 Mohamed Buya Turay, který vstřelil 3 branky a u dalších tří branek asistoval. Tito dva klíčový hráči budou fit a připraveni na zápas se Siriusem. Manažerem týmu je 40letý angličan Michael Jolley, který je u týmu teprve měsíc a čeká se od něj, že týmu pomůže k záchraně v lize. Hráči ze základní sestavy jsou všichni zdraví a nastoupí v plné síle. Tržní hodnota týmu je 4,55 mil. €
Tým AFC Eskilstuna stále čeká na svou první výhru v lize a snad i dalším impulzem pro start o záchranu v lize je i nedávná výměna manažera. Eskilstuna musí začít bodovat a má k tomu dobrou příležitost proti oslabenému soupeři IK Sirius. Ten, ačkoliv je třetím týmem ligy, tak loni působil stejně jako hosté ve 2.švédské lize. Věřím, že hosté neprohrají a připíší důležité bod(y) v boji o záchranu. Zápas by měl být vyrovnanější, než naznačuje kurz.
Všem přeji hodně štěstí!
TIP Neprohra AFC Eskilstuna kurz 2.67 u