Zagłębie Lubin - Górnik Zabrze

Datum: 16.02.2014
Čas: 15:30
Stadium: Stadion Zagłębia Lubin
Pravděpodobné sestavy
Zagłębie Lubin: Rodic- Cotra, Guldan, Bilek, Rymaniak- Bonecki, Curto- Janoszka, Bertilsson, Przybecki- Piech
Górnik Zabrze: Steinbors- Manka, Augustyn, Pandza, Malkowski- Madej, Luczak, Jez, Sobolewski- Zachara, Nakoulma
Zagłębie Lubin patří mezi ty týmy polské nejvyšší soutěže, které jsou žhavým adeptem na sestup do nižší soutěže. Letos tým totiž předvádí hodně podprůměrné výkony a „odměnou“ je mu předposlední místo. Na domácí půdě je tým absolutně nejhorším v soutěži, jelikož zde v deseti utkáních dokázal nasbírat pouhých 11 bodů (3-2-5). Na domácí půdě se týmu moc gólově nedaří, jelikož zde má bilanci v průměru 1 vstřelený a 1,4 inkasovaných branek. Navíc se domácí utkání tohoto týmu celkově nenesou v moc gólovém duchu. Týmu budou pro toto utkání scházet dva důležití útočníci. Jedná se o Papadopulose a Wozniaka.
Górnik Zabrze je úplným protikladem jeho zítřejšího soupeře. Po jednadvaceti kolech je tým na úctyhodném druhém místě a má obrovskou šanci zabojovat o pohárovou Evropu. Na půdě hostí ale tým nesbírá body až zas tak často, jelikož zde po 10-ti utkání dokázal zvítězit pouze dvakrát a třikrát remizovat. Na půdě hostí tým inkasuje v průměru pouze 1,2 gólu za zápas. Poslední tři venkovní utkání tohoto týmu skončily prohrou a dvakrát dokonce v handicapu. V tomto utkání budou dlouhodobě chybět obránci Danch a Magiera. Nově se k nim přidali Olkowski a Przybylski.
Myslím si, že mírným favoritem utkání je hostující Górnik Zabrze. Ten ale ve venkovních utkáních nemá až zas tak dobrou formu a body zde sbírá jen zřídka. Gólová impotence a absence v ofenzivnívh řadách domácího týmu mě ale nabádá k sázce na nižší počet branek, což jsem zvolil jako můj hlavní tip.
Hlavní tip: oba týmy nedají gól @ 1.80 Marathon