FC Utrecht - PSV Eindhoven

<<

Zizu

Příspěvek ned 15. pro 2013 12:14:30

15.12.2013 16:30
17. kolo 1. nizozemské Eredivisie
Stadión: Stadion Galgenwaard, Utrecht

Na úvod: Nizozemskou ligu nijak zvlášť nesleduji, ale jako asi mnoho z vás jsem zaregistroval blamáž PSV a jeho čtvrteční vypadnutí z Evropské ligy - proto mě tento jeho ligový duel zaujal a rozhodl jsem se podělit o svůj pohled - ačkoli předesílám, že je převážně vyčtený pouze ze stats ;)
Postavení v tabulce: Utrecht je na 8. příčce s bilancí 24 bodů (7-3-6) a skóre 24:27. PSV je až 10. s bilancí 20 bodů (5-5-6) a 28:24.
Doma/venku: Domácí jsou na své půdě v celkové tabulce o 2 body druzí za Ajaxem, mají ovšem dnešní duel k dobru. Bilance zní: 6-2-0 a 19:7. PSV se krčí na 14. místě a je tak 5. nejhorší tým na hřištích soupeřů s bilancí: 1-2-5 a 10:15.
Forma: Utrecht si ve srovnání s PSV za posledních 7 ligových kol vede mnohem mnohem lépe. Má z nich bilanci 5-0-2 a aktuálně 3 výhry v řadě - postupně s Den Haagem 3:0, v Heraclesu 2:1 a v minulém kole s Nijmegenem 2:0.
PSV se zmíněných 7 zápasů získalo 2 body - má tedy o propastných 13 bodů méně než jeho dnešní soupeř za stejné období. NAvíc obě remízy si připsal v domácím prostředí. A poslední 3 zápasy ? Nejprve remíza s SC Heerenveenem 1:1, následně ve Feyenoordu prohra 1:3 a v minulém kole ostudný výprask od Vitesse 2:6 na vlastním hřišti. Do této bilance lze započítat i zápasy EL - po zápase s Heerenveenem přišla prohra s Razgradem 0:2 a zejména čtvrteční výbuch s Oděsou - prohra 0:1 znovu doma a konec v pohárech, přitom k postupu stačilo zápas neprohrát a vědělo se o tom už před výkopem, výsledek druhého zápasu nehrál roli.
Absence: přiznám se, že jména mi vcelku dvaktát nic moc neříkají - domáci se tedy musí dnes obejít bez Willema Janssena, Cedrica van der Guna, Jacoba Mulengu, Marcuse Nilssona a Johana Martenssona. Zmínění hráči ale nebyli k dispozici ani v posledních 3 vítězných zápasech...
PSV je dnes bez trojice Stijn Schaars, Georginio Wijnaldum a Tim Matavž.
Závěr: Forma PSV je absolutně žalostná, do zápasu navíc jde pod tlakem, že už zkrátka musí vyhrát. Utrecht je oproti tomuto v pohodě, což prokazuje za poslední období, jeho domácí bilance bez jediné prohry je pro mě také převědčující. Zkrátka kurzy na PSV jako favorita neuznávám a z chutí si zahraju tip na domácí. Je mi jasné, že každá série jednou končí, toto kolo ale snad ještě pojede v zaběhnutých kolejích. Aspoň čísla to tak tvrdí... ;)

Tip: Utrecht bez remízy - 2,40 Obrázek
neprohra domácích - 1,74 Obrázek
Bilance: OK/KO/VOID - 39/38/4, index = +0,69. yield = +0,90%, série: 8xKO
<<

Zizu

Příspěvek ned 15. pro 2013 17:15:23

Re: FC Utrecht - PSV Eindhoven

33 minut 0:4 - tady není o čem... b-(
.
.
.
nakonec 1:5 - 2x KO