6. kolo GL

<<

johnypohorka

Příspěvek pát 23. srp 2013 2:33:16

6. kolo GL

Nejprve opět zmínka o pohárové Evropě. Plzeň si v poslední minutě vybojovala nadějný výsledek do odvety, ikdyž výhra 2:0 by byla určitě lepší. Důležité je, že Plzeň vítězí a tím neustále navyšuje body do koeficientu. Super výsledek se povedl Liberci. Pěkná lekce z produktivity, kdy vlastně Liberec dokázal v Itálii dát 3 branky z max 4 šancí. To na druhé straně domácí Udinese spálilo co se dalo. Musíme však říct, že Liberec měl v mnoha případech velké štěstí, ale každopádně výhra 1:3 je velkou nadějí do domácí odvety. Posledním zástupce v Evropě Jablonec doma předvedl pěkný výkon proti Betisu, ale zápas pro ně měl špatný konec v podobě prohry 1:2. Zápas byl hodně podobný tomu mezi Udinese a Libercem, kdy domácí Jablonec tlačil, měl šance, ale předvedl produktivitu vesnického týmu a navíc Jablonec přidal obrovské chyby v obraně. Do odvety mu šance nedávám skoro žádné.

Tak po vynechaném 5. kole se podíváme na to 6.:

23.8./18:00 Dukla - Ml. Boleslav
Pro mě zápas, který nemá jasného favorita. Hosté se po bídném startu začínají zvedat, ale i tak to zatím není úplná hitparáda, viz. poslední domácí zápas, který zachránil až gólem v nastavení Nešpor. Domácí Dukla v minulém kole uhrála remízu v Jihlavě a před tím doma podlehla v podivném zápase Slavii 0:1. V týdnu odehráli domácí 2. kolo poháru proti Štěchovicím (4:1), ale této výhře bych moc velkou váhu nedával. Vzájemné zápasy pouze 4 a ani jeden neskončil dělbou bodů. 3x se radoval tým z města automobilů a v předposledním kole loňské sezony vyhrála doma Dukla. Ve všech 4 zápasech padl over. V dnešním utkání bych to viděl na premiérovou remízu. Napovídají tomu výkony obou týmů, které jsou dost nevyrovnané. Dukla je doma lepším týmem, Boleslav má naopak dle mě o trošku lepší aktuální formu. Domácím budou bez potrestaného stopera Vorla. Hosté mají početnější absence, ale většinou jde o dlouhodobější zranění - Janíček, Magera, Dosoudil, Rosa, Zahustel, Štohanzl - posledně jmenovaný sice už hrál za juniorku, ale na Dukle by ještě nastoupit neměl. Ze zápasu mám remízový pocit, remízy normálně nevsázím, ale dnes udělám za menší vklad vyjímku.
Tip: X (3,47 Obrázek ) 3/10

23.8./20:15 Sparta - Příbram
Obrázek - Obrázek
Tady očekávám vítězství domácího celku. Kvalita je jasně na straně Sparty. Do Bundesligy sice odešel Kadlec, ale příchod Bořka Dočkala je dle mě pro hru Sparty dobrým impulsem. Do zápasu by navíc mohl zasáhnout i další novic Mareček. Sparta v posledním utkání remizovala v Plzni. Což je řekněme přijatelný výsledek do hry o titul. Vzhledem k tomu, že má Plzeň velmi dobře rozjetý boj o LM a v návaznosti na to očekávám nějaká zaváhání v GL, tak zápasy se soupeři jako je Příbram musí být pro Spartu jasnou záležitostí. Proti ní sice bude stát "tatarákový mág" Franz Straka, který mě odrazuje od hcp, ale kurz na výhru domácích v 1. poločase beru. Sparta musí do zápasu jít aktivně a pomoci si rychlou brankou, jinak by ze zápasu mohlo být drama. Spartě budou chybět zranění Matějovský, Juliš, Hybš a stále i Ujfaluši. Do Brna navíc na hostování odešel Skalák. Příbram by měla přijet s kompletním kádrem.
Tip: 1. poločas 1 (1,70 Obrázek ) 6/10 ... hlavní bet

24.8./16:00 Znojmo - Slavia
Tak na tento zápas se těším a věřím, že nejen já. Co se odehrálo ve Slávii po ostudném debaklu od Teplic asi nemusím psát. Hráči budou hrát pod hrozbou dalších pokut a to ne zrovna malých. Nebýt tohoto opatření, tak bych šel do čisté jedničky na sympatické Znojmo, ale takto zápas vynechám. NO BET Znojmo by mělo mít kompletní kádr. Slavii bude chybět potrestaný kapitán Kisel, dále i Mičola a Čontofalský. Naopak do zápasu by mohl a dle slov trenéra Petrouše i měl zasáhnout stoper Martin Dobrotka. Toto by mohl být pozitivní impulz pro Slávisty, ale jestli to bude stačit ... No jsem hodně zvědavý jak zápas pojmou hráči Slavie, každopádně musí být dost pod tlakem (fanoušci, média, vedení, pokuty atd.).

24.8./20:15 Slovácko - Plzeň
Obrázek - Obrázek
Plzeň to v Uherském Hradišti v posledním době umí. Z posledních 5 zápasů zde 4x zvítězila a jednou odvážela bod za remízu. Do tohoto zápasu půjde psychicky posílená výhrou v předkole LM nad Mariborem. Opět dojde k protočení širokého kádru. Do zápasu už by měl zasáhnout Bakoš, start Koláře je ještě nejistý. Domácí mají se sestavou daleko větší problémy. Z posledního utkání si červené karty a následný stop odnesl Ondřejka a Kubáň, navíc se zraněným svalem laboruje Kuncl. Domácí to budou mít hodně těžké. Obrana není moc pevná, o to víc to bude znát pokud nenastoupí obránci Kubáň s Kunclem. Slovácko se jako domácí tým ani nemůže zakopat na vlastní půlce a právě z toho by měla těžit Plzeň, která hraje ve velké pohodě, střelecky se jí daří, gólově se prosadil Ďuriš což by mu mělo pomoci, navíc se vrací další střelec Bakoš, čímž se ještě více zvedne konkurence v útoku. V posledních 5 zápasech navíc Plzeň na Slovácku vždy dala alespoň 2 branky. To vše dle mě nahrává overu celkovému i Plzeňskému.
Tip: Plzeň over 1.5 (1,65 Obrázek ) 6/10
Tip: Over 2.5 (1,89 Obrázek ) 4/10

25.8./17:00 Teplice - Jihlava
Domácí asi budou létat v oblacích po parádním vstupu do sezony a po výhře v Edenu 0:7, ale i tak jim věřím i v tomto zápase. Jihlava nehraje venku dobře. Prohrála v Liberci i na Slovácku. Naopak Teplice doma zdolali Slovácko i Duklu. V jejich sestavě bude chybět vykartovaný Ljevakovič, ale myslím, že to nebude až takový problém. Po hattricku by se do základu mohl vrátit Mahmutovič, což je v mých očích záruka na nějaký ten gól. Skvěle hraje ve žlutém dresu již několikrát zmiňovaná cizinecká legie a ofenzivní příspěvek od Litsingiho a spol očekávám i proti Jihlavě. Hosté jedou do Teplic dle slov trenéra Komňackého s respektem k výkonům soupeře a se snahou poprat se alespoň o bodík. Jihlavě budou chybět potrestaní obránci Marek (nevím jestli si trest neodseděl ve středečním poháru???) s Kopicem a další dva zranění beci Josl se Šilingrem. V tipu půjde hlavně o sázku na aktuální výbornou formu Teplic, které by měli Jihlavské konto zatížit nějakým tím gólem.
Tip: Teplice over 1.5 (1,63 Obrázek ) 5/10
Tip: Teplice over 2.5 (3,00 Obrázek ) 3/10

25.8./19:00 Liberec - Bohemians 1905
Obrázek - Obrázek
Domácí Liberec šlape na paty vedoucímu duu Sparta - Plzeň. Navíc dobré výkony předvádí i na evropské scéně a je blízko postupu do základní skupiny EL. Právě tato skutečnost by mohla mít vliv na výsledek utkání s Bohemkou. Liberečtí budou dost unavení po náročném zápase v Itálii. Kádr není, tak široký, jako například ten Plzeňský, navíc se zápas hraje ne moc dlouho po zmiňované utkání EL. V hlavách hráčů chtě nechtě budou myšlenky na domácí odvetu. Ligový zápas by mohli podvědomě odsunout na druhou kolej a soupeře podcenit. Menší šrámy z utkání s Udinese si odneslo dost hráčů - Kovář, Kováč, Delarge, alespoň co sem mohl v TV vysledovat. Hlavně brankář Kovář vypadal dost potlučený a navíc si v zápase dosti zachytal. Hosté se krom prvního kola (Plzeň) dokázali prosadit v každém utkání. Tým ještě navíc posílil ofenzívu o Jakuba Horu, do zápasu může zasáhnout i Ndiaye, který v Praze hostuje právě z Liberce. Věřím, že v zápase se dokážou gólově prosadit obě mužstva.
Tip: Oba vstřelí gól - ANO (1,88 Obrázek ) 4/10

25.8./19:00 Olomouc - Jablonec
Obrázek - Obrázek
V zápase Sigmy s Jabloncem půjdu do tipu na minimálně 2 vstřelené branky Olomouce. Vedou mě k tomu dvě věci. Za prvé Sigma má v této sezoně dobrou produktivitu, zejména pak v poslední 3 (počítáme li pohár, tak 4) utkáních, kdy dokázala Slavii, Teplicím, Boleslavi a Mikulovicím vstřelit vždy minimálně 2 branky. Druhou věcí je dojem, který na mě v poslední dvou utkáních udělala obrana Jablonce. Zápas 5:5 se Znojmem mluví sám za sebe. Lepší to nebylo ani v EL. Betis je silný tým, ale Jablonec jim góly sám daroval svými chybami. Tohoto by mohl využít i útok Sigmy, kde hrají důrazní Lietava či Navrátil. Navíc Jablonec jede do Olomouce po smolné porážce od Betisu Sevilla z předkola EL. Koncovka severočechů byla tragická, což by se mohlo podepsat i na jejich psychice. Uvidíme, ale já věřím, že v gólově početném utkání se domácí minimálně dvakrát prosadí.
Tip: Olomouc over 1.5 (2,00 Obrázek ) 4/10

26.8./18:00 Baník - Brno
Obrázek - Obrázek
5. kolo uzavře pondělní dohrávka mezi Baníkem Ostrava a Zbrojovkou Brno. Zápas s nádechem "derby" a velkou rivalitou mezi fanoušky. O Baníku jsem tu psal hodně (na zápas se opět půjdu podívat) a zdá se, že sem něco zakřiknul. 3 porážky v řadě 0:4. Něco bude špatně. Zápas s Jabloncem a Příbramí sem neviděl, takže nemůžu moc soudit, ale věřím, že po vydřené pohárové výhře v Kroměříži, by se to mohlo doma s Brnem opět zvrátit k lepšímu. Pravdou je, že Brno hraje v letošní sezoně sympaticky. Hlavně v obraně moc neinkasuje. Navíc do útoku přišel na hostování Skalák, aby dle vedení zvýšil konkurenci v ofenzívě, která se neprosazuje jak se očekávalo. Bohužel pro Zbrojovku je na delší dobu mimo hru zkušený defenzivní štít Kaščák, což si myslím bude citelné oslabení (ikdyž nehrál už ani s Libercem). Na domácí straně je nejistý start Kukece, dlouhodobě zraněný je Staško a opět Svěrkoš. Zajímavostí je, že v pohárovém utkání nastoupil na pozici pravého beka útočník Dominik Kraut. Od zápasu neočekávám moc branek. Baník musí zlepšit obranu a v útoku se mu v posledních 3 utkáních hodně nedaří. Brno je na tom v útoku podobně a v obraně je hodně silné. Z tohoto mě vychází under, který ale nerad vsázím a navíc když na zápase budu, tak chci vidět branky, takže do tohoto tipu logicky nepůjdu. Jak už tu bylo zmíněno, tak Baník má hodně špatné závěry utkání (viz. Jablonec, Příbram atd.), nevím jestli hráči opravdu nemají fyzičku nebo čím to je, ale něco na tom bude. Tipu na celkovou výhru domácích se tedy také vyhnu, ale líbí se mi sázka na to, že Baník vyhraje úsek zápasu mezi 0. - 60. minutou. Baník dal letos 3 branky a všechny právě v tomto úseku utkání. Doma od něj navíc očekávám větší aktivitu než od Brna a nabuzení po výhře v poháru.
Tip: 0-60 minuta zápasu - Domácí (2,50 Obrázek ) 4/10
Naposledy upravil johnypohorka dne pát 23. srp 2013 13:07:56, celkově upraveno 1
Obrázek Obrázek Obrázek
<<

Escobar

Příspěvek pát 23. srp 2013 9:27:29

Re: 5. kolo GL

né že by to hrálo velkou roli, ale 5. kolo se hrálo přes minulý víkend - tohle už je 6. ;)

jinak kurz 1.7 na výhru Sparty v 1. poločase se mi fakt nezdá, měl by být určitě výš (aspoň 1.9), právě jsem přemýšlel o opaku, ale nevím no, ještě...
<<

Neuminho

Příspěvek pát 23. srp 2013 12:07:10

Re: 5. kolo GL

Jn ten kurz na tu Spartu dost malý a ještě to máš jako hlavní bet, no moc nechápu z teto analýzy bych já volil jednoznačne hlavní bet ty Teplice nad 1,5g... ale tak uvidime no jak to dopadne.

Já jsem osobně taky dost zvědavý v jaké sestavě bude hrát Plzeň podle mě by měla šetřit ještě více hráčů než normálně, rozhodně bych nenechal hrát Daridu s Horvathem, na kterých je uspech Plzně hodně závislý asi nejlepší 2 hráči suverenně, 1 středopolař by asi ale hrát musel aby to dala Plzeň nějak ten kadr dohromady na ten zápas takže hořava, byt je to taky rozhodne jeden z těch nej hráčů by měl hrát a v obraně bych asi nechal si odpočinout Řezníka s Limberským, kteří už toho taky musí mít dost, no aby to nevypalo prostě jako doma s Mariborem, kdy nebyli zrovna svěží, ještě bych asi vzpomenul i Kolaříka.

A taky bude určite zajímavý ten zápas Znojma se Slávií, no sice tam je ta hrozba pokut a toto a Slavia prostě musí vyhrát icmene, pokud to nešlo už doteraz a ted je na ně takový enormníí tlak, tak by mohlo ještě jejich výkony naopak sundat dolu a aby si Znojmo opět nezastřílelo, i když i ten zápas s Jabloncem byl pro znojmo hodně výjimkový a to se nejspíš určite očekávat nyní nedá.

A jinak teda GL k té GL :-)
!! Obrázek !! * Mesut Özil; Obrázek, Obrázek, Obrázek

http://www.youtube.com/watch?v=PyEO9fCjaDA!!!!!!!

Sabine Lisicki ♥
<<

johnypohorka

Příspěvek pát 23. srp 2013 13:08:55

Re: 6. kolo GL

jaj opraveno ... 5. kolo jsem vynechal kvůli dovolené, toto je opravdu 6. kolo GL ... Díky ;)
Obrázek Obrázek Obrázek
<<

Escobar

Příspěvek pát 23. srp 2013 21:09:33

nz=není zač je vidět že tomu rozumíš... ;)
<<

Neuminho

Příspěvek pát 23. srp 2013 21:59:31

Jn kdyby tu bylo takových více lidí a každý udělal jednu ligu :-D to by byla paráda :-bd johny má fakt dobré tipy v těchto Gl analýzách a aj dobře vysvetlene proč to dává.
!! Obrázek !! * Mesut Özil; Obrázek, Obrázek, Obrázek

http://www.youtube.com/watch?v=PyEO9fCjaDA!!!!!!!

Sabine Lisicki ♥
<<

johnypohorka

Příspěvek ned 25. srp 2013 0:34:25

Dukla - Ml. Boleslav 1:1
remíza OK

Sparta - Příbram 4:0 (1:0)
poločas Sparta OK

Slovácko - Plzeň 1:3
Plzeň over 1.5 OK
Over 2.5 OK
Obrázek Obrázek Obrázek
<<

johnypohorka

Příspěvek ned 25. srp 2013 16:37:02

Teplický válec ... Teplice over 1.5 i 2.5 splněno po 31 minutách ;)
Obrázek Obrázek Obrázek
<<

johnypohorka

Příspěvek ned 25. srp 2013 19:36:41

Teplice - Jihlava 4:2
Teplice over 1.5 OK
Teplice over 2.5 OK
Obrázek Obrázek Obrázek
<<

johnypohorka

Příspěvek ned 25. srp 2013 20:33:11

Liberec - Bohemians 1905 1:0
Oba vstřelí gól KO

Olomouc - Jablonec 0:1
Olomouc over 1.5 KO
Obrázek Obrázek Obrázek
<<

johnypohorka

Příspěvek úte 27. srp 2013 7:15:00

Baník - Brno 2:1
0-60 minuta Domácí OK

celkově moc povedené kolo, tak snad se někdo nechal něčím inspirovat ;)
Obrázek Obrázek Obrázek

Zpět na Fotbal