|
|
Fotbalové tipy, výsledky, rozbory, analýzy.
pát 26. črc 2013 17:06:47 od Zdeno
Ostrava - Mladá Boleslav27.07.2013 - 19:00 Gambrinus ligaSobotní podvečer bude v Ostravě patřit zápasu Baníku s Mladou Boleslaví. Baník se po záchraně v minulé sezóně bohužel bude muset opět potýkat spíše se starostmi, než radostmi. Milan Baroš po své záchranářské misi odešel (i tak je nutné mu vyseknout poklonu, nejen za pomoc na hřišti, ale i za jeho chování a výroky), Václav Svěrkoš stále léčí zranění a finanční situace není stále veselá. Klub však po velmi špatném období je alespoň prozatím zachráněn a může se opět soustředit na boje na hřišti. V tom prvním své fanoušky vcelku potěšil bodem za remízu 1:1 na hřišti favorizované Slávie. Na gól Kukece ze 60. minuty velmi pohotově odpověděl o dvě minuty později Mičola a to bylo z gólového účtování vše. Baník ale může za bod z venku být rád. To Mladá Boleslav naopak v prvním kole ztratila. Ambiciózní celek, který posílil o Jirku Štajnera, doma pouze remizoval 1:1 s Příbramí. I Boleslav vedla. Poločasové vedení (brankou Ščuka) ale nedokázala udržet a ke konci zápasu rozesmutnil fanoušky domácích Švancara. Boleslav má tak co dohánět. Na to, že hraje venku, má ale jednoho z ideálních soupeřů. Co si budeme povídat - Baník na tom fotbalově není nikterak dobře. Boleslav na tom bude s fotbalovostí po příchodu Štajnera ještě lépe a spoléhat se bude na uzdravený ofenzitvní talent - Chramostu. Nakonec setrval i zkušený Jarolím a tak se bude Boleslav jistě opět prát o pohárovou Evropu. Se slabšími soupeři ovšem musí vítězit. Tak, jako v sobotním utkání s Ostravou.Pravděpodobné sestavy: Ostrava (4-4-2): Bárta - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedič - Lukeš, Kukec, Droppa, Engelmann - Rolinc, Kraut Mladá Boleslav (4-2-3-1): Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Jarolím, Ščuk - Zahustel, Štajner, Štípek - Chramosta zdroj: sportovninoviny.czPoslední zápas Ostravy:Slavia Praha - Ostrava 1:1 Poslední zápasy Boleslavi:Mladá Boleslav - Příbram 1:1 Vzájemné zápas z minulé sezóny:Mladá Boleslav - Ostrava 2:0 Ostrava - Mladá Boleslav 2:2 Tip: Mladá Boleslav ... 2.40 @ Sazkabet
pát 26. črc 2013 23:56:39 od Neuminho
Jsem moc nepochopil důvod proč dáváš Mladou Boleslav, Štajner, Chramosta i Jarolím už hráli minule a ke třem bodům to proti loni dosti slabé Příbrami nevedlo. Baník Ostrava na tom byl loni takmer stejně jako Příbram v konečném zúčtování a když neporazila tak slabý tým doma nevidim důvod proč by tým takmer stejne kvality měli porazit venku, navíc venku Boleslav ani zdaleka nepředvádí to co doma a Baník loni také nasbíral mnohem více bodů doma než Příbram venku. Neříkám, že to nemůže vyjít a možná by jsi lepší důvody pro bet našel ovšem v této analýze ty důvody nejsou a je to dle ní tip absolutně neopodstatněný, podobně jako v analýze třeba Blake - Donskoy čo měl tedka Alphadog. Ještě ohledně Boleslavi, tak ta zrovně herně neuchvátila ani v prvním kole, když jí třeba v posledních 25 minutách Příbram jasně přehrála a mohla i vyhrát.... Rozhodně proti tobě jinak nic nemám, ovšem je třeba aby v těch analýzách bylo jasně dané proč ten člověk ten daný tip dává a mohlo to vůbec sloužit jako inspirace pro ostatní, protože rozhodně i kvuli tomu se to sem píše nebo hlavně kvůli tomu by to tu mělo býti a čím více analýz tím lépe pro toto foro, ovšem určitě ne za cenu kvality. Nejlepší je si to nejdřív sestavit sám pro sebe v hlavě a promyslet si i dopředu, co sem napsat a poté to celé sepsat, když tedy přijdeš přitom sestavování na to, že to rozhodně má cenu ten daný bet a je tedy jasně opodstatněný.
sob 27. črc 2013 7:13:54 od Zdeno
Neuminho: Ahoj. Chápu, kam tím míříš, o tomhle bychom mohli jistě sáhodlouze diskutovat. Zkusím to ale ve stručnosti, neboť za chvíli odjíždím.
Přímo k tomuto tipu (já ne příliš rád používám na fórech slovo analýzy, protože jak sám dobře a trefně poukazuješ, málokdy je to opravdu analýza - bohužel, někdy bohudík, jsou to spíše tipy a je nutné mezi nimi umět vybírat - mě dříve například připadalo důležitější, od koho daný tip byl, málokdy jsem sázel něco na základě analýzy/tipy mne neznámého člověka - protože to, přiznejme si, někdy člověk není schopen vše pročítat... záleželo mi spíše na tom, zda ho znám, znám jeho dlouhodobé výsledky a práci - ale to byla doba uzavřených fór, apod. - kde se jelo na výslekdy, v poslední době, kdy jsem občas opět začal příspívat, se mi zdá, že lidé ty tipy píšou zkrátka jen kvůli tomu, aby něco napsali, někdy vidíš vyloženě spekulativní věci od lidí, co jsem hodně v mínusu, apod. - já myslím můžu říct, že jsem dlouhodobě plusový a nemusím se za své tipy a občasné analýzy stydět - například zde na tipfóru jsem začal psát tipy/analýzy v únoru a od té doby jsem jich přidal "jen" 25, čili jde vidět, že to nepíši kvůli kvantitě a jsem zatím cca + 275 "Kč" v plusu, dle zdejšího bodování - myslím, že by bylo dost přínosné, aby se tu například u lidí, co zde postují tipy/analýzy uváděl jejich zisk, protože když se podíváš, poslední 3 měsíce jsou zde jen v červených číslech... ale to už odpočuji moc a snad chápeš, co jsem tím chtěl říci) jen ve zkratce - hlavní je velikost kurzu, samozřejmě, to jsem dostatečně nezmínil, od včera už také stihl spadnout. MB má prostě lepší hráče a vzhledem k tomu, že ještě posílila a Baník oslabil, kurzy v těchto hladinách jsou pro mne hratelné.
Moc se omlouvám, že to není rozodstavcováno a myšlenky tak nějak lítají, ale už musím letět. Tedy, snad chápeš, jak to bylo myšleno, s tvým postojem souhlasím, ale sdílím spíše pohled, že důležitější jsou výsledky - protože někdy vidíš "analýzu" na celou zeď a pak to dopadne zcela jinak...
GL, ať se daří
sob 27. črc 2013 11:33:11 od Neuminho
Tak tady ani nejde o to či je analýza dlouhá či krátká, jde o její obsah a v něm by mělo býti jasně napsáno, proč ten a ten tip člověk dává, né že si přečtu analýzu a vůbec netuším k čemu tím tipér směřuje a na konci tip jen aby byl co nejvetší kurz, ale prostě jinak bezdůvodné. " že to není rozodstavcováno a myšlenky tak nějak lítají" - Tak o tohle fakt nejde, jde o to aby v té analýze byly důvody pro ten tip co dáváš, jenže já jsem v tve analýze nenašel ani jeden, to že by to nebylo zrovna skvele poupravené a nemelo by to tu správnou návaznost, to by mi bylo celkem uplně jedno. A ten plus 275 z 25 analýz taky není zrovna závratný stačí 3 analýzy a jsi v mínusu, samozřejmě i toto je dobré, ale žádné nic mega a možná by jsi na tom mohl být i lepe, kdyby to byli jen analýzy jasně opodstatněné, ale pokud je tu něco jako ta Boleslav dle mě střela do prázdna, tak si myslím, že podobne analýzy tě shazují. No nejsem si úplně jist tím, že víš kam jsem tím mířil a tak jsem dopsal ještě toto, viz hore  Taky si myslím, že někteří, to dělají tady za každou cenu aby dostali tu odměnu za analýzy 100Kč či 50Kč, přitom ty analýzy pak ani za nic nestojí a tak já to taky pak odměním 3 hvězdičkami bez nároku na odměnu
sob 27. črc 2013 16:20:16 od Zdeno
Ahoj.
ad "rozodstavcováno" - to bylo samozřejmě myšleno na můj příspěvek, kterým jsem reagoval na tvůj. Úvodní tip/"analýza" odstavce má (bez mezer) a myslím, že je to logicky řazeno.
Neboj, já pochopil, kam tím míříš a vlastně s tím i souhlasím. Pokud to bereme tak, že přijdu, přečtu si něco od někoho mě zcela neznámého, tak mě prostě musí umlátit argumenty, abych si to za své (a třeba větší) peníze zahrál. Ale ruku na srdce, kolikrát se toto stane na otevřených fórech (pokud toho člověka alespoň již trošku neznám, neznám jeho výsledky, apod.)... nevím, třeba se pletu. Začnu to zde pročítat ještě více a možná změním názor. Uvidíme. Tedy, mám tu už pár lidí, od kterých si čtu příspěvky, ale nemusí to být tedy v sekci analýzy... ale to už opět odbočujeme.
A to, že jsem napsal počet těch tipů zde a že jsem v plusu bylo proto, abych dokázal, že zde nepíši tipy právě jako si myslím, že někteří (a nemyslím to jen na toto fórum) píši tipy vyloženě tendenčně a mám obavy, že je ani sami nesází). Samozřejmě v reálu sázím o mnoho více tipů, než někdy postnu, ať už kvůli času, poklesu kurzů, stylu sázení, apod., ale to je také již na jinou debatu.
Né, že bych se chtěl vyloženě obhajovat a své jsem již napsal, ale tedy, když už, tak jen v rychlosti, z textu myslím alespoň plyne, že: + Baník bude stejně jako v minulé sezóně slabý a bude mít starosti + odešla mu největší postava + další dobrý útočník se potýká s dlouhodobým zraněním + Boleslav je ambiciózní celek, zůstali ji důležití hráči + navíc posílila o Štajnera + nemůže si dovolit ztrácet body s týmy, které budou hrát spodek tabulky = se mi rovná, že kurz 2.40 je pro mne hodnotný (to slovy psáno není, ale jinak bych to nedával - viz i ta poznámka, že tady zbytečně nesolím tipy/analýzy nějak příliš často a na sílu).
Tedy, když si to vypíši takto do "odrážek" si nemyslím, že by tam zase nebyla žádná informace, proč to vlastně dávám. Nebo se pletu?
Každopádně díky za diskusi, budu rád za podněty - třeba viz vyjádření, zda si myslím, že je opodstatněný můj pocit, že to, co jsem vypsal do "odrážek" jsou jisté nosné informace k tipu, které mohou být odůvodněním jeho vsazení...
Zatím...
sob 27. črc 2013 16:32:16 od Neuminho
K těm bodům z analýzy, to je sice pěkný, ale možná tak kdyby se hrálo první kolo ligy, jenže už je zápas prvního kola odehrán a ten dopadl pro Boleslav katastrofálně + nezmiňuješ ani výsledky z přípravy a tak jsou ty infa co tam máš takmer o ničem... Protože dle nich by už museli jasně porazit v prvním kole Příbram, ale to se nestalo ani náhodou a ani nebyli lepší herně.
sob 27. črc 2013 16:37:57 od Zdeno
Tak jako pokud bych to bral z tvého pohledu, tak když s tímto týmem neporazili ani Příbram, tak Mladá Boleslav sestoupí (protože logicky neporazí lepší týmy)  Což se shodneme, že je asi krapet blbost. Ale ok... beru, prostě se ti to nelíbí. Rád se tedy nechám konstruktivně poučit případně, co by byly ty správné důvody... edit: nebo se budu muset asi ve volné chvíli mrknout na ostatní 4 hvězdičkové analýzy a jejich kvalitu a podstatné informace s ohledem na výšku hodnotného kurzu...
sob 27. črc 2013 18:42:14 od Neuminho
No spíš než ty důvody já bych to vubec nedával, samozřejmě papírový favorit na straně Mladé Boleslavi, to bez pochyby, jenže po tom prvním zápase, proč to riskovat na ně sázet co když zahrají úplně stejně jako před tím, což je dost možné si myslím, za 1 týden toho zase tolik ten tým nezmění. Lepší zkusit najít něco lepšího s jasnými důvody proč to vsadit s takmer žádnými mínusy, které by šly proti tipu
sob 27. črc 2013 18:55:57 od Zdeno
Ok. Ale to už jsme spíše v rovině subjektivního posuzování. Tvůj názor ale beru. No, jsme v půli, MB vedla, ale nyní prohrává, ale to je vcelku bezpředmětné. Díky tedy za připomínky, byť tedy ovlivněny z velká části, jak cítím, zkrátka subjektivní nelibostí toho tipu (na což máš právo). Pro mě byl zkrátka kurz 2.40 dobrý a vzal jsem jej. A i ty důvody tam lze rozhodně najít - druhá věc je, že s nimi někdo nemusí souhlasit... Pak už je to na každém (ale psát, že tam nejsou zprvu, s tím nesouhlasím...). Ale ono tříhvězdičkového hodnocení i na základě tvých výše zmíněných výhrad přijímám, příště snad tedy diskuse u zápasu, který bude i pro tebe (a věřím, že třeba i pro někoho jiného) více inspirativním. GL do tvých tipů
sob 27. črc 2013 22:50:27 od Neuminho
No kdyby první zápas s Příbramí vyhrála Boleslav třeba 3:0 nebo 3:1 apod... a měl jsi to také v obsahu analýzy s tím, že je to jeden z důvodů pro bet a kdyby tedy zaroven prohrál Baník jak se očekávalo spíše v Edenu, tak nemám snad sebemenších výhrad až na zmínění možná pár výsledků i z přípravy, ale takhle jsem to napsat musel a po několikáté jsem již tu dal 3 hvězdy a skoro žádná z těch 3 hvězdičkových analýz nevyšla ne-li opravdu žádná... Jsou to celkom velké risky povětšinou hop nebo trop len dobrý kurz ale takmer žiadné opodstatnění, tady si sice fakt nějaké důvody sepsal, ale to bylo spíše takové jak keby se právě mělo začít 1. kolem, nie druhým a vůbec si tedy v tipu s těmi výsledky nepočítal, jak kdyby to bylo nějaké druhořadé... Výsledky jsi zmínil, ale to bylo takmer všetko okrem toho... Ale to už se opakuji a nerad bych tu dělal gramofon stále do kola, no víš snad čo jsem chtěl tedy říci a příště to třeba bude lepší a nebo taky ne a nic si z mých keců nevemeš  Tak snad na mě nemáš od dneška alergii :-D A jsem zvědavý na tvou další analýzu  Při nejhorším, když se mi to nebude líbit dám 3 hvězdy a dyžtak k tomu něco napíšu a nebo raději ne, abych zbytečně nepřileval do ohně.
ned 28. črc 2013 9:01:52 od Zdeno
ad "alergie" -  Rozhodně ne. Já to neberu zle. Jsem rád za názor(y), byť s nimi nemusím souhlasit na 100 %. Takže klidně i příště se vyjádři. GL
Zpět na Fotbal