Viktoria Plzeň - Željezničar Sarajevo

<<

Neuminho

Příspěvek úte 16. črc 2013 3:07:21

Viktoria Plzeň - Željezničar Sarajevo

Obrázek Vs. Obrázek

UEFA CHAMPIONS LEAGUE - Kvalifikace
Doosan Aréna, Plzeň
dne 16. Července v 17:30h

- Tak po delší době zkusím něco sepsat. Viktoria Plzeň, je týmem, který se v Evropě za poslední 2-3 roky hodně hodně vyhoupl a dařilo sa mu celkom v LM aj EL, je to mistr české ligy za minulou i předminulou sezonu a šlape jim to fajně. V létě se moc pohybů okolo přestupneho termínu nedělo přišel Hořava ( Sigma Olomouc ) a staronová posila Milan Petržela jakožto volný hráč po nevydařenem angažmá v Německu, na druhou stranu odešli Fillo, Šírl nebo Štípek všichni jen na hostování a navíc by to nemělo hrát velkou roli, určite ne ted před zápasem s Željezničarem. V přípravě Plzeň nehrála zle, když z těch těžších duelů prohrála sice ako mírný favorit s německým Furthem 0:1 na začátek ovšem pak si spravila chuť nejprve remizovala s průměrným 1 ligovým ruským celkem FK Krasnodar 2:2 a následně famozně rozmetala rumunskou CFR kluž 4:1, naposledy ještě hrála Plzeň Superpohár, kde ovšem bylo šetřeno hned několik opor ze základu + Ďuriš a Bakoš zranění a tak to i dopadlo 2:3 prohra s Jabloncem, ale to bych neviděl tak černě, kdyby nastoupil A tým, jako nastoupí nyní bylo by to uplně o nečem jinem. Ještě dodám, že zítra bude chybět Plzni útočník Marek Bakoš, ale sám trenér Vrba, před tímto utkáním řekl, že má jak nejlepšího střelce týmu z loňské sezony EL nahradit a to tak, že na 100%, na jeho místo by se měl postavit nejspíše Tecl.

- Željezničar Sarajevo se do LM dostal jakožto vítěz bosenské nejvyšší soutěže. V létě rozprodal celkem hodně hráčů a taky dost přišlo, ovšem ty změny jsou spíše negativní odešel třeba hl. golman Antolovič,který se vrátil zpět z hostování do Legie Varšava, místo něj teraz nastoupí Hadzič či Lončarič, oba golmani sa v přípravě příliš neukázali, ked dostali golů jako máku a sám trener je často prostřídaval, oba v lonske sezone neodehráli takmer nic, kedže jsou to nove posily z klubů, které je ovšem do brány vůbec nepustili lebo mali lepší, no Lorančič sa najprv jevil ako dobrý kauf, kedže přišel z klubu ako je Dinamo Záhřeb, kde určite bude mít zkušenější a lepší trenery ako v Bosně k sobě, ovšem prvý jeho start tuším proti Slavenu Belupo bylo totálné fiasko, ked dostal za prvý poločas len 3 branky a kouč ho poslal po přestavce sednout, tento golman si naposledy zahrál v jedne sezoně alespon 10 utkání před 5 lety, od te doby len zahřívá lavičku, 2. golman, který by přišel na řadu je Adnan Hadzič, ovšem také pustil golu jak máku v přípravě už viz 5 od Charkova a tento golman přišel před sezonou z klubu Zrinjski Mostar, až 9. tým uplynulého ročníku nejvyšší bosenské soutěže + i tam seděl na lavičce, takže i tento golman rozhodně dle mě nezachytá ako Antolovič, který se hned prvou sezonu dostal do základu a vychytal Željezničaru titul a jehož cena ako hráče je vyšší ako u předešlých dvou hráčů. V obraně oba stopeři jak Vasilič tak Bogičevič z týmu odešli, což jsou ti 2 co loni hráli v základu, no místo nich přišel v létě Skaljič, který má za sebou 2,5 sezony v celku Olimpik Sarajevo,kde si sice zahrál v základu ovšem tento celek ve dvou sezonách po sobě skončil v bosenské nejvyšší soutěži až na 5. místě a to mi přijde pro klub z čela soutěže trochu málo a k němu náhradník z loňské sezony Kerla, jako ta propast co se týče kvality není až tak propastná, ale když k tomu přičtu to že oba bývalý stopeři tu působili stabilně 3 sezony a tito se teprve dostávají do role těch hlavních a i zbytek obrany je iný, tak mi to přijde prostě ako jasné oslabení. Na levem beku mladý 22-letý Yani Urdinov, který loni seděl na lavičce až do Dubna, kdy se hráč ze základu Kvesič zranil na tomto postu, Kvesič je na přestupovem trhu takmer 2x dražší a věkově jsou na tom oba krajní obránci stejně + Kvesič zde odehrál sezonu v základu i minulý rok, to Urdinov sem přišel v Zimě z litevského Ekranasu zahřívat lavičku, navíc Ekranas a celkově lotyšská liga je ještě o další ten level pod bosenskou, navíc tam Ekranas ani ligu nevyhrál, nýbrž skončil až 2. Pravý bek je opět novým v týmu, hráč co hraje obyčejně v základu je suspendovaný - 21-letý Benjamin Colič, který zde tedy odehrál obě předchozí sezony takmer cele, nahradit ho má nová letní posila Mladen Zeljkovič, ten přestoupil z loni 3. Boracu Banja Luka, kde strávil 2. polovinu sezony v základu, v te 1. působil v základu týmu, který skončil až 12. Radnik Bijeljina, ačkoli je starší o 4 roky než Colič jeho marketingová cena je celkem jednoznačně nižší nejspíš proto, že celou svou karieru hraje za ty bud slabé prvoligove celky nebo dokonce 2. ligu, přestupem do Boracu si sice vylepšil, ale nevěřím, že by si vylepšil natolik aby mohl nahradit maldeho talentovaneho obránce, který se již ve 20 letech stal jasnou volbou na post praveho beka. V záloze je to opět zlé chybí Stanič (LM) a středový hodně důležitý Svraka, kteří jsou rovněž jako pravý bek Benjamin Colič suspendováni za červenou kartu z posledního utkání v LM proti Mariboru, kdy to chlapci moc neunesli, to že nemali šancu ani tam, ked si to nechali dát nesmyslne v odvete, kdy to po prvom utkání z Mariboru bylo 4:1 a aby toho nebylo málo v záloze chybí i zraněný Zolotič, všichni tito hráči hráli pochopitlně loni v základu jinak bych to nezmiňoval a náhrada jediná je tam Tomič,který už loni odehrál 2. polovinu sezony, v tej prve seděl na lavičce a je celkově nejslabší z te založní řady z hráčůčo si tak trochu aj kopli v základu a druhý do středu pole deffenzivní záložník Jamak, ten v uplynule sezoně to měl tak pul na pul se střídáním a základem hlavně v druhe polovine sezony docela vypadl, s ním je v týmu ještě na tomto postě veden Zolotič, který ovšem ve 20 letech má za sebou sezonu v základu a i pár startů za repre do 17,18,19 i 20 let a tento mladý talent i cenově je na tom lepe než již zmíněný 25 letý Jamak, takže ve středu zálohy len 2 takový napul střídači a 3 hráči tam odsud vypadli Stanič, Svraka i Zolotič, což nemužou ani nahodou ti 2 čo by mali nastoupit zvládnout navíc hrají venku a měli by voliit deffenzivnejší sestavu, ovšem oni už tam nemají koho poslat, takže totálně rozopadnutý střed pole. ohledně offenzivních záložníku tam jsou taky zmeny oproti minule sezoně, kdy zustal ze tří rotujících utočných záložníku ( Bekrič, Zeba, Hasanovič ) jen jeden a to ten kvalitativně nejhorší Hasanovič - 23 let, cena hodně malá na přestupnem trhu a v tomto týmu si zatial moc nezakopat jen pár utkání tuto sezonu a bilance 0 golu, 0 assistencí, Zeba i Bekrič zde hráli v základu předchozí 3 sezony tedy tuto trochu méně, ale v předešlých zvláště patřili ke klíčovým postavám týmu, ked dohromady snad boli u více než 50% golů, minimálně ked počítám i assistence, i oni si loni zakopali len málo, ale zatímco Hasanovič mal 0 Assietncí a 0 branek Zeba mal 2+2 a Bekrič 2+1, Hasanovič má 11 startů za bosenskou U19, ovšem od te doby šel už spíše dolů, ještě si zahrál 1 utkání za U21, ale od te doby nic a zde se taky neprosadil, k němu přibyl jakožto nová letní posila RW Bučan ale i ten není uplně na urovni těch 2 co odešli lebo tento křídelník si dokonce párkrát za sezonu zahraje v obraně a goly a assistence z předchozích 2 sezon takmer žádne, či bych je spočítal aj keby som mal handicap na prstech jednej ruky a to hrál za slabší celky než Željezničar tento již zkušený 32 letý hráč, zažil určite lepší sezony než to v posledních letech. No a nakonec utok, tam to vyzerá nejlepe, jelikož jsou všichni schopní zahrát avšak nejlepší střelec lonské sezony Adilovič se zotavoval ze zranění a až v posledních dnech se vrátil zpět do treninku, jeho start je pravděpodobný zítra ovšem rozhodně neočekávám, že by měl hned létat po hřišti na 110%, když si v přípravě s týmem nezahrál a zbytek utoku stejný ako v lonske sezoně -Selimovič + ještě připravený mladý talentovaný Hodzič,který toho v týmu zatial moc neodkopal a cele zápasy si zahrál jen výečně ovšem patří k oporám bosenskeho U19 týmu v jeho 18 letech má bilance 13Z-7G za což se nemuže stydět ani nahodou, nicmene Adilovič si myslím by zatial nahradit nemohl, který jasně vevodil střeleckým tabulkám Željezničaru v uplynulé sezoně, vstřelil hned 19 branek a byl též 2. nejlepším střelcem celé soutěže za ním byl s 8 brankami v Žlejzeničaru Svraka, který ale dnes nenastoupí na 100% kvoli suspendaci, ještě ked se podívám o sezonu zpět, opět nejlepším střelcem jasně Adilovič a opět 19 branek a druhý hádejte opet Svraka, ale výrazně se tam zapsal i 19 assistencemi zeba, který právě toto léto odešel a tento hráč byl i ještě 1 sezonu zpet nejvetším thounem offenzivy, kedy v týmu nebol ještě ani Adilovič. V přípravě bosenský celek hrál dost katastrofálně, když hned ve 3 duelech dostal 4 a více branek a to ne vždy proti nějakým zvučným soupeřům, nejsilnější Metalist Charkov z Ukrajiny, kde dostali 5:1, no jenže pak tu jsou ještě 2 utkání a to proti slovincům NK Aluminij, kteří dokonce sestoupili z nejvyšší soutěže, jakožto úplně poslední celek 0:4 a chorvatům Slaven Belupo, ten patří mezi podprumer nejvyšší chorvatsé soutěže HNL prohra 4:1, výsledky jsou možná zapříčiněny i nejakou unavou, i když asi ne velkou, sestavou se poměrně rotovalo a střídalo se Ačko jednou a pak třeba jen náhradníci či mladí hráči v hodně nabitém programu, ovšem i tak co mám oveřene tak proti Charkovu i Slavenu hrál tým, který by měl hrát nejspíše i zítra, alespon 85% hráčů by mělo býti stejných.

Obrázek

Pravděpodobné sestavy:
Viktoria Plzen:
Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth - Rajtoral, Kovář, Petržela ( Kovařík ) - Tecl (Wágner )

Željezničar
Hadzič - Zeljkovič,Kerla, Skaljič, Urdinov - Jamak, Tomič - Bučan, Hasanovič - Selimovič, Adilovič ( Hodzič )

SHRNUTÍ:
- Česká liga kvalitnější ako bosenská, takže i lídři těchto soutěží jsou od sebe kvalitativně hodně daleko a to potvrzuje i rank uefa a koeficienty. Plzeň má dále výhodu domácího prostředí, má sehraný tým narozdíl od totálně jiné 11, která nastoupí za Željezničar, která spolu nahrála tak 3 utkání v přípravě a to možná ještě přeháním, prostě uplně jiný než na který byli zvyklí fanoušci tohoto týmu v minulé sezoně. Příprava daleko lépe vyšla Plzni, než Željezničaru, který byl doslova 3x zdeklasován a to i s celkem dosti slabými týmy nebo tedy týmy, které považuji jednoznačně za slabší než Plzeň viz Slaven Belupo a NK Aluminij. A ještě jeden důvod je ten, že se Plzni dařilo v posledních letech v evropských pohárech o mnoho lepe než Željezničaru, který vypadával hned v prvních duelech a Plzeň dokázala porazit i daleko těžší a lepší soupeře, než s kterými bosenský mistr vypadl.Prostě velikánský kvalitativní rozdíl by se mal už dnes jednoznačně potvrdit a já věřím, že si Plzen bude chtít vytvořit co nejvyšší náskok do odvety v Bosně, kde se nehraje až tak skvěle jako všude na balkáně. Tip na výsledek 5:0.

Hlavní tip
Viktoria Plzeň -2AH@1.75
Naposledy upravil Neuminho dne úte 16. črc 2013 13:01:33, celkově upraveno 5
!! Obrázek !! * Mesut Özil; Obrázek, Obrázek, Obrázek

http://www.youtube.com/watch?v=PyEO9fCjaDA!!!!!!!

Sabine Lisicki ♥
<<

Rafa

Příspěvek úte 16. črc 2013 7:45:50

Re: Viktoria Plzeň - Željezničar Sarajevo

To co pises o Zeljeznicaru je uplny nesmysl a tak trochu podivny... kdyz tady pises odesel tenhle golman, misto nej prisel slabsi, bude hrat pr. Obrance, ktery sedel na stridacce do dubna apod. Tak to vyzniva jakoby by jsi vedel hovno :) nic ve zlem !!

Zkus psat alespon jmena tech hracu, takhle ta analyza vypada hodne podivne !!

A jinak naopak si nemyslim, ze by to tymu prisli horsi hraci.
<<

Neuminho

Příspěvek úte 16. črc 2013 11:27:46

JJ dopíšu to, večer už jsem byl slušně KO :-)

Sabine Lisicki ♥
<<

Deellepe

Příspěvek úte 16. črc 2013 12:51:21

Nechce se mi to ani číst.
<<

Neuminho

Příspěvek úte 16. črc 2013 12:58:54

Tak to nečti, já som to už upravil a takto to ostane, Željezničar jsem trochu rozepsal ty změny v kádru v létě, abych objasnil to, že Željezničar nastoupí v uplně jiném týmu než na jaký boli jeho fanoušci zvyklí v minulé sezoně. Aby jste si nemysleli ako rafa, že som si to vycucal z prstu :-)

Sabine Lisicki ♥
<<

Rafa

Příspěvek úte 16. črc 2013 13:47:43

Neuminho píše:Tak to nečti, já som to už upravil a takto to ostane, Željezničar jsem trochu rozepsal ty změny v kádru v létě, abych objasnil to, že Željezničar nastoupí v uplně jiném týmu než na jaký boli jeho fanoušci zvyklí v minulé sezoně. Aby jste si nemysleli ako rafa, že som si to vycucal z prstu :-)

já nepsal, že jsi si to vymyslel a jestli jsi to tak vzal, tak to je chyba na tvé straně, já jen psal, že to vypadá podivně, když napíšeš místo příjmení hráče např. , že ten pravý bek nehrál a místo levýho založníka nastoupí záložník, který nehrál pul roku :)

nijak špatně jsem to nemyslel.
<<

Neuminho

Příspěvek úte 16. črc 2013 13:53:46

OK :-) No vlastně si taky myslím, že jsem to napsal prve blbě, ted je to sice dlouhé jak týden,ale jsem alespoň spokojen s tím co jsem napsal a věřím tomu ještě více :-) Tady si takmer myslím, že prohrát nemůžu v žádnom případě, o 2 goly by mala Plzeň vyhrát i v 10 :-)

Sabine Lisicki ♥
<<

Neuminho

Příspěvek úte 16. črc 2013 18:19:24

Tip KO 4:3 xDDD

- Tak bohužel jsem vsadil na tým debilních sraček co neumí hrát fotbal bohužel :-( A v odvetě rozhodně musí ŽELJEZNIČAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!! Po dnešku mu držím palce, český trosky na ně nemaj xDDDD :-bd

- Bučan dnes famozni xDDDD Ten v odvetě musí rozhodnout nějakýma parádníma nužkama kdy urve nekomu zaroven i hlavu :-D A dá double.

Sabine Lisicki ♥
<<

Yeena

Příspěvek úte 16. črc 2013 18:42:30

Neuminho píše:Tip KO 4:3 xDDD

- Tak bohužel jsem vsadil na tým debilních sraček co neumí hrát fotbal bohužel :-( A v odvetě rozhodně musí ŽELJEZNIČAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!! Po dnešku mu držím palce, český trosky na ně nemaj xDDDD :-bd

- Bučan dnes famozni xDDDD Ten v odvetě musí rozhodnout nějakýma parádníma nužkama kdy urve nekomu zaroven i hlavu :-D A dá double.

...,nic nez pako
Obrázek
....nikdy neříkej nikdy, vždy se najde nějakej blbec, co to dokáže ;)
<<

Neuminho

Příspěvek úte 16. črc 2013 19:21:02

jsi xDDD A v mých příspěvcích není místo pro tvé debilní kecy, tak si je nech příště pro sebe, díky moc.

Sabine Lisicki ♥
<<

Mansúr

Příspěvek stř 17. črc 2013 7:23:22

Neuminho, nemyslím to nijak zle, ale chce to trochu pokory. Prve píšeš, že je musí Plzeň porazit i v deseti a potom jim nadáváš do sraček. Místo, abys uznal, že to byl prostě špatný tip. U týmů z Balkánu musíš vždy přihlédnout k jejich mentalitě. Jsou to horké hlavy. To jim dává do každého zápasu proti fotbalistům, kteří hrají díky rodinným sponzorům týmu či známostí (ano, taková je naše liga), určitý handicap.
P.S.
Zkus dávat zápasy v řádu pár stovek a nebudeš mít u toho takové nervy jako bys dával o nulu více.
<<

Feedjo96

Příspěvek stř 17. črc 2013 11:21:31

Nemyslím si, že to byl zrovna blbej tip, mohlo to klidně při troše štěstí skiončit i větším rozdílem. Nicméně to nemění nic na tom, že king ze sebe udělal opět dementa xD.
<<

Neuminho

Příspěvek stř 17. črc 2013 12:47:07

Jo Sorry už jsem v poho zase som zajebal, to já mám vždycky nervy jak zérant po zápasech, sice jsem byl nasranej jen kvuli tomu, že se tu seru 5 let s analýzou a pak vidím, že hrajou jak po mejdanu no Čišovský mi přišel docela na cracku a Procházka taky zachyboval párkrát, tohle jsem viděl téměř jasně a stejně to momentálně nesázím jen si tu dělám bilanci abych vedel či ještě konto má cenu nabíjet, no zatím evidetně ne, teda včera jsem po delší době výmečne vsadil, když přišel brácha a šel taky na pobočku měl jsem Plzen +2,5g že dá a k tomu za pidi kurz Dortmund jen tak za 8 pětek, takže tiket i vyšel a dne smožná taky ještě neco dám za méně, když už jsi jdu pro výhru, tak tam zkusím za 50 třeba něco vymyslet, takže to rozhodně není kvůli prohraým prachům. No spíše ma sere zase bilance špatná a že toto už je zoufalství, ked už vidim neco 100% fakt tak to stejně nevyjde a ještě mě teda dojal ten článek na eurofotbalu, jak tam Vrba řekl že nehrozí podcenění, hmmm no Plzeň hrála bez obrany skoro takže tak, sice se povetšinu zápasu držela na pulce hostí, ale stejně když přišel brejk,tak to bylo vždy nebezpečné Bučan celkem si dával i přes to, že to byl asi nejmene sympatický hráč včera, kedže tam mal párkrát takove pochybne zakroky že no nevem, podle mě rozhodně neměl dohrát a tady co jsem psal že v druhem zápase dá gol a zaroven utrhne nekomu jsem myslel ironicky vzhledem k tomu xD Každopádně je to škoda a na odvetu nevsadim ani se nehodlám koukat po tomhle výsledku u mě minimálně na nějakou dobu uplne skončili a radši budu sledovat Spartu v EL, jsem dost zvědavý na Krejčího, což je asi nejlepší fotbalista v naší lize momentálně, možná ještě Darida k němu nehraje zle, ten byl včera tam asi nejlepší z Plzně byl skoro všude, zakládal akce, nepřicházel o balony až na výjimky, no naopak nejvetší hruza všech hrůz byl Petržela, který si tam hrál na CR7 a zkoušel si udelat z obránců kužely, no spíš si oni udělali kužel z něj xDDD a Tecl nevím měl tam nejaké šance hlavně jedna halvička v první puli se umístit dala, ostatní šance nevim když byl uplně sám před golmanem možná tam nějaký prostor byl ale težko říci nevidel jsem to z jeho pohledu a Wágner sice ve formě je, ale taky sem včera nic moc od něj neviděl po tom co přišel na hřiště, hlavně si myslím tedy že neměl hrát určite Petržela v takovem zápasem dky soupeř a dalo se očekávat že bude hrát beton. Pak uplně nejlepší zápas si taky nepřipsal golman Plzně, který nechytil skoro nic, sice ty goly složite na chytání dobře umístěné, ale kdyby stál jinak a toto no dle mě se něco z toho chytat určite dalo. No už jsem zas OK, no vždy mi dochází nervy při zápase a po něm když nevyjde a takovou hodinku spíše dvě potřebuji minimálně na rozdýchání a taky hlavně neumím prohrávat, jsem v tomto trochu psycho, ale čo už mohlo by to být i horší xDDD :-))

Sabine Lisicki ♥

Zpět na Fotbal