French Open: Steve Darcis vs Michael Llodra

Kde: Rolland Garros - Francie 1.kolo
Kdy: 15:45 26.kvetna 2013
povrch: Antuka
Dnes se proti sobe postavi dva moji oblibeni hraci. Pokud by se melo hrat na hardu, tak je pro me jednoznacny favorit Llodra, ktery ma zalozenou hru na stylu Servis-sit a jeho podani je velmi silne, do znacne miry mi pripomina hru Radka Stepanka. Oproti tomu jeho souper Darcis preferuje spise pomale povrchy, jeho podani neni tak domiantni, spis se opira o kvalitni mezihru, ktera na antuce vetsinou hraje svoji roli, jelikoz na antuce se do znacne miry tolik servis neuplatni jako na hardech.
Llodra hodne casto umi menit hru, opira se na variaci uderu, mezi jeho oblibene patri kratasy, voleje, zkratka hodne hra zalozena na umeni z double, kde hodne vynika. Darcis je klasicky hrac singlu, preferuje hlavne hru od zakladni cary, ma velmi kvalitni forehand a liftovane backhandy.
Kdyz vezmem v potaz soucasnou formu a pripravu obou hracu tak musim rict, ze letos ji Llodra venoval vetsi pozornost, jelikoz normalne hraje antukove turnaje minimalne. O tom svedci i jeho bilance 50/56, pricemz rocne ma na antuce maximalne kolem 10 zapasu. Jeho souper Darcis ma celkovou bilanci 210/106 a antuka patri mezi jeho klicove povrchy a na French Open dokaze vzdy sluse zapnout. Letosni bilanci ma 11/6 a Llodra 5/2 predevsim diky finalove ucasti na challengeru v Bordeaux. Oba hraci se jiz potkali na kurtech 4krat, jednou Llodra k zapasu nenastoupil, jednou vyhral Darcis 3:1 na sety prave na French Open 2011 a dvakrat vyhral Llodra na tvrdych povrsich (trava, beton). Jak je videt Darcis nebere nic na lehkou vahu a nic nepodcenuje a kvalifikaci na French open prosel bez ztraty setu (6:0 na sety), kdyz porazil postupne Crivoie, Kovalika a Greula. Llodra hraje primo prvni kolo a jiz vyse zminenou pripravu mel v Bordeaux, kde ve finale podlehl Monfilsovi.
Muj tip je, ze zapas bude celkem vyrovavany, mozna se bude hrat vic setu. Muj tip je vyhra Steva Darcise a doplnujici tip 3:1 na sety. Doporucuji sazet u sazkovek, kde se skrec hrace pocita jako navrat ztracene castky, prece jen oba hraci jsou celkem nachylni na zraneni..
Muj Tip: Steve Darcis - 1 - kurz 2 -

Good luck