HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

<<

Kapr

Příspěvek sob 02. úno 2013 22:05:16

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

03.02.2013 17:00

Obrázek

Čeká nás utkání mezi rozjetou Spartou a zatím stále nejlepším celkem extraligy Plzní. Sparta vyhrála 11 zápasů v řadě, zatímco Plzeň v minulém utkání brala 3 body poprvé od 6.1.! Plzeňská mašina byla fantastický rozjetá, poté se na 7 utkání zadrhla a až ve svém posledním zápase s Vítkovicemi dokázala vyhrát. Na druhé straně domácí Sparta, která měla špatný vstup do letošní sezóny, od Nového roku ještě neprohrála! Samozřejmě se teď nabízí jednoduchá otázka. Pomůže Plzni výhra nad Vítkovicemi k návratu do své předešlé formy, nebo jsou Sparťané rozjetí natolik, že ani Plzeň je nedokáže zastavit?

Momentální pohled na tabulku (vlevo) a formu týmů (vpravo):

Obrázek

Zde jsou letošní vzájemné zápasy. Vždy rozhodovala jediná branka a zatím platí, že domácí jsou vždy úspěšnějším týmem.

Obrázek

Výjmečně přidávám i další pohled na statistiky, který lze najt na officiálních stránkách Plzně.

HC Škoda Plzeň:
Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 83
Počet vstřelených branek: 145
Počet inkasovaných branek: 109
Nejproduktivnější hráč: Vlasák (16+35), Straka (15+36) oba 51
Nejlepší střelec: Václav Pletka - 21 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 33 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 126 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Straka +26
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -13
Gólmani:
Rask Tuukka – 993 minut / pr. 2,11 , 92,49%
Adam Svoboda – 939 minut / pr. 2,68 , 92,11%
Marek Mazanec – 821 minut / pr. 2,19 , 92,33%

HC Sparta Praha:
Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 78
Počet vstřelených branek: 154
Počet inkasovaných branek: 129
Nejproduktivnější hráč: Ton (23+21), Hlinka (15+29) oba 44
Nejlepší střelec: Petr Ton - 23 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Hlinka - 29 asistencí
Nejtrestanější hráč: David Kočí - 97 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Vladimír Sičák +22
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Gřegořek -10
Gólmani:
Michal Neuvirth – 1342 minut / pr. 2,46 , 92.65%
Marek Schwarz - 745 minut / pr. 3,87 , 88.99%
Marcel Melicharčík - 377 minut / pr. 1,91 , 92.73%
Marek Pinc - 162 minut / pr. 1,85 , 92.42%
Vojtěch Sedláček - 92 minut / pr. 2,61 , 90.00%

Obrázek

Nejistota v očích Martina Straky je reálným obrazem posledních výkonů jeho spoluhráčů. Škodovka se obrovsky trápí a v posledních kolech je za Kometou druhým nejhorším klubem extraligy. Je zajímavé, že i přes momentální zkrat Plzeňáků jim stále někteří experti (Antoš, Augusta) věří a tvrdí, že Škodovka získá prezidentský pohár. Tentokrát před západočechy však stojí momentálně nejsilnější možný soupeř. Sparta našlápla k famózní jízdě a již 11 zápasů v řadě zvítězila. Hosté se budou muset spolehnout na výkon právě svého kapitána a také na výkon nejproduktivnějšího hráče Tomáše Vlasáka. Plzeň zasáhla před několika dny ztráta Milana Gulaše, který se rozhodl odejít do Ruska. Tým okolo Straky naštěstí pro Plzeň získal kvalitní náhradu a tou je navrátilec Petr Vampola. Přesto je stále Plzeňským největším problémem obrana, která ve většině zápasů nefunguje tak, jak by měla. Hodně také bude záležet na výkonu brankářů, protože Mazanec i Svoboda umí tým podržet, ale také potopit lacinými góly.

Obrázek

Radující se Petr Ton - tento obrázek můžeme v posledních kolech sledovat hodně často. Sparta se úžasným způsobem tlačí na čelo extraligy a sahá po zlomení extraligového rekordu v počtu vítězství v řadě. Tento rekord doposavaď drží právě jejich dnešní soupeř z Plzně a činí 12 vyhraných zápasů v řadě. Pokud Sparta Plzeň dokáže porazit, vyrovná tento rekord. Opřít se může o produktivního Tona, Hlinku a Tenkráta. Tato trojice momentálně táhne Spartu a je až nečekaně produktivní. Jen v posledních 5 zápasech dokázali tito tři hráči nasbírat dohromady 12 bodů. Výraznou postavou je také nový brankář Sparty Marek Pinc. Jeho statistiky, které jsou zde napsané už výše, jsou zatím skvělé a zdá se, že se právě ve Spartě vrací k formě z posledních let.

Obrázek

Přestože mé srdce patří Škodovce, myslím si, že tentokrát bude úspěšnějším týmem Sparta, potvrdí tak svou formu a opět rozhodne pravidlo domácího vítěze. Plzeňáci se sice snažili v posledním zápase proti Vítkovicím mnohem lépe bránit, což se jim vcelku dařilo, ale proti Spartě to stačit nebude. Sparta bude dobře využívat šancí, které dostane a velkou váhu také budou mít přesilovky. Vítkovice Škodováci porazili tím, že je přebruslili, to ovšem u Sparty nehrozí. Navíc jak je známo, tak se Plzeňským útočníkům nikdy nedařilo proti Marku Pincovi už v dobách, kdy byl oporou Liberce. Rozjetá Sparta se bude rvát zuby nehty o 3 body, protože by se tak přiblížila doslova na dostřel Prezidentskému poháru. Sparta na domácím kluzišti ztratila body naposledy 28.12.2012 proti Zlínu. Plzeň nedokázala vyhrát na ledě Zlína, Litvínova, Pardubic ani Liberce a myslím si, že jejich výhra nad Vítkovicemi byla jen předznamenáním toho, co by mohlo přijít v play off - tedy pozorná hra ze zabezpečené obrany a hodně bruslení. Nevěřím však, že Sparta se nechá Škodováky zaskočit a je pro mě jasným favoritem.

Hlavní tip:
Domácí a padne 4 a více gólů - 2,17 Obrázek

Vedlejší tip:
Domácí vyhrají přesně o 1 gól - 6,52 Obrázek

Střelci zápasu:
ZA SPARTU: Petr Ton - 2,30 Obrázek
ZA PLZEŇ: Martin Straka - 3,20 Obrázek
Naposledy upravil Kapr dne ned 03. úno 2013 9:43:26, celkově upraveno 1
Vsad jen tolik kolik si můžeš dovolit vyhrát ,aby ses stoho nezbláznil !!!! ObrázekMartin Straka Obrázek
<<

TANAKAN

Příspěvek ned 03. úno 2013 9:30:32

Re: HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

zkusil bych remizu sparta pořad nemuže vyhravat nebo bych zkusil V2
Obrázek
<<

Kapr

Příspěvek ned 03. úno 2013 10:54:15

No já bych tomu taky rád věřil že jednou ta série Sparty skončí ,ale obávám se že Plzen na to momentálně nemá.Je to můj osobní názor a necháme se překvapit.Gl
Naposledy upravil Kapr dne ned 03. úno 2013 12:14:41, celkově upraveno 1
Vsad jen tolik kolik si můžeš dovolit vyhrát ,aby ses stoho nezbláznil !!!! ObrázekMartin Straka Obrázek
<<

TANAKAN

Příspěvek ned 03. úno 2013 12:11:23

jinak chvalim vzhled analyzi
Obrázek
<<

Kapr

Příspěvek ned 03. úno 2013 19:29:51

Tak to jsem opravdu ,ale opravdu nečekal.Plzen jednoznačně lepší .Sparta hrála z obrovským respektem oproti všem ostatním zápasům.Sparta 6 přesilových her, ale díky skvělé hře Plzenáků se nedostala do žádné pořádné šance.
Tento zápas dokázal ,že Plzen je opět v sedle a na sérii 7 prohraných zápasů už dávno zapomněli.Konečný stav zápasu 2-4.
Ač jsem nevěřil typ KO.
<<

TANAKAN

Příspěvek ned 03. úno 2013 19:52:47

to nevadí ale jinak dobra hra plzně věřil jsem ji
Obrázek
<<

Kapr

Příspěvek ned 03. úno 2013 19:55:04

No já po 7 zápasech kdy mě to stálo kotel peněz už nevěřím ničemu,ale samozřejmě že mě jejich hra jako fanouška potěšila.Asi se budu muset řídit srdcem jj.
<<

TANAKAN

Příspěvek ned 03. úno 2013 20:05:56

to nevadí i když si faunošek a tiper tak si nedělal rozdilí ale bral si to s toho sazkařského pohledu co pro tebe bude lepší já napři taky fandím barceloně a davam taky proti ni bety takže takto doufam že si mě pochopil co jsem ti chtěl řict :d
Obrázek
<<

Kapr

Příspěvek ned 03. úno 2013 20:13:59

Jasně,všechny statistiky byli pro Spartu a Plzen dokázala překvapit.Myslím že je nás tak 70% co na tomhle zápase prodělali.Nemůžem furt vyhrávat né?Jen doufám že když zaváhal i Zlín a Třinec že ted už Plzen nepovolí a těch 5 bodíků si ohlídá.Gl večer Vaněk+ Pominville to bude mač.

Zpět na Hokej