Murray - Ferrer [4.7. Wimbledon 2012]

<<

xeem

Příspěvek úte 03. črc 2012 22:26:46

Murray - Ferrer [4.7. Wimbledon 2012]

Letošní ročník Wimbledonu byl pro mě plný překvapení. Někteří moji favoriti zklamali, a vypadli už v prvním kole (Seppi, T.Haas), jiní naopak překvapili, a svojí bojovností a téměř bezchybnou hrou se senzačně dostali až mezi nejlepších 18. (Rosol a jeho neuvěřitelná porážka Nadala). Vykrystalizovala nám nejlepší osmička hráčů, jenž odehrají zítra 4.7.2012 svůj čtvrtfinálový duel. Čekají nás tedy 4 zajímavé zápasy. Mě konkrétně zaujal souboj Davida Ferrera s Andym Murrayim.

David Ferrer Obrázek

David k mému překvapení prochází turnajem poměrně hladce. Ačkoli je známý jako veliký bojovník, mám pocit, že tráva není zdaleka jeho top povrchem, vždyť jeho servis patří na okruhu spíše k průměrným. Ale statistiky a odehrané zápasy mluví jinak. Letos se mu na trávě naopak velmi daří, má odehraných 9 zápasů bez prohry, čili statistiku 9/0. Vyhrál turnaj v Nizozemském S-Hertogenbosch během kterého ztratil jediný set v semifinále s B.Pairem (7:6,3:6,6:1) následně však ve finále nedal šanci němci Petzchnerovi (6:3,6:4) a radoval se tak z celkového vítězství.
V letošním ročníku Wimbledonu také ztratil pouze jediný set a to s američanem Andym Rodickem. Jinak má na kontě skalpy D.Browna, K. De Scheppera a J.M. Del Potra. Hlavně poslední jmenovaný je pro mě dost překvapivý. Zápas jsem viděl a až mě zaráželo jak lehce Argentince porazil. Ale výhra t byla bezpochyby zasloužená. Myslím si tedy že David má obrovskou formu a bude jí chtít prodat.

Andy Murray Obrázek

Andy má obrovskou motivaci. Wimbledon je jeho nejoblíbenější turnaj, hraje ho na domácí půdě a v zítřejším duelu bude bojovat už o čtvrté semifinále v řadě. Již zmiňované domácí prostředí plné fandů ho jistě požene kupředu, ale myslím si že to zdaleka nebude mít jednoduché.
Murray má oproti Ferrer na trávě letos horší statistiky, 4/3. Odehrál pouze turnaj v Queens, kde vypadl hned v prvním kole s francouzem Mahutem (3:6, 7:6, 6:7), a Wimbledonskou exhibici, ze které, ačkoli ji nelze dávat plně vypovídající hodnota, si připsal na své konto pouze další dvě prohry (s Djokovičem a Tipsarevičem). Dokonce se mluvilo o tom, že od spolupráce s českým trenérem Lendlem, už to není ten ''britský ďábel Andy'' jak ho všichni znaly. Na Wimbledonu se však Andymu začlo opět docela dařit. Hladce přešel přes rusa Davidenka, s Karlovicem i Baghdatisem ztratil po jednom setu a dnes porazil 3:0 chorvata Čiliče, který však dle mého názoru odehrál velmi mizerný zápas.

H2H

Z posledních osmi zápasů, odehraných v posledních třech letech, se každý čtyřikrát radoval z vítěztví. Důležité však je že David už dokázal Murrayho porazit v letošním roce, takže k zápasu nemusí přistupvoat s žádným respektem.

06.06.12 ROL Ferrer D. (Esp) Murray A. (Gbr) 3 : 1
21.11.11 WOR Murray A. (Gbr) Ferrer D. (Esp) 0 : 2
16.10.11 SHA Ferrer D. (Esp) Murray A. (Gbr) 0 : 2
08.10.11 TOK Ferrer D. (Esp) Murray A. (Gbr) 0 : 2
28.01.11 AUS Ferrer D. (Esp) Murray A. (Gbr) 1 : 3
25.11.10 WOR Murray A. (Gbr) Ferrer D. (Esp) 2 : 0
14.05.10 MAD Murray A. (Gbr) Ferrer D. (Esp) 0 : 2
29.04.10 RIM Ferrer D. (Esp) Murray A. (Gbr) 2 : 0

Zápas suma sumárum

Pro oba tenisty to bude první velká zkouška v turnaji. Jak už jsem řekl, Murray bude mít obrovskou podporu publika, avšak nestárnoucí bojovník David Ferrer je ve formě a mu nenechá ani jeden míček zadarmo. Španěl je podlemě také mnohem stabilnější co se psychyky týče a domnívám se že ta v tomhle zápase bude hrát velikánskou roli. Není totiž vůbec nereálné že se bude jednat o pětisetovou bitvu.

Bookies sice favorizují brita Murrayho, ale já vzhledem ke statistikám, i tomu co jsem stihl shlédnout věřím španělovi, proto na zítra vsadím na Ferrera v handicapu +1,5 setu.

Hlavní tip:Andy Murray - David Ferrer (+1,5setu) 2 @ 2,00 Obrázek

jako tip vedlejší zkusim asi za méně peněz výhru a postup ferrera @ 3,00 Obrázek

Pospěště, kurzy dropujou !!

Přeju všem hodně štěstí %%-

[pište názory a komentujte, dycky to potěší] ;)
Naposledy upravil xeem dne úte 03. črc 2012 22:45:12, celkově upraveno 4
<<

xeem

Příspěvek čtv 05. črc 2012 10:59:58

Re: Murray - Ferrer [4.7. Wimbledon 2012]

Byl to podle očkávání velký boj. Chleba se lámal, v tiebreaku, kdy ferrer vedl 3:0 a nakonec prohrál 6:8

Andy Murray : David Ferrer 3:1 KO

Zpět na Tenis