MS v hokeji 2012 - 8.5.2012
15:15 Bielorusko - Kazachstan
Povedzme si na rovinu, že Kazachstan je skutočne slabé mužstvo. To akým štýlom sa s nimi hrali hráči Švajčiarska alebo Francúzska bolo neskutočné. Hoci štatisticky sú na tom rovnako ako Bielorusi, výkonnostne za nimi zaostávajú "o dobrý meter". Navyše Bielorusi budú mať v bráne istotu v podobe Vasilja Kovala, ktorého úspešnosť zákrokov je úctyhodných 94,52%.
Môj tip: Bielorusko vyhraje o 3+ gólu 2,1

A.Ugarov dá gól 2,9

19:15 Fínsko - Švajčiarsko
Fíni po dvoch odohratých zápasoch majú na konte dve výhry a futbalové skóre 2:0. To môže znamenať dve veci. Skvelá obrana skĺbená s impotentným útokom. Lenže pri pohľade na zostavu Fínov zostáva rozum stáť nad otázkou, prečo sa pri takých zvučných menách zasekne gólový stav pri čísle 1. Dôvod prečo je to tak nepoznám ale tuším, že zápasom proti Švajčiarsku sa to celé zmení. Švajčiari majú na konte tiež dve výhry (Kazachstan 5:1, Bielorusko 3:2) a určite nebudú ľahkým súperom.
Môj tip: over 4.5 1,75

Skupina Štokholm:
16:15 Lotyšsko - Taliansko
Lotyšsko má po dvoch zápasoch jednu výhru a jednu prehru. Výhra Lotyšov sa dá nazvať prekvapením, veď zdolali Nemecko, ktoré sa v posledných rokoch dostávalo do skvelej formy. Lenže ich dnešný súper tiež prekvapil, keď po predĺžení porazil nevyspytateľných Dánov 4:3. Lotyši tak trošku dúfajú v štvrťfinále a Taliani v zase záchranu. Môže sa zdať, že to nebude moc divácky atraktívny duel ale podľa môjho názoru tu kľudne môžeme uvidieť aj nejakú gólovú prestrelku s tým, že o celkovom víťazovi sa rozhodne až po 60-tych minútach.
Môj tip: remíza 5,4

20:15 Rusko - Nemecko
Nemci si prehrou proti Lotyšsku poriadne skomplikovali cestu do štvrťfinále. Teraz budú muiseť dúfať v ich zaváhanie a Nemci budú musieť oberať body aj tých najsilnejších v skupine. Prví takýto pokus budú mať proti Rusku. Lenže "zborná" prvé dva zápasy zvládla bez problémov a tréner Nemcov Jakob Kolliker bude musieť upliecť zvlášť silnú a výnimočnú taktiku aby hviezdy ruské tímu ostali zaskočené. Pochybujem, že sa mu to podarí.
Môj tip: J.Malkin dá gól 2,4