Dotázek - prosím o názory

<<

Petr Jeník

Příspěvek sob 21. dub 2012 17:15:35

Dotázek - prosím o názory

Zdravim

Mám rychlý dotázek
LeagueSpy využívá jen velmi málo Čechů a Slováků a mě to celkem mrzí. Znám důvod. Je to pro ČR a SR moc drahé a mnoho lidí nerado platí či ani nemá možnost platit přes PP, MB či kartou.

SMS platby na týden či měsíc jsou pak neskutečně drahé kvůli poplatkům operátorů, kteří z nich sežerou až 2 třetiny.

Ptám se ale, zda by byl zájem o platby pomocí SMS za jednotlivá preview.

Například preview na El Clasico http://leaguespy.com/preview.php?id=4929&mylang=cs
Není free a vidí jej tedy jen platící zákazníci

Kdyby tam na vás vyskočila možnost zaplatit si za zobrazení tohoto jednoho konkrétního preview 3,- Kč (0,15€ pro SVK) pomocí SMS.
Zaplatili byste si to?

Tohle byl možná špatný příklad. Sehnat informace o El Clasicu není až takový problém i zdarma, ale řekněme zápasy druhé rakouské ligy, chilské, řecké, saudskoarabské....

Prosím o názory do diskuse
<<

MaTeJ47

Příspěvek sob 21. dub 2012 18:15:17

Re: Dotázek - prosím o názory

áno bol by som ochotný
<<

karlito_69

Příspěvek sob 21. dub 2012 18:39:52

já bych určitě neváhal a někdy bych to taky využil, myslím, ze docela dost dobrej nápad.
<<

radim

Příspěvek sob 21. dub 2012 18:47:34

tak já bych spíš přivítal kdyby někdo vytipoval preview na nějaké zápasy(ať už je to jákákoliv liga) kde je dost zraněných nebo kde se něco děje,prostě nějaká klíčová informace,za to by se dalo platit,platit za preview kde se "nic neděje" pro mě není až tolik zajímavé,kolikrát nějaký zápas v nějaké druhé nebo méně známe lize je mnohem víc zajímavý než třeba právě el clasico
ObrázekObrázekObrázek
<<

pepoň

Příspěvek sob 21. dub 2012 19:22:22

No vieš sú ludia ktorý niesú ochotný zaplatit "velké" peniaze za kompletný servis ale to, že stále tipujú tam kde dávajú nezmyselní manipulační poplatok im nevadí. SMS by som možno skúsil ale ver tomu, že sa pýtaš na špatnom fóre. Skús poobzerať po iných biznisoch, ktoré prevádzkujú niečo SMS štýlom lebo podľa mňa je to risk a nechal by som to celé tak ako to je doteraz a viac by som snažil zaujať zahraničných tipérov.
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek
<<

k0udy

Příspěvek sob 21. dub 2012 20:04:07

Podle mě blbost, zaplatim si preview, potom zjistim, že nic zajímavého tam není (žádni zranění atd.) tak je mi to k ničemu a můžu si zkoušet platit další a další. Já osobně bych si to nezaplatil, ale někteří možná ano.
<<

Petr Jeník

Příspěvek ned 22. dub 2012 6:15:03

radim a pepoň:
Platící zákazníci už nyní vidí zkrácená praview se zraněními na jednom místě. Stačí kliknout na název ligy v menu a tam to mají pěkně přehledně vypsané. Viz. třeba zde: http://leaguespy.com/liga.php?liga=9&mylang=cs (portugalská nejvyšší liga)
Neplatící vidí to zkrácené preview jen u toho jednoho free.
Abychom zveřejňovali jakousi atraktivitu nějakého zápasu všem, to bychom byly akorát sami proti sobě.
Kouzlo LeagueSpy tkví v tom, že je zde snadné rychle najít kompletní přehled a nemusíte hledat jinde všechno.
Kdybychom uváděli tu atraktivitu zápasů všem zdarma, jediným výsledkem by bylo to, že by každý jen koukl na tyto atraktivity a sám by si pak jinde našel důvod, proč je ten který zápas tak atraktivní.

Abyste to špatně nepochopili, neptám se zde proto, že je to pro mě nějaký problém, že Češi a Slováci nejsou našimi zákazníky (resp. jsou, ale jen ve velmi malém počtu), ale proto, že bych to rád nějakým způsobem českým uživatelům více zpřístupnil.
Na nedostatek zahraničních zákazníků si nemůžeme stěžovat. Naopak.

Každopádně díky za odpovědi. Myslím, že to bude asi zbytečné dělat. Češi a Slováci prostě za podobné věci nejsou zvyklý platit. Neznám důvod proč to tak je, ale prostě to tak je. Jen mě to prostě udivuje. Češi prostě neplatí a já nevím proč. Přitom nám bez problémů platí Poláci, Chorvati, Rumuni, Makedonci, Řekové a mnohé další národy o nichž se nedá říci, že by na tom byly finančně lépe než my. U Němců, Angličanů, Itaků, Rusů, Francouzů apod... tam to chápu. Pro ně je 20€ na měsíc nebo 50 na 3 měsíce pakatel. Ale proč Rumuni či Poláci platí bez problémů a Češi ne? To je mi fakt záhadou. No řešit to nebudu. Prostě jsme holt takový.
<<

pipodc

Příspěvek ned 22. dub 2012 10:09:57

Ahoj naprosto souhlasím s názorem k0udyho a radima.Ale jestli hledáš způsob jak nás zapojit do LeagueSpy měl bych asi řešení. Co takhle udělat předplatné na 2 dny za 2 eura rentuje se ti to s ostatními platbami.Systém velice jednoduchý:Většina sázkařů vsází o víkendu v sobotu by si sázející zaplatil LeagueSpy za 50kč (což nikoho moc bolet nebude) a každý by si z 25 soutěží ony klíčové zápasy vybral sám.Asi by ti to odebralo některé větší plátce ale přibylo by ti hodně malých.Já osobně bych to využíval a věř tomu,že bych nebyl sám hodně kluků by se tady ke mě přidalo. :ympeace:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
<<

Petr Jeník

Příspěvek ned 22. dub 2012 16:48:42

Bohužel poplatky u PayPalu a Moneybookers jsou tak vysoké, že ze 2€ by nám zůstávalo necelé euro.
Konrétně při platbě na PayPal si berou 0,50 € z každé platby ať je v jakékoli výši.
+ 3,9 % z částky.
Tedy PP by z těch 2€ dostalo 0,58 centů
DPH z 2€ činí 0,36 €
Takže pro nás by zbývalo 1,06 €
Když by ještě onen platící zákazník byl přivedný některým z našich affil partnerů, tak ten dostává 15% z celkové platby.
Tedy 0,30 €
Z platba 2€ by tak na nás zbývalo 0,76 € - tedy méně než polovina.

Daň z příjmů 15% + sociální + zravotní......

Tomu se říká drsná realita.

Poplatky menší než 7€ na týden jsou prostě nereálné.
Zahraniční zákazníci to chápou a bez problémů platí.
Hledám způsob jak zapojit i Čechy a Slováky, ale né za každou cenu.
<<

radim

Příspěvek ned 22. dub 2012 17:26:14

čistá matematika,a pěkně drsná...ale poplatky za platby přímo mezi moneybookers nejsou ne?kdyby tedy probíhali platby výhradně přes ně?
ObrázekObrázekObrázek
<<

Petr Jeník

Příspěvek ned 22. dub 2012 17:41:06

Protože musím mít kvůli vysokým obratům u Moneybookers Byznys účet, tak tam poplatky jsou také.
Jsou o trochu nižší než u PayPalu, ale i tak bych z 2€ měl méně než polovinu.
<<

Fishman

Příspěvek ned 22. dub 2012 20:59:50

Určitě bych tohle využil, skvělý nápad.
Btw : pokud to není tajné , kolik lidí koukne denně na stránku a jaký počet lidí využívá předpladné ( desítky, stovky nebo tisíce :-o ) ?
NHL
Canuuuuuuuuuuuuuucks Obrázek
Obrázek
<<

Petr Jeník

Příspěvek pon 23. dub 2012 6:13:25

Počty předplatitelů nezveřejňujeme - je mi líto
<<

Neuminho

Příspěvek pon 23. dub 2012 9:19:15

Taky si myslím, že je to dobrý nápad s temi preview cez sms a rozhodně bych taky neváhal vyzkoušet :-)) Jinak doufám, že už se pracuje na nějaké další lize :-))) A jen tak pro zajimavost nejsem si jistý na 100%, ale když jsem ještě před nejakou dobou prohlížel leaguespy tuším, že byla v nabídce i Estonská liga, ale ted už tam není co se s nou podělo ? :-/
!! Obrázek !! * Mesut Özil; Obrázek, Obrázek, Obrázek

http://www.youtube.com/watch?v=PyEO9fCjaDA!!!!!!!

Sabine Lisicki ♥
<<

radim

Příspěvek sob 28. dub 2012 18:04:25

Fishman píše:Btw : pokud to není tajné , kolik lidí koukne denně na stránku a jaký počet lidí využívá předpladné ( desítky, stovky nebo tisíce :-o ) ?

návštěvnost je lehké sledovat tady třeba,ale je to samozdřejmě ovlivněné dny,o víkendech kdy se nejvíc hraje se to úplně měníhttp://www.toplist.cz/sport/tipovani
ObrázekObrázekObrázek
<<

Petr Jeník

Příspěvek sob 28. dub 2012 20:02:42

Včera jsme nasadili Norskou 1.ligu a na dalších ligách pracujeme

Zpět na Volný pokec