Chelsea - Barcelona
18. 4. 2012, 20:45
Stamford Bridge, Londýn
Liga MIstrů, semifinále
Chelsea je jedinný celek z Anglie, který se probojoval do semifinálových bojů. Právě zítra nastoupí hráči Blues k prvnímu semifinálovému zápasu proti katalánské Barceloně (UEFAloně, pozn. red.). Musíme říct, že by Chelsea byla outsider. Co tým přebral Roberto di Mateo, tak Chelsea hraje úplně jiný fotbal než za AvB. Důkazem toho jsou výsledky proti Neapoli (4:1) nebo teď o víkendu v semifinále FA Cupu proti Tottenhamu (5:1). Jedinné chybičky jsou v zápasech proti slabším celkům, tam má Chelsea trochu problémy. V lize Chelsea už nemá žádnou šanci získat titul, momentálně je na 6. pozici, ale má zápas k dobru. Jak jsem psal v předešlých řádcích, Chelsea hrála o víkendu s Tottenhamem. Musíme říct, že to byl zajímavý zápas, třeba gól Maty, který neměl platit nebo krásný gól Lamparda z přímého kopu, to vše bylo viděno na stadionu Wembley. Co se týče příštího zápasu se Chelsea utká v londýnském derby s Arsenalem.
Zase Barcelona má úplně jiné starosti, stíhá Real Madrid ve španělské La Lize potom se Barca dostala do finále královského poháru, kde se střetne s překvapením roku Athleticem + teď ještě LM. Stručně řečeno stále mají šanci na treble. Ve zítřejším zápase musíme považovat Barcu za favorita. O víkendu sehráli důležité utkání s Levante, které zvládli porazit 2:1. I tady byl k vidění zajímavý fotbal. Do vedení se překvapivě dostali hráči Levante, šťastným střelcem byl Barkero. Domácí vedení drželi necelých 40 minut, potom vyrovnal argentisnký kouzelník Messi. A poslední slovo měl opět Messi, který proměnil penaltu. Musíme podotknout, že to byla penalta neregulérní. Já to sice neviděl ale co jsem se dočetl na různých světových serverech, tak to byla chyba rozhodčího. Rozhodčí neměl pískat pokutový kop. Po utkání s Chelsea má Barcelona v plánu na svém hřišti přivítat Real Madrid. V sobotu 20.4 ve 20:00 je El Clásico na SportTV( pozn. red.)
Poslední zápasy Chelsea
Tottenham - Chelsea FC 1:5
Fulham FC - Chelsea FC 1:1
Chelsea FC - Wigan 2:1
Chelsea FC - SL Benfica 2:1
Aston Villa - Chelsea FC 2:4
Poslední zápasy Barcelony
FC Barcelona - Bilbao 2:0
FC Barcelona - AC Milán 3:1
Zaragoza - FC Barcelona 1:4
FC Barcelona - Getafe CF 4:0
Levante UD - FC Barcelona 1:2
Vzájemné zápasy
05.04.2000 Liga mistrů ČF 1.z Chelsea FC - FC Barcelona 3:1
18.04.2000 Liga mistrů ČF 2.z FC Barcelona - Chelsea FC 5:1e
23.02.2005 Liga mistrů OF 1.z FC Barcelona - Chelsea FC 2:1
08.03.2005 Liga mistrů OF 2.z Chelsea FC - FC Barcelona 4:2
22.02.2006 Liga mistrů OF 1.z Chelsea FC - FC Barcelona 1:2
07.03.2006 Liga mistrů OF 2.z FC Barcelona - Chelsea FC 1:1
18.10.2006 Liga mistrů Sk A Chelsea FC - FC Barcelona 1:0
31.10.2006 Liga mistrů Sk A FC Barcelona - Chelsea FC 2:2
28.04.2009 Liga mistrů SF 1.z FC Barcelona - Chelsea FC 0:0
06.05.2009 Liga mistrů SF 2.z Chelsea FC - FC Barcelona 1:1
Pravděpodobná sestava

Čech- Ivanovič, Terry, Luiz, Cole- Ramires,Meirekes, Lampard- Mata, Torres, Drogba
Pravděpodobná sestava

Valdés- Alvés, Puyol, Mascherano, Adriano- Xavi, Iniesta, Fabregas- Sanchéz, Messi, Cuenca
Můj Tip: oba týmy dají gól | 1.71

Můj tip se odvíjí od té věci, že Chelsea a Barcelona nevyšly už dlouhou dobu na prázdno, min. vstřelili jednu branku. Kdybyste si chtěli zariskovat tak bych asi vsadil, že bude PENALTA. gl

[size=200][b]Moje analýzy:[/b][/size] [color=#00BF00]5 OK[/color] / [color=#FF0000]7 KO[/color]
viewtopic.php?f=36&t=8026&p=43557#p43557 - Moje fotbalové tipy, docela slušná úspěšnost!