Skalica - Nitra
Tipsport extraliga
20.12 o 17:00
Po reprezentačných prestávkach sa opäť rozbehnú naplno klubové súťaže a mne do oka padol zápas v slovenskej lige, pričom kurzy vyzerajú veľmi priaznivo.
Skalica je na čele súťaže, má 66 bodov a predvádza veľmi dobrý hokej. Záhoráci neprehrali už 6 zápasov v rade a teraz privítajú trápiaci sa Nitru. Ako som už mnohokrát písal v analýzach o Skalici najlepším hráčom HK 36 je Žigmund Pálffy (18+35). Tento skúsený borec vedie bodovanie celej ligy a dovolím si tvrdiť,že 80% úspechu Skalice stojí na ňom. Spolu s Pálffym ťahajú Skaličanov Školiak, Lušnák alebo Hruška. Veľmi dobrú prácu odvádza aj perspektívny tréner Oremus, ktorý je podľa mňa najlepším koučom v slovenskej extralige. V posledných zápasoch Skalica zdolala Martin 5-3, Poprad 4-1 a v Trenčíne uspela 1-3. Slovensko na Rakúskom pohári nereprezentoval ani jeden Skaličan a tak by mali byť v utorok všetci fit.
Nitra je suverénne posledná ked má len 25 bodov a jej skore je 75:115. Už to nasvedčuje že pod Zoborom nieje všetko v poriadku. S Nitranmi to ide od desiatich k piatim. Mužstvo trápia finančné problémy a pre slabú výkonnosť na pokyn trénera Jaška opustili mužstvo pár skúsených hráčov (Penker, Polák, Chrenko, Korhoň, Podstavek..). Avšak ani Jaško nevytiahol Nitru zo sra...bahna a tak sa porúčal aj on. Káder teraz tvoria prevažne mladý hráči ktorých doplňajú juniori. Nitrania sú tragický a to hlavne v obrane a aj brankári dostávajú veľa lacných golov a sú neistí. Toto by mal napraviť nový brankár Fedor (hosťovanie z Popradu) no moc tomu neverím.
Favorit v tomto zápase je jasný a sú ním ním domáci. Skalica by mala bez problémov vyhrať ,ved Nitra až na poslednú výhru 8-6 s Martinom prehrala v Bystrici 6-3, v Košiciach 6-3 so Žilinou 1-5. Záhoráci sú doma nesmierne silný a body sa tu získavajú veľmi ťažko aj silnejším ako Nitra. Kurz na výhru Skalice sa pohybuje okolo 1,3 no mňa zaujali kurzy na overy ktoré by pri forme oboch celkov mali padnúť.
Over 5,5 @ 1,7

dôvera 9/10
Over 6,5 @ 2,3

dôvera 7/10