Manchester United - Basel

<<

Escobar

Příspěvek úte 27. zář 2011 8:20:14

Manchester United - Basel

Začátek utkání: 27.9.2011 20:45

Preview:

Obrázek

Manchester zažil svůj vstup do sezony anglické Premier League jako jeden z opravdu vydařených. Bilance 5-0 a super skóre 21:3 každý tým může jenom tiše závidět. Vyzdvihnout lze skvělou práci Sira Alexe Fegusona, který se na svém postu drží už od nepaměti. Kolik hráčů má neustále zraněných, a přesto i z nezkušených mladíků udělá opravdové mužstvo s velkým M.

Red Devils v úvodním zápase LM jeli na horkou půdu do Lisabonu, kde se dá říct, že byli k poražení. Tento zápas jsem viděl, takže vím o čem píšu. Hlavně díky gólmanu Lindegaardovi skončil zápas nerozhodně 1:1. Dá se říct, že ve skupině "C" je anglický gigant jasným favoritem, což Benfica trochu zpochybnila, ovšem to, že anglické týmy jsou doma několikrát silnější ví asi většina z vás.

Jinak Basilej je černým koněm, který může překvapit no a rumunský mistr je spíše outsiderem, který asi příliš nepřekvapí.

Obrázek

Basilejskému celku určuje taktiku ne tak zkušený německý trenér Thorsten Fink. V lize má zatím bilanci 4 výher, 4 remíz a 2 porážek, což pro nejlepší švýcarský tým nejsou zrovna nejlepší čísla.

Svůj první zápas v Lize mistrů ale FCB zvládla, když doma potvrdila roli favorita proti outsideru skupiny z Rumunska. Sice vyhrála 2:1, ale v závěru tohoto zápasu uviděl červenou kartu jeden z nejzkušenějších borců Benjamin Huggel, který se tak dnes nebude moci zapojit do akce.

Analýza:

Asi ne moc z vás zná jméno Luís Carlos Almeida da Cunha, ovšem když se řekne Nani, to už je asi jiná káva. Měl jsem možnost včera sledovat 2 zápasy (s Chelsea, a ten poslední se Stokem) a Nani byl jedním z hlavních tahounů ofenzívy červených potažmo venku modrých. Dobře hraje i druhé křídlo Ashley Young, ale mám takový pocit, že Nani se cpe do zakončení častěji (konec konců góly můžou dát oba, ale zpět k Nanimu). V Lisabonu se mu zápas moc nepovedl, jelikož dříve hrával za Sporting fanoušci mu to dali lidově řečeno sežrat. Kdežto v Manchesteru patří mezi největší miláčky domácího publika. A co je nejdůležitější, nejlepší střelec MANU Rooney je zraněný. Mimo hru je i další ofenzivní hráč Javier Hernandez alias Chicharito, kterému Ashley Cole svým ošklivým zákrokem pravděpodobně zlomil nohu. Další útočník Berbatov není příliš ve formě. Ještě jsou tam sice Owen, Macheda, Diouf a Welbeck, ale ti se většinou střídají mezi sebou, takže volit kohokoli z nich mi přijde nerozumné. Oba týmy navíc hrají pro diváky, nejsou to žádní betonáři, takže i gólový počet by měl být v tomto utkání dost vysoký. Nani si fotbal na Old Trafford užívá každým krokem, a když má míč u nohy "smrdí" to gólem. Dnes prostě věřím, že opět předvede svá oslavná salta po vstřeleném gólu. Jako doplnění tohoto tipu beru ještě to, že Valencia gól nedá, jelikož zaskakuje na pravém kraji obrany a do zakončení se z té pozice takřka nedostane. To beru jako jistotu.

Zajímavost:

Na brankářských pozicích se dnes pravděpodobně uskuteční repríza finále letošního ME hráčů do 21 let. Španěl De Gea se tehdy radoval, když jeho tým vybojoval zlato. Švýcar Sommer do zápasu se Španělskem neinkasoval. V nejdůležitějším zápase však ani jeho kluboví spoluhráči Fabian Frei, Granit Xhaka či jedna z největších hvězd turnaje Xerdan Shaqiri porážku neodvrátili.

Tip: Nani dá gól a Valencia ne @ 3.3 Obrázek

Rada na závěr:

Sesmolit tuhle omáčku mi dalo pár hodin práce, takže budu rád, když si to přečtete, mě za to alespoň ohodnotíte, sami si vsadíte, a společně vyhrajeme.
R.I.P. Andrés Escobar (13.3.1967-2.7.1994) - zastřelen po MS´94
<<

Escobar

Příspěvek úte 27. zář 2011 15:56:46

Re: Manchester United - Basel

díky za podporu pánové, alespoň někdo dovede potěšit :-bd
<<

ADOFO

Příspěvek úte 27. zář 2011 16:34:44

MANCHESTER UNITED

De Gea
Valencia, Jones, Evans, Evra
Nani, Giggs, Carrick, Park
Berbatov, Owen

Sommer
Steinhofer, Kovac, Dragovic, Voser
Andrist, Xhaka, Tembo, Zoua
Frei, Streller

http://adofotip.blogspot.com/
<<

adiavy

Příspěvek úte 27. zář 2011 17:40:59

Escobar is back !
<<

Steve

Příspěvek úte 27. zář 2011 18:23:14

nepřijde ti trochu zoufalý psát něco ve smyslu , aby jsme ti to ohodnotili?
<<

Escobar

Příspěvek úte 27. zář 2011 19:17:09

Steve píše:nepřijde ti trochu zoufalý psát něco ve smyslu , aby jsme ti to ohodnotili?

kdy jsi naposled napsal nějaký rozbor, že se opovažuješ mi tu tohle psát?
<<

bananajoe

Příspěvek úte 27. zář 2011 19:54:10

Ti zatrnulo pri tom centri v 9. minúte, čo?
MIGHTY REDS
Obrázek Obrázek
<<

LaciPro

Příspěvek úte 27. zář 2011 21:39:07

blbý komentátor.. kričí jak šibnutý, že NANI góól .. a pritom to bol Young .. ach jo :/
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
<<

k0udy

Příspěvek úte 27. zář 2011 21:42:55

Escobar píše:
Steve píše:nepřijde ti trochu zoufalý psát něco ve smyslu , aby jsme ti to ohodnotili?

kdy jsi naposled napsal nějaký rozbor, že se opovažuješ mi tu tohle psát?

Ty jsi takovy šašek až to možné není =)) =))

Zpět na Fotbal