PL: Newcastle United - Arsenal
NEWCASTLE UNITED 0:0 ARSENAL FC
13. 08. 2011 o 18:30
Dnešným dňom začína Anglická Premier League. Vybral som si veľmi diskutovaný zápas medzi Newcastle United a Arsenalom.
Spomeňme si čo priniesol duel medzi týmito dvomi mužstvami minulú sezónu. Domáci Newcastel po prvom polčase prehrával 0:4 a každý myslel, že to je jednoznačná záležitosť. Prvý gól dal Walcott, druhý Djourou a posledné dva dal van Persie, ktorý dnes nezasiahne. Po polčase sa domáci vzchopili a uhrali remízu, ktorú si odmakali, veď vyrovnať štyri góly za 45 minút sa nevidí každý deň. Domáci na svojej pôde vedia hrať s Arsenalom.Ich duely boli vždy vyrovnané.
Domáci pred sezónou posilnili o Obertana (z ManUtd), Cabayeho (OSC Lille), prišiel útočník Ba (West Ham) Marveaux (FC Rennes).
Odišli z lepších hráčov Sol Campbell, José Enrique (Liverpool), Kevin Nolan (Est Ham), Xisco (Deportivo La Coruňa).
Domáci fanúšikovia žiadajú od svojich zverencov v každom domácom zápase útočnú hru a je jedno aký súper proti nim stojí. Ďalej všetci vedia čo sa v Arsenale deje, tak to budú vnímať ako veľkú príležitosť schmatnúť body, spraviť si dobrú reputáciu a naladiť sa na ďalší zápas.
Domáci sa budú musieť však zaobísť bez zraneného Ben Arfu. Barton mal nejaké potičky s manažérom, ale v tomto zápase by mali byť okrem Arfu všetci trénerovi k dispozícií a aj Barton.
Odhadovaná zostava: Krul – Simpson, Coloccini, Taylor, Williamson – Gutiérrez, Cabaye, Tiote, Marveaux – Demba Ba, Ameobi
Hostia z Londýna pustili z tímu niekoľko dôležitých hráčov. Odišiel kapitán tímu Fabregas, o Nasrim sa stále hovorí, ďalej odišiel Clichy do City a na hosťovanie do Brazílie odišiel Denílson.
Na druhej strane nikoho poriadneho nekúpili. Za najväčšiu posilu sa asi považuje útočník Gervinho z OSC Lille, no pre mňa žiadna sláva, na to čo z tímu odišlo.
Wenger má plnú hlavu starostí koho vyšle do zápasu. Nebude hrať Fabregas, Nasri, zranený Diaby, Eastmond, Persie, Wilshere, otázny je aj štart Gibbsa.
Odhadovaná zostava: pokiaľ máte niekto info, tak mi napíšte. ja nemám. teda mám, ale z viacerých zdrojov sa nezhodovali dost.
Dnes to bude v St. James' Park zaujímavý zápas. Väčšina tipérov čo som videl skúša dnes prekvapivo výhru domácich za veľmi pekný kurz. No napriek tomto všetkému bookmakeri preferujú za mierneho favorita Arsenal.
Zápas bude pískať P. Walton.
TIPY:
1. oba tímy dajú gól - 1,63

2. over 2.5 - 1,6

3. výhra Newcastlu v prvom polčase - 3,78