U17: Francie - Pobřeží Slonoviny

Určitě si všichni moc dobře vzpomínáte, když jsem zde avizoval tip na Pobřeží Slonoviny v utkání s Brazílií. Pojdme si přiblížit i dnešní, respektive noční utkání s Francií.
Podle mého názoru hraje Pobřeží Slonoviny možná nejlepší fotbal na šampionátu. Sleduji je zde pochopitelně od prvního kola a přijdou mi úplně naspeedovaní, jako kdyby měli dvoje plíce. Jejich hra je nesmírně náročná, ale účelná a efektivní. V základní fázi se umístili na druhém místě za Brazílií se 4 body . Hned na úvod zde prohráli s Austrálií, což bylo absolutně nezasloužené jelikož Afričani diktovali tempo hry, přestříleli soupeře, ale doplatili na lehkovážnost v koncovce. Jenže od té doby se poučili a jejich efektivita stoupla o 100%. Porazili Dány 4-2, přičemž dvakrát dotahovali a přestříleli je v konečném součtu o více než 20 střel. Poslední utkání bylo to s Brazílií, které jsem sázel i já. Znovu ukázali jak jsou odolní. Dvakrát v utkání dotahovali, vstřelili branku nůžkami z velkého vápna a dokonce až do posledních sekund vedli 3-2, ale o vítězství nakonec přišli. I tak ale herní projev znovu suprový a v nastaveném trendu určitě budou pokračovat. Menší slabinou je brankář, ale to je u většina afričanů.
Co říct k Francii ? Pro mě zatím celkem zklamání. Jasně, porazili v prvním kole Argentinu, ale ti sem přijeli jak mistři světa a nedokázali vůbec nic zatím. Pak ale dvakrát stejným výsledkem 1-1 remizovali jak s dobře hrajícím Japonskem, tak i s Jamajkou. Celkem nejistá obrana a minimální snaha o to, rychle se dostat do zakončení, to je zde doprovází. Pobřeží Sloviny je pro ně soupeř hodně nevýhodný a jejich hra na ně příliš platit nebude.
Verdikt:
Já sem prostě tento šampionát do "slonů" absolutní blázen na tomto šampionátu. Jejich obrovská vůle a chuť mi naprosto přirostlo k srdci a já jen doufám, že se dostanou co nejdále, protože jejich fotbal mi zde přijde nejlepší. Co se dnešního utkání týče, tak nesouhlasím s tím, že by měli být outsiderem. Když by se to bralo podle herního projevu na šampionátu, tak určitě ne, ale Francie je celosvětový fotbalový dojem a tak stavět ho do role outsidere s Pobřeží Slonoviny asi moc nejde, ale tím lépe pro nás, kteří na to máme opačný názor. Rozhodně podle mě absolutně efektivnost, Afričané se snaží rychle zakončovat, mají skvělé zakončené a nápady, dále důraz na balonu - jsou všude hodně rychle a dále také jejich hra s mnoha přihrávkami, která je hodně náročná i pro soupeře co se týče fyzické stránky.
Suma sumárum nesouhlasím s jejich pasováním k outsiderům a hraji jejich postup dále, určitě si to zaslouží více a na hřišti se to potvrdí. Kurs parádní, férový v rovině a proto jdu za větší vklad.
TIP: POBŘEŽÍ SLONOVINY - POSTUP @ 2.37