Diego Junqueira - Uladzimir Ignatik

Na challengeru v Turíně čeká utkání i Diega Junqeiru. Argentinec je momentálně na 108. příčce žebříčku ATP. Jedná se o tenistu, který každoročně sehraje drtivou většinu svých utkání jen na antuce, respektive letos ještě nikde jinde nehrál. Letos má na nejpomalejším povrchu bilanci 32/14. Vyhrál challenger v Záhřebu a byl ve finále byl v Santosu a Barranquille. Do Turíne se vrací rád, startuje zde počtvrté v řadě a jeho maximem zde je finálová účast z roku 2008. Junqueira nemá žádná TOP úder, ale umí hrát svou hrou hodně trpělivě a bez chyb což je jeho zbraň. Proto také vyhledává ty pomalejší povrchy jako je antuka.
Soupeřem mu ve druhém kole bude mladý Bělorus Ignatik , který tu hraje vůbec poprvé a pro mě to zatím není tenista, který zaručuje nějakou kvalitu. Trochu mě překvapil, že mu v prvním kole zde skončil na raketě Serra, ale to je hráč, který když nemá motivaci, tak by ho porazila i Vaidišová a to byl zřejmě i tento případ. Letos toho na antuce uhrál o hodně ménně, má na ni bilanci 5/6 a celkově nemá nic, čím by měl Argentince překvapit.
Verdikt:
Junqueira je zde oblíbený, startuje tu počtvrté v řadě a první kolo s Trevisanem zvládl bez problému výsledkem 6-2, 6-2. Potvrdil tak, že je znovu dobe připraven a odhodlán předvádět své kvality na nejpomalejším povrchu což je jeho hobby. Ingnatik je ménně zkušenější, nemá nic moc kvalitnějšího a ve všem by měl být pozadu. Pro mě ideální utkání na doplnění kursu.
Bude to jejich první vzájemný zápas. Kursy půjdou během zítřka lehce dolu.
TIP: DIEGO JUNQUEIRA @ 1.45