FC Shakhtyor Soligors vs. FC Belshina Bobruisk

Utkání Běloruské první ligy, konkrétně 15.kola mezi domácím Shakhtyorem Soligorsk, který přvítá na svém stadioně Stadyen Budaŭnik hostující celek, tedy Belshinu Bobruisk. Utkání se odehraje 24.06.2011 v 19:00 hodin středoevropského času. Hodně štěstí, pokud se někdo sveze.
FC Shakhtyor Soligorsk

* Soligorsk je momentálně jedinným a největším pronásledovatelm BATE Borisov, kteří jsou největšími kandidáty na titul, Soligorsk má 27 bodů z doposud 14 odehraných zápasů a je na druhém místě tabulky. Celkově 8x vyhrál, 3x remizoval a 3x prohrál, jeho skore je 18:8, což značí dobrou defensivu a průměrný útok.
* Doma jsou také 2.nejlepším týmem z celé ligy. Ze 7 odehraných zápasů mají 17 bodů za 5 výher, 1 remízu a pouze 1 prohráli, jejich domácí skore je 12:4
* Forma Soligorsku je vůbec nejlepší, jaká může být, z posledních 5 zápasů tento tým dokázal získat plný počet bodů, což o tom svědčí
* Poslední zápas hrál Soligors venku, kde porazil 7.Vitebisk 2:0 a za zmínku stojí také předposlední zápas, kde Soligorsk rozstřílel 8.Neman doma 5:0
* Nejlepším střelcem týmu je Aleksnader Alumona, který nastřílel 6 branek
* Zranění jsem zatím nenašel, na stránkách se zřejmě objeví až v den zápasu (pak je přidám), ale já si myslím, že to Soligosk zvládne i s pár absencemi
FC Belshina Bobruisk

* Belshina je momentálně na 9.místě tabulky a jistě bude ještě potřebovat nějaké ty body, aby si ujistila záchranu a setrvání v Běloruské první lize, doposud mají ze 14. odehrných zápasů na kontě 16 bodů, jsou mírně podprůměrným týmem, čemuž svědčí i bilance 4-4-6 a jejich skore je 19:22
* Belshine se venku daří mírněji lépe, než doma, jsou na 8.místě tabulky a mají 9 bodů ze 7 odehraných zápasů za 3 výhry a 4 porážky, nyní přibude další
* Forma týmu není moc dobrá, z posledních 5 zápasů má Belshina 5 bodů
* Poslední zápas hrála Belshina doma proti 5.Zhodinu, utkání skončilo nerozhodně 2:2
* Nejlepším střelcem je překvapivě záložník, a to Makism Lysiovyi, na kontě má zatím 5 branek
* Zranění jsem zatím nenašel, na stránkách se zřejmě objeví až v den zápasu (pak je přidám)
Shrnutí + sázka + kurs + tip
V tomto utkání už jistě vyplynulo z textu, kdo je favoritem a koho budu volit pro tento tip. Je jím Soligorsk, který dokáže svou formu, rozehranost a dokonale využije domácího prostředí, myslím si, že by to šlo i v handicapu, ale kurs, který anbízí BET365, konkrétně 1,57, se mi zdá dost lákavý a pokud nenajdu nějaká zásadní zrenění, suspendace nebo absence, tak si to mile rád zahraju.
TIP: FC Shakhtyor Soligorsk @ 1,57