Rosenborg BK - Tromsø IL

Rosenborg BK

Připravil jsem si zápas 11.kola Norské Tippeligaen. Domácí Rosenborg přivítá na svém stadionu Nye Lerkendal Stadion (Trondheim) lídra soutěže Tromso. Jen tak do úvodu bych chtěl říct, že Rosenborg je v tabulce až na 12.místě tabulky. Takové umístění by od tohoto týmu před začátkem sezony nečekal nikdo, protože Rosenborg má velmi kvalitní tým, což dokázal i tím, že minulý ročník vyhrál Norskou ligu. Rosenborgu se překvapivě nedaří ani, kde má ze 4 zápasů pouze 4 body. Tromso je na tom venku však velmi podobně, zatím mají ze tří odehraných zápasů tři remízy 0:0, 1:1 a 2:2, teda 3 body. V tomto zápase není pochyb, že by Rosenborg nechtěl vyhrát, potřebuje se totiž dostat na vítěznou vlnu a jaké jiného soupeře si vybrat, než rivala a lídra soutěže Tromso, ale já to zde vidím opět na remízu.
V tomto zápase bude stoprocentně Rosenborgu chybět záložník Michael Kleppe Jamtfall, který zatím odehrál 4 utkání a vstřelil jeden gól, má problémy s kolenem. Nad dalšími dvěma hráči visí otazník. Prvním z nich je obránce Jon Inge Hoiland, který zatím nastoupil ke čtyřem utkáním a druhým z nich je obránce Alejandro Lago, který zatím nastoupil ke třem utkáním. Tromso bude mít v této části výhodu, má totiž kompletní tým, otazník visí akorát nad obráncem Ludvigem Rindem, který nené potřebaný, nastoupil totiž jen jednou v této sezoně. Dále bych také chtěl v tomto případě vyzdvyhnout vzájemné zápasy mezi těmito týmy, padly v nich pouze 2 góly, což je na Norskou ligu opravdu hodně málo.
24.10.2010 Rosenborg - Tromso 1:0
23.09.2009 Rosenborg – Tromso 0:0
26.04.2008 Rosenborg – Tromso 0:1
V tomto zápase, jak už říkal adiavy nebude dle mého názoru padat moc branek. Rosenborg bude mít výhodu domácího prostředí, a tak jak už jsem psal, bude se chtít dostat z krize a smlsnout si na lídorvi soutěže, jenže aby mohl vyhrát, tak musí zlepšit obranu, k čemuž se také vyjádřil jejich trenér, že v tomto zápase se zaměří předem na obranu. Tromso by jistě bylo rádo za remízu, protože venku se jim moc nedaří a hrají proti velice dobrému týmu, navíc pokud Tromso neprohraje, zůstane neporaženo, pokud si to tedy vše shrnu, tak mi vyjde under 2,5g v krásném kursu 2,05, ale raději zvolím o něco jistější tip, konkrétně under 3 gólů (pokud padne 2 a míň gólů, vyhráváte, pokud padnou 3, vrací se vklad zpět a pokud padnou 4 a více, tak prohráváte). Pěkný kurs 1,60 nabízí Betsafe.
Tippeligaen.gif)