Halle: Tomáš Berdych - Viktor Troicki

<<

confused

Příspěvek čtv 09. čer 2011 12:07:22

Halle: Tomáš Berdych - Viktor Troicki

Gerry Weber Open 2011

10.6. 12:00

Obrázek

Obrázek Tomáš Berdych

Obrázek

Tomáš Berdych je pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí. Vlatní celkem 5 ATP titulů. Co se týče grandslamů, tak jeho největším úspěchem je účast ve finále Wimbledonu 2010, kde podlehl Rafaelu Nadalovi, tentýž rok si si také zahrál semifnále French Open, čili rok 2010 byl pro Berdycha přelomový a v říjnu téhož roku se dostal dokonce na 6. místo žebříčku ATP, aktuálně mu patří příčka 7. Letos se Tomášovi nepodařilo na žádném turnaji triumfovat, většinou končil v semifinále, na Australian Open se dostal do čtvrtfinále, kde podlehl Novaku Djokovičovi. Antukovou sezónu neodstartoval Tomáš zrovna nejlépe, když ve druhém kole Monte Carla dostal "výprask" v podobě 4-6 2-6 od papírově slabšího Ivana Ljubičiče. Něco podobného následovalo i v Madridu, kde ho tentokrát ve třetím kole vyprovodil z kurtu ve dvou sadách Thomaz Bellucci, kterému však nelze upřít velmi dobrý výkon, když na tomto turnaji dokázal porazit i Andyho Murrayho a potrápit Novaka Djokoviče. Tomášův letošní největší kolaps nastal na Roland Garros, kde vedl nad hráčem až z druhé stovky Stephanem Robertem, který do té doby vyhrál pouhé 3 zápasy na okruhu ATP, 2:0 na sety, náskok však ztratil a prohrál 3:2. Na trávě se Tomáš zatím také neprezentuje zrovna nejlépe. V úvodním zápase v Halle se trápil se 169. hráčem světa Belgičanem Rubenem Bemelmansem, proti kterému musel odvracet tři matchbally. Nakonec se mu po třech sadách podařilo zvítězit. Problémy mu také dělal krajan Jan Hernych, kterého Berdych z 10 možností dokázal jen dvakrát breaknout a vyhrát tak 6-3 7-6.

Obrázek Viktor Troicki

Obrázek

Viktor Troicki je stejně starý, jako jeho soupeř. Narodil se tedy před pětadvacetilety v Bělehradu a aktuálně okupuje 12. příčku žebříčku ATP. I přes to, že se Viktor nachází těsně pod top 10, nedokázal za svoji karíeru triumfovat ani na jediném turnaji, nejblíže tomu byl na začátku letošního roku, když si zahrál finále v australském Sydne, kde ale podlehl Gillesu Simonovi. Tím však nechci říct, že by se na 12. místě nenacházel oprávněně. Letos Srb předvádí velmi dobré výkony, zejména od Davis Cupu, kde se stal národním hrdinou, když hlavně díky jeho dvěma výhrám and Devvarmanem a Boppanou Srbsko postoupilo. Viktor měl poměrně velkou smůlu na amerických Masters 1000 turnajích v Indian Wells a v Miami, když v obou případech měl turnaj skvěle rozjetý a v obou případech ho ve čtvrtém kole vyřadil jeho zkušenější krajan Novak Djokovič. Na antuce se mu letos podařilo dostat do čtvrtfinále Monte Carla a hlavně do čtvrtého kola Roland Garros, kde hodně smolně prohrál s Andym Murraym, když nejprve vedl 2:0 a ikdyž tento náskok nedokázal udržet, v pátém setu podával za stavu 5-3 na vítězství, avšak ani to nedokázal zužitkovat a s Britem prohrál v pátem setu 5-7. Na trávě v Halle se mu zatím daří velmi dobře. V úvodním kole si hladce poradil s Němcem Zverevem 6-2 6-3 a podobně dopadl i Igor Andreev, který z kurtu odcházel po porážce 3-6 a 1-6.

Analýza zápasu

Tomáš letos není v nejlepší formě, což se přeneslo i na turnaj v Halle. Jak jsem psal výše, hráč z top 10 by zkrátka neměl tahat za kratší konec s hráčem druhé stovky, občas se to stát může, ale stalo se to už podruhé za sebou, když vezmu vpotaz Roland Garros a prohru se Stephanem Roberetem. Berdych sice nad Bemelmansem vyhrál, ale velice se natrápil, možná nebyl Tomáš zvyklý a byl pro něj přechod na trávu těžší, těžko říct, ale mě se ani jeden jeho výkon opravdu nezamlouval, narozdíl od výkonů Viktora Troickiho, který měl těžší soupeře, než Tomáš, ale v roli favorita nezaváhal a v obou zápasech působil dominantně a poměrně hladce vyhrál, takže jeho výkony zde v Halle jsou rozhodně lepší a přesvědčivější.

Můj tip

Ikdyž má Viktor podstatně méně zkušeností, než Tomáš a v tomto zápase je mírným outsiderem, já ho zkrátka v pěkném kursu jako sólo musím zkusit. Jak jsem již psal, Tomáš na kurtu nepůsobí vůbec jistě a trápil se s podstatně slabšími soupeři. Každý zápas je jiný, ale pokud bude Tomáš pokračovat v podobném stylu, jakým se zde zatím prezentoval, tak ho Srb z kurtu vyprovodí ve dvou setech. Já se tedy přikláním na stranu Viktora Troickiho.

vítěz Viktor Troicki @ 2.11 Obrázek

Obrázek
Viktor Troicki
<<

Hu

Příspěvek čtv 09. čer 2011 12:45:28

Re: Halle: Tomáš Berdych - Viktor Troicki

Za odvahu, že sis vybral takhle těžký zápas, jsem ti dal hodnocení ;) Tomáš prohrál posledních 6 zápasů, kde byl vypsán jako favorit mezi 1.5 - 2.0, takže sázet proti němu v téhle rovině určitě není špatný nápad. Na druhé straně Troickiho kariérní statistika proti soupeřům z TOP10 je 3-31 :) Porazil zraněného Tsongu 1:6 6:2 6:3, porazil Roddicka 0:6 6:2 6:4 v deštěm rozkouskovaném zápase a porazil Djokoviče 2:6 6:4 7:5 na bezvýznamném turnaji v Umagu. Nevím, co z tohohle paskvilzápasu vznikne, ale GL :ympeace:
<<

confused

Příspěvek čtv 09. čer 2011 12:54:03

Hejhula píše:Za odvahu, že sis vybral takhle těžký zápas, jsem ti dal hodnocení ;) Tomáš prohrál posledních 6 zápasů, kde byl vypsán jako favorit mezi 1.5 - 2.0, takže sázet proti němu v téhle rovině určitě není špatný nápad. Na druhé straně Troickiho kariérní statistika proti soupeřům z TOP10 je 3-31 :) Porazil zraněného Tsongu 1:6 6:2 6:3, porazil Roddicka 0:6 6:2 6:4 v deštěm rozkouskovaném zápase a porazil Djokoviče 2:6 6:4 7:5 na bezvýznamném turnaji v Umagu. Nevím, co z tohohle paskvilzápasu vznikne, ale GL :ympeace:

díky :) já právě tyhle statistiky kolikrát kdo porazili koho z kolikátýho místa atd moc neberu vpotaz spíš se zaměřuju na aktální výkony, i kdyby, tak berdych patří do té slabší části hráčů top 10, dle mého názoru je horší hráč v top 10 snad jen fish. Když srovnám aktuální formu obou hráčů, tak mi ten kurs na Srba příjde hodně dobrej a troufám si říct, že na Berdycha momentálně herně určitě má :) díky za názor
<<

k0udy

Příspěvek čtv 09. čer 2011 13:04:51

Já bych tady věřil Berďovi ale GL %%-
<<

Bony22

Příspěvek čtv 09. čer 2011 13:49:24

Myslím si, že v letošní formě Béďa na Troickiho nebude mít ani za prd...Takže taky asi pojedu jasnou 2...Béďa letos není svůj, asi přestal trénovat po loňsky úspěšný sezoně=/ :D Njn, nemůže bejt pořád výborný :)
<<

Arssis

Příspěvek čtv 09. čer 2011 14:48:50

Dávám Troicky 2:0 na sety. Jinak GL
fotbal: Slovan Liberec
tenis: Azarenka, Lisicki, Nieminen, Heliovaara, H. Kontinen, Murray
sázkovka: Obrázek
<<

kaneACS

Příspěvek čtv 09. čer 2011 15:14:33

Dávám Troickyho + že bude hodně gamů.
Vidím to 6-4,6-7,4-6. :-bd
<<

Rafa

Příspěvek čtv 09. čer 2011 17:40:30

Být patriot to je jedna věc,ale být patriot a k tomu debil to už je druhá,Berdych prostě v te forme co ted momentálně má jak psych. tak herní,prostě na Troickiho herně nemá a mít nebude.
<<

hranol

Příspěvek čtv 09. čer 2011 22:04:13

Ty vole,tak jsem se nanatlemil uz dlouho......

Kód:
Být patriot to je jedna věc,ale být patriot a k tomu debil to už je druhá,Berdych prostě v te forme co ted momentálně má jak psych. tak herní,prostě na Troickiho herně nemá a mít nebude.

:ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: \:D/ \:D/ \:D/
Obrázek
Obrázek
Obrázek
<<

jafman

Příspěvek pát 10. čer 2011 9:03:00

Berdych je sice ted hodne ze sve formy, kterou mel treba loni touhle dobou a posledni vysledky to jen potvrzuji, ovsem, jak pise Hejhula, Troicki neni typ hrace schopnej hlavou porazet tenisty z TOP TEN, coz rozhodne stale Berdych, pres jeho momentalne spatnou formu je. Troicki dokaze s Berdychem vezt delsi vymeny od bassline, dokaze se mu vyrovnat na servisu, ale hlavou je porad nize... rozhodne tezkej zapas na tip, kde si neodhadnu tipovat viteze, protoze Berdych ted z formy a Troicki neni typ playera, ktery by ho mel porazet... porad verim, ze se Tomas v nejakem zapase zas chytne... a zrovna tento zapas je tou idealni moznosti... Takze ode me tip na vysledek NB, jestli neco tak over 22,5 , ale ani to nehraji.

GL! ;)
<<

Bony22

Příspěvek pát 10. čer 2011 10:51:21

jafman píše:Berdych je sice ted hodne ze sve formy, kterou mel treba loni touhle dobou a posledni vysledky to jen potvrzuji, ovsem, jak pise Hejhula, Troicki neni typ hrace schopnej hlavou porazet tenisty z TOP TEN, coz rozhodne stale Berdych, pres jeho momentalne spatnou formu je. Troicki dokaze s Berdychem vezt delsi vymeny od bassline, dokaze se mu vyrovnat na servisu, ale hlavou je porad nize... rozhodne tezkej zapas na tip, kde si neodhadnu tipovat viteze, protoze Berdych ted z formy a Troicki neni typ playera, ktery by ho mel porazet... porad verim, ze se Tomas v nejakem zapase zas chytne... a zrovna tento zapas je tou idealni moznosti... Takze ode me tip na vysledek NB, jestli neco tak over 22,5 , ale ani to nehraji.

GL! ;)

Ale rozdíl je v tom, že Troicki se stále herně zlepšuje a hraje poslední dobou fakt dobře, naopak Béďa se zhoršuje a není ani z poloviny, co vloni...takže může jenom překvapit :p
<<

Arssis

Příspěvek pát 10. čer 2011 16:31:46

Hm... tak to moc nevypadá... :( škoda
fotbal: Slovan Liberec
tenis: Azarenka, Lisicki, Nieminen, Heliovaara, H. Kontinen, Murray
sázkovka: Obrázek
<<

confused

Příspěvek pát 10. čer 2011 16:37:49

po dnešku sem absolutě znechucenej a dávám si s analýzama pauzu, než někdo kvůli mě zbankrotuje, to co sem prohrál za dnešek kvůli Raonicovi, Troickimu a Querreymu sem neprohrál pomalu za celej rok, totální nechuť dál něco dělat..
<<

Milan61

Příspěvek pát 10. čer 2011 16:44:42

confused píše:po dnešku sem absolutě znechucenej a dávám si s analýzama pauzu, než někdo kvůli mě zbankrotuje, to co sem prohrál za dnešek kvůli Raonicovi, Troickimu a Querreymu sem neprohrál pomalu za celej rok, totální nechuť dál něco dělat..

je asi fakt kravina sázet turnaje před velkými
<<

jafman

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:09:09

confused píše:po dnešku sem absolutě znechucenej a dávám si s analýzama pauzu, než někdo kvůli mě zbankrotuje, to co sem prohrál za dnešek kvůli Raonicovi, Troickimu a Querreymu sem neprohrál pomalu za celej rok, totální nechuť dál něco dělat..

Kazdej z nas ma spatny dny... tipy... z vlastni zkusenosti doporucuji dat si 3-4 dny totalni pauzu od sazeni - nejlepsi lek! ;)
<<

k0udy

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:13:37

Přesně jak jsem říkal, ale tvoje anaýza mi pomohla vsadit na Berdu, díky ;)
<<

confused

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:16:09

k0udy píše:Přesně jak jsem říkal, ale tvoje anaýza mi pomohla vsadit na Berdu, díky ;)

jo teď seš chytrej, takový miluju, hodíš sem takovej výstřelek do tmy a pak tu hraješ machra, ten svůj "tip" si ani neodůvodnil.. kdyby prohrál, tak ani nepípneš.. no jo, po bitvě každej generál.. běž radší zkopírovat pár analýz ať ti neuteče nějaká ta hvězdička s floutkem jako seš ty se nemá cenu hádat.. pac a pusu
<<

k0udy

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:19:34

confused píše:
k0udy píše:Přesně jak jsem říkal, ale tvoje anaýza mi pomohla vsadit na Berdu, díky ;)

jo teď seš chytrej, takový miluju, hodíš sem takovej výstřelek do tmy a pak tu hraješ machra, ten svůj "tip" si ani neodůvodnil.. kdyby prohrál, tak ani nepípneš.. no jo, po bitvě každej generál.. běž radší zkopírovat pár analýz ať ti neuteče nějaká ta hvězdička

Co to zase meleš? ja jsem akorat napsal že tady věřím Berďovi a to je vše.. vzpamatuj se už...
<<

confused

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:22:52

k0udy píše:
confused píše:

jo teď seš chytrej, takový miluju, hodíš sem takovej výstřelek do tmy a pak tu hraješ machra, ten svůj "tip" si ani neodůvodnil.. kdyby prohrál, tak ani nepípneš.. no jo, po bitvě každej generál.. běž radší zkopírovat pár analýz ať ti neuteče nějaká ta hvězdička

Co to zase meleš? ja jsem akorat napsal že tady věřím Berďovi a to je vše.. vzpamatuj se už...

v životě sem tu od tebe neviděl ani čárku k tenisu a teď tu začneš dělat frajera a arogantně tu děkuješ k analýze, která nevyšla.. chtěl bych tě vidět, kdyby berdych prohrál, jestli bys tu něco psal.. já se mám vzpamatovat? od tebe to sedí :)
<<

k0udy

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:26:17

kdyby Berdych prohral napsal bych CG, tak jak to dělam k ostatnim analyzam kde hrau proti ;ú ja nemam zapotrebi hrat si arogatně, ja tento zapas nechtěl sazet vubec, ale po přecteni jsem se rozhodl vsadit na berdu to je vše ;) jestli jsem tě nějak naštval tak promin ;)
<<

Feedjo96

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:33:41

TYVOLE KOUDY, KAŽDÝMU (I MĚ) PÍŠEŠ VZPAMATUJ SE... MOŽNÁ UŽ BY SI SE MĚL SPÍŠ VZPAMATOVAT TY... :-!
<<

k0udy

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:39:11

Feedjo96 píše:TYVOLE KOUDY, KAŽDÝMU (I MĚ) PÍŠEŠ VZPAMATUJ SE... MOŽNÁ UŽ BY SI SE MĚL SPÍŠ VZPAMATOVAT TY... :-!

a ty se divíš? když taky každý do mě akorát jebete? to je vše co umíte.. já vám nic neudělal..
<<

Feedjo96

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:45:05

Promň, ale tohle už nebudu raději komentovat, protože se to sem nehodí.
<<

Erdovec/!LFC!

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:45:27

Co do něho pořád jebete, skopíroval 2 analýzy ano to je na facku ale, měl dobrý tip tak to pod analýzu napsal a vy mu hned začnete nadávat, hold zas má někdo nervy že prohrál :-q
Obrázek + Obrázek = Obrázek
<<

confused

Příspěvek pát 10. čer 2011 18:50:08

Erdovec/!LFC! píše:Co do něho pořád jebete, skopíroval 2 analýzy ano to je na facku ale, měl dobrý tip tak to pod analýzu napsal a vy mu hned začnete nadávat, hold zas má někdo nervy že prohrál :-q

tys tu chyběl ;)
<<

hranol

Příspěvek sob 11. čer 2011 20:58:09

Confu zdar...ser na to,tak to nevyslo,se prece nepokakame,davej normalne dal...i mistr tesar se nekdy utne....ses spravnej chlapak.....me hodnoty zivota se od urcite doby zmenily,to ze jsem prohral,na to kaslu....pred par tydny bych jeste z toho byl na prasky a dneska to beru uplne jinak....jelikoz pokud nemas zdravi,nemas nic ...preji Ti hodne sqelych analyz....HOWGH...Hranol

Jinak jsem byl stopro presvedcenej,ze dostane Berdych latu.......ten Ward....umi tak u nich na trave,jinak me nikdy o svem umeni nepresvedcil....nezari ani na Chalengerech....Tsonga mu to za vsechny vratil....

:ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zpět na Tenis