Halle: Milos Raonic - Philipp Petzschner

<<

confused

Příspěvek stř 08. čer 2011 23:12:41

Halle: Milos Raonic - Philipp Petzschner

Gerry Weber Open 2011

10.6. 12:00

Obrázek

Obrázek Milos Raonic

Obrázek

Milos Raonic je rodák z černohorské Podgornice, žijící v kanadském Thornhillu. Každý ví o jeho úžasném úspěchu na Australian Open, kde se dostal až do 4. kola, ale od té doby už uběhlo téměř půl roku a nyní je Milos plnohodnotnou součástí TOP30 hráčů na okruhu ATP - patří mu konkrétně 27. příčka. Milos zaznamenal letošní největší úspěchy na tvrdém povrchu - převážně v amerických halách, když se v San Jose radoval z jeho prvního ATP titulu a následně si zahrál strhující finále v Memphisu, kde podlehl Andymu Roddickovi po třech sadách. Na začátku antukové sezóny nikdo moc nevěděl, co od Kanaďana čekat, ale jelikož je jeho největší zbraní servis, který má na antuce poloviční efektivitu, mu nikdo moc velké šance nedával. Raonic ovšem dokázal příjemně překvapit. Po americkém podniku v Miami se přestěhoval do Valencie, kde trénoval se svým trenérem Galem Blancem a španělskými antukáři, a to se nakonec ukázalo jako správná volba. Výsledkem je například 3. kolo v Monte Carlu a v Barceloně nebo semifinále v Estorilu. Milos je však přece jen vyznavačem rychlejších povrchů, což tráva bezesporu je, a tak mu v Halle dávám velkou naději, už jen kvůli tomu, že mu zde perfektně funguje servis, který mnohdy dosahuje rychlosti přes 230 km/h. V prvním kole si Milos hladce poradil se španělským antukářem Andujarem ve dvou setech, podobně jako dnes s domácím Tobiasem Kamkem.

Obrázek Philipp Petzschner

Obrázek

Philipp Petzschner je sedmadvacetiletý rodák z německého Bayreuthu. Je majitelem jednoho ATP titulu a na okruhu mu momentálně patří 71. příčka. Petzschner patří mezi hráče upřednostňující spíše rychlé povrchy, letos však paradoxně zaznamenal svůj nejvězší úspěch na antuce v Mnichově, kde se přes Dodiga, Youzhnyho a Staraceho probojoval až do semifinále, kde nestačil na svého zkušenějšího krajana Floriana Mayera, kterému podlehl po setech 6-3 a 6-4. Petzschnerovi však nelze upřít i jeho úspěchy na trávě, převážně z loňské sezóny, kdy tady v Halle vypadl až v semifinále s Rogerem Federerem a následně se probojoval do třetího kola Wimbledonu, kde sehrál vyrovnanou pětisetovou bitvu s Rafaelem Nadalem, ale nakonec se překvapení nekonalo a Němec z tohoto boje vyšel jako poražený. Na tomto turnaji zatím Petzschner výrazněji nezaváhal, kromě prvního zápasu s krajanem Dominikem Meffertem, kde konkrétně ve druhém setu přišel hned v úvodu o své podání a set si ještě zkomplikoval, ale nakonec dokázal soupeře rebreaknout a následně vyhrát v tie-breaku. Dnes si Petzschner poradil se Španělem Gimeno-Traverem, který je vysloveně "antitravař" a podle toho také hra vypadala. Petzschner si se Španělem poradil hladce 6-2 6-4.

Analýza zápasu

Kanaďan zde zatím předvádí z jeho strany téměř bezchybný tenis. V dnešním zápase měl v prvním setu dokonce jedinou nevynucenou chybu, což je na jeho poměry obrovský úspěch a je vidět, že zdejší tráva mu opravdu sedí - hlavně jeho servisu, který mu dnes lítal přes 230 km/h a soupeři za celý zápas nabídl jediný breakball, který bez problému odvrátil a svůj výkon vyšperkoval 14 esy. Petzschner sice dnes vyhrál také vyhrál poměrně snadno, ovšem jeho hra byla podstatně horší, než Kanaďanova. Petzschner podstatně hůře servíruje a mnohonásobně více chybuje, což bude v tomto zápase klíčové. Němec má sice s trávou o mnoho více zkušeností, než jeho nynější soupeř, ale i když Kanaďan na tomto povrchu hraje ve své profi kariéře v podstatě poprvé, působí na ní velmi jistě a z mého pohledu by na Němce měl vyzrát.

Můj tip

Jak jsem zmínil, viděl jsem zde hrát oba hráče a z hlediska výkonu a herního projevu se i navzdory Němcova domácího prostředí musím přiklonit na stranu dvacetiletého Kanaďana, který má obrovskou sílu v prvním i druhém servisu. Přesněji z prvního vyhrává průmerně kolem 90% a z druhého kolem 70% míčků, což jsou neuvěřitelná čísla. Raonic bude mít oproti Petzschnerovi výhodu i po psychické stránce, takže já mám jasno.

vítěz Milos Raonic @ 1.56 Obrázek

Obrázek
Milos Raonic
Naposledy upravil confused dne čtv 09. čer 2011 11:09:01, celkově upraveno 1
<<

Cradle

Příspěvek čtv 09. čer 2011 8:55:44

Re: Halle: Milos Raonic - Philipp Petzschner

Mno musim rict, ze me mrzi, ze se potkali zrovna tihle dva, protoze Petzchnera davam pravidelne na trave, ma dobre vykony, umi menit rytmus hry a trava je jeho velmi oblibeny povrch. Naten zapas jsem hodne zvedavej, vsadim si asi az live po nekolika gamech, protoze mi prijdou sance celkem vyrovnane. Raonic muze mit celkem problem s Petzchnerovo chopy a zkracovanim hry, v tom Kamke moc nevynika a nebyl moc souperem pro Raonice. Ale zajimava analyza, bude to peknej zapas a vyhraje ten lepsi, nedokazu posoudit kdo to bude:)
<<

Arssis

Příspěvek čtv 09. čer 2011 22:38:13

No, v Halle zatím servíruje parádně. Koukal jsem na zápas Kamke Raonic a bylo to dost vyrovnaný, ale zároveň to bylo o taktice servis - síť, no taky mu zejtra věřim...
fotbal: Slovan Liberec
tenis: Azarenka, Lisicki, Nieminen, Heliovaara, H. Kontinen, Murray
sázkovka: Obrázek
<<

confused

Příspěvek čtv 09. čer 2011 22:46:20

Arssis píše:No, v Halle zatím servíruje parádně. Koukal jsem na zápas Kamke Raonic a bylo to dost vyrovnaný, ale zároveň to bylo o taktice servis - síť, no taky mu zejtra věřim...

na trávě je právě servis-volej jedním z nejefektivnějších, jelikož se servisem, co lítá kolem 230 km/h doprovázeným rychlým náběhem na síť se těžko něco dělá :) Milosovi v Halle zatím tahle taktika vychází na výbornou, nabídl minimum breakballů a servis mu chodí krásně, tak snad mu to vydrží i do dalších bojů :)
<<

PePe6

Příspěvek pát 10. čer 2011 12:51:00

Hmm tak je asi hotov 1:1 na sety a 3 set 3:0 pro němce :( to nam to pěkně ukazal :/(
Fandím Obrázek, Obrázek

Moje prácička :) http://www.tenisak2.cz/ + black list
POuze a jedině TE-NI-S a FOTBAL
<<

nio313

Příspěvek pát 10. čer 2011 13:10:12

Chalan bojuje ale neviem neviem :( Keby to dal na 4:5 a podával tak by som tomu ešte dával škoda :(
<<

confused

Příspěvek pát 10. čer 2011 13:26:26

nemám k tomu co dodat.. strašně mě zklamal
<<

hranol

Příspěvek sob 11. čer 2011 21:08:48

Hm...to je ono...co nas nici,verime a ono ouvej ...ja ho mel taky.....co nadelas.....mej se

Jen dodam....Petzschner vyskolil Berdycha a to je Nemec 71 v zebr.ATP....na Berdycha se tezko sazi.....to same Monfils,neveril jsem,ze prohraje s Kohlschreibrem.....Nemec posledni dobou nehral vubec nic,pokud se nemylim....
:ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zpět na Tenis