Queens Club: Xavier Malisse - Matthias Bachinger

<<

confused

Příspěvek pon 06. čer 2011 18:36:24

Queens Club: Xavier Malisse - Matthias Bachinger

AEGON Championships 2011

7.6. 13:35

Obrázek

Obrázek Xavier Malisse

Obrázek

Xavier Malisse je třicetiletý rodák z belgického Kortrijku aktuálně se pohybující na 40. příčce žebříčku ATP. Je majitelem 3 titulů na okruhu ATP. Jeho největším grandslamovým úspěchem je semifinále na Wimbledonu v roce 2002, což svědčí o jeho schopnostech na travnatém povrchu. Xavier měl poměrně dobrý start do sezóny, když si v úvodu roku zahrál finále v Chennai a následně třetí kolo na Australian Open, pak však přišla halová část sezóny a Xavier ze třech indoorových zápasů nevyhrál ani jeden. Výraznějších úspěchů nezaznamenal ani na klasickém hardu a antuce, kde jeho maximum bylo 3. kolo. Jedním z nejsilnějších Xavierových povrchů je však bezesporu tráva, o čemž svědčí loňské čtvrtfinále právě v Queensu, kde ho zastavil až Querrey, ale Malisse si zde připsal i skalp Novaka Djokoviče. Dalšími jeho loňskými travnatými úspěchy bylo semifinále v nizozemském 's-Hertogenbosch a 3. kolo na Wimbledonu.

Obrázek Matthias Bachinger

Obrázek

Matthias Bachinger je čtyřiadvacetiletý německý tenista aktuálně působící na 92. místě žebříčku ATP. Tento hráč narozdíl od jeho nynějšího oponenta objíždí převážně turnaje kategorie challenger, ze kterých má největší úspěchy. V úvodu roku vyhrál challenger na koberci v anglickém Loughborough. Na další triumf musel Bachinger čekat až do dubna, kdy zavítal na challenger v řeckých Aténách - tam mu ve finále vzdal bez boje Dmitry Tursunov. O tomto hráči by se dalo říct, že patří k univerzálům, co se povrchu týče, ovšem nejlepších výsledků dosahuje Němec na tvrdých površích, na kterém se hrál i již zmiňovaný challenger v Aténách. Bachinger si ještě nezahrál ani jednou na ATP turnaji v základní části, a tak ho v Queensu čeká letošní premiéra, která pro něj rozhodně nebude vůbec jednoduchá, avšak Bachinger už letos ukázal, že na trávě rozhodně není špatným hráčem, a to na challengeru v Nottinghamu, kde podlehl až ve finále Gillesi Mullerovi.

Analýza zápasu

Co se týče povrchu, tak zde bude z hlediska zkušeností rozhodně lepší Malisse. Jediné, co ho může znepokojavat, je fakt, že Bachinger před dvěma týdny dohrál challenger v Nottinghamu, kde došel až do finále, ale když to vezmeme z toho druhého pohledu, tak bude mít Malisse oproti Bachingerovi výhodu ve fyzické připravenosti, zkrátka bude odpočatý. Jak jsem se již zmínil, tak Malisse má v posledních letech na trávě odehraných bezmála 60 zápasů a dosahuje na ní velmi dobrých výsledků - viz. loňský skalp Novaka Djokoviče či Juana Carlose Ferrera. Jeho soupeř na trávě za celou kariéru odehrál 15 zápasů - z toho 5 letos. Bachinger si až do challengeru v Nottinghamu, který začal minulý týden, a kde si zahrál finále, nikdy nezahrál v hlavní soutěži na travnatém povrchu. Do té doby bylo jeho vrcholem 3. kvalifikační kolo na Wimbledon.

Můj tip

Jak už tak trochu mohlo vyplinout z analýzy, v tomto zápase se přikláním na stranu zkušenějšího Belgičana, který mě hlavně v loňském roce velmi mile překvapil a jeho herní styl mu na tomto povrchu přináší ovoce, a tak si zkrátka myslím, že s hráčem, jako je Bachinger, by neměl mít výraznější problémy. Dalším faktorem, ale ne rozhodujícím, je fakt, že Malisse zde obhajuje loňské čtvrtfinále.

vítěz Xavier Malisse @ 1.4 Obrázek

Obrázek
Xavier Malisse
Naposledy upravil confused dne pon 06. čer 2011 19:04:49, celkově upraveno 2
<<

hranol

Příspěvek pon 06. čer 2011 18:46:35

Re: Queens Club: Xavier Malisse - Matthias Bachinger

Ahoj Confu...asi to zkusim,sazim tedka malo,neb nebyly franky,ale neco se okotilo,dneska jsem neco chytl v akovce,covece dal jsem jeste kombika za 132 Kc...23 zapasu a v 1,2 a 3 skupine jedna chyba......Zakopalova,Jovanovski,Stakhovsky a 4 bez chyby....celkovy kurs jsem mel 1568,4 njn...dal jsem dvojky trojky a cely za dvacku....skoda...

:ymparty: :ymparty: :ymparty:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
<<

confused

Příspěvek pon 06. čer 2011 18:49:08

hranol píše:Ahoj Confu...asi to zkusim,sazim tedka malo,neb nebyly franky,ale neco se okotilo,dneska jsem neco chytl v akovce,covece dal jsem jeste kombika za 132 Kc...23 zapasu a v 1,2 a 3 skupine jedna chyba......Zakopalova,Jovanovski,Stakhovsky a 4 bez chyby....celkovy kurs jsem mel 1568,4 njn...dal jsem dvojky trojky a cely za dvacku....skoda...

:ymparty: :ymparty: :ymparty:

tak to je velká škoda no.. ty ženský jsou strašně ošemetný a stacho byla strašná smůla, ten prohrál 10-8 v tb třetího setu.. neboj, za chvíli se zas začne dařit.. v sázení je to jako na houpačce, však to znáš..
<<

confused

Příspěvek úte 07. čer 2011 15:02:16

tip OK

Zpět na Tenis