Nottingham challenger: Farah vs Bloomfield

<<

Cradle

Příspěvek pon 06. čer 2011 10:47:42

Nottingham challenger: Farah vs Bloomfield

Kde - Nottingham, UK
Kdy - 6.6.2011, 15h
Povrch - Tráva

Robert Farah Obrázek vs Richard Bloomfield Obrázek

Tento zápas mě docela zaujal, hlavně tedy vypsanými kurzy. Musím říct, že je celkem pravda, že se Robertu Farahovi moc letos nedaří a na minulý rok ne a ne navázat, přesto si myslím, že je to lepší hráč než domácí Richard Bloomfield.

Ale postupně k obou hráčům. Robert Farah je kolumbijský hráč, který ale většinu své tenisové výuky zažil v USA na jedné z univerzit, kde byl vytrénován především na tvrdý povrch, na zdejších betonech..jeho bilance na tvrdém povrchu je 43/31. Dá se říci, že jeho kariéra začala předminulý rok, kdy se více začal objevovat na ATP Tour Je mu necelých 24 let a jeho doménou je slušný servis, forhand a solidní hra na returnu. Letošní bilanci na tvrdých površích má 5/8 a zdaleka nedosahuje úspěchů minulého roku (21/5). Velkou otázkou je jak si zvykne na místní trávu v Nottinghamu, jelikož na ní jesště nikdy nehrál, ale spoléhám nato, že se na ni teď delší čas připravoval a dokázal se na ní adaptovat.

Richard Bloomfield je 27letý hráč, který nikdy pořádně nepronikl a ani již nepronikne na vetší turnaje ATP. Maximálně hraje challengery, ale spíš ještě nižší turnaje ITF, proto má i letos bilanci na tvrdých površích 10/7 a celkově taky kladnou. Jeho výhodou může být ale domácí prostředí a i zkušenost s travnatým povrchem, kde má odehráno kolem 80 zápasů při bilanci 38/37. Tyto dvě věci hrají určitě v jeho prospěch, stejně tak jako úspěšně zvládlá kvalifikace na tento turnaj. Asi největší doménou tohoto hráče je servis a hra síť volej. Hráče si možná budete pamatovat s podivnými výsledky v Newportu (mluvilo se o ovlivňování zápasů), kde tento hráč poprvé vyhrál na turnaji vyšší ATP tour a dostal se až do semifinále.

Verdikt - určitě zkušenější hráč na trávě je Richard Bloomfield, ale celkově zkušenější z kvalitních zápasů s lepšími soupeři je Robert Farah. Bude hrát to jak se adaptuje na travnatém povrchu a i jeho motivace proti domácímu hráči. Nerad bych tipoval kdo vyhraje, ale myslím si, že bude over a nakonec vyhraje Farah. Myslím si, že kurz by měl být férově tak 1,9 proti 1,8.

Tip - Robert Farah - 1 - 3,25 a doplňující tip over, ale kurz jsem nikde na něj nenašel.

Důvěra 5/10 - tzn. 50% na 50% - doporučuji za menší vklad

GL %%-
<<

Hu

Příspěvek pon 06. čer 2011 11:32:09

Re: Nottingham challenger: Farah vs Bloomfield

Tyhle dva pány nijak zásadně neznám, ale pokud se na ten zápas podívám selským rozumem, čím by si měl Farah zasloužit 1.9?

- Bloomfield je hráč na rychlé povrchy, odehrál toho na nich nejvíc v kariéře. Farah naopak tráví většinu času na antuce a rychlé povrchy nevyhledává - 3 zápasy v hale, 0 na trávě. Bod pro Bloomfielda
- spousta hráčů se bude v tomhle období potýkat s přechodem z antuky na trávu, který je jeden z nejsložitějších. Úplně jiný odskok, úplně jiný timing, úplně jiná rychlost hry. Bloomfield má k dobru 5 zápasů na trávě, naopak Farah přechází rovnou z antuky. Bod pro Bloomfielda
- Farah není celkově zkušenějším z kvalitních zápasů s lepšími soupeři. Na okruhu ATP odehrál 11 zápasů, z nichž nevyhrál žádný v hlavní soutěži. Bloomfield jich má za sebou 37 (18-19). Bod pro Bloomfielda
- domácí prostředí? Půl bodu pro Bloomfielda

Což je dohromady totéž, cos napsal i ty, akorát na konci mu z nějakého důvodu dáváš skoro 50% šanci na výhru, i když pro něj nehovoří vůbec nic.

GL :ympeace:
<<

Cradle

Příspěvek pon 06. čer 2011 13:26:20

Oki,
add1: Mozna hral o par zapasu vic na antuce, ale celkove ma 117 na antuce a 74 na hardu, coz neni uplna preference antuky. Zadruhy tenisova skola v USA ho neucila moc hrat na antuce, takze zaklady na hard ma..s tou travou jsem to psal, kdo je na ni zkusenejsi..to mas pravdu..
add2: Farah na miste trenoval a myslim, ze si odskoky uz vyzkousel pri treninku, ikdyz je to jine nez zapas..
add3: Koho porazil Bloomfield krome zminovaneho Newportu z hracu prvni stovky..Farah jich uz par porazil, i hral na kvalitnejsich challengerech.
add4: Mas pravdu.

Kazdopadne si proste myslim, ze to nebude jednoznany zapas, ale je to prvni zapas na trave tak uvidime..taky tomu nedavam velkou duveru, kdybych to bral jako tip, ktere je "jistej" tak dam 8/10 tak:)

Btw na bet 365 kurz od rana znacne klesa z 3,25 uz je na 2,75 ale to nic neznamena, ikdyz v pripade Bloomfielda si treba vsadil proti sobe:)--
<<

Cradle

Příspěvek pon 06. čer 2011 17:02:22

Hejhula: Myslim, ze kdyz uz neco tady napisu, tak to vetsinou vyjde, to se tyka i dneska, myslim, ze jsem Faraha i docela podcenil, kdyz jsem mu dal jen "50%" jelikoz v zapase byl jasne lepsi..prvni set prohral sice v tie 6:7 (5:7), druhy si drzel stale break a za stavu 5:4 se enchal breaknout a byl dalsi tiebreak, ale ten si uz pohlidal a vyhral jasne 7:6 (7:0 na body) a ve tretim sete uz to byla jasna zalezitost 6:3 (promenil 2/10 breakballu a souper ani jeden ze 2), takze final score: 6:7 7:6 6:3, tudiz vysledek OK a i doplnkovy bet. Kdo se se mnou lehce svezl neudelal chybu:)
<<

Beldorek

Příspěvek pon 06. čer 2011 17:28:11

Diky , ja potreboval jen nejake rychle doplneni takze jsem ho tam za 3,1:1 dal . Maly bezvyznamny plus

Ted uz jen to NHL.
<<

Jay

Příspěvek pon 06. čer 2011 17:28:24

:ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
<<

Hu

Příspěvek pon 06. čer 2011 21:29:35

Není potřeba bránit svůj "skill", já nikde nepsal, že jsi špatný tipér nebo že je špatný ten tip, jen jsem připojil svůj, jak jsem v úvodu poznamenal, laický pohled na věc. Každopádně gratz k tipu ;)

Zpět na Tenis