FULHAM FC - ARSENAL FC
22.05.2011 17:00
FULHAM FC: Poslední kolo nejprestižnější ligy světa se odehraje 22.05.2011 a domácí Fulham Fc, kterém jde leda tak o umístění přivítá na svém hřišti Arsenal FC, který bojuje na dálku s Manchesterem City o Ligu Mistrů, skupinovou fázi. Domáci Fulham FC je momentálně na klidné 8.pozici, pokud by vyhrál, tak by mohl předskočit Evrton a završit tak sezonu na velmi pěkném 7.místě. Fulham za celou sezonu odehrál 37 zápasů, 11 jich dokázal vyhrát, 15x se dělil o body a 11x prohrál. Jeho celkové skore je 47:41, za tyto statistiky si Fulham vysloužil zatím 48 a uvidíme, jak to bude po zápase s Arsenalem. Na Fulhamu je velice sympatické, že hraje stále naplno, ikdyž už mu o nic prekticky nejde. Aktuální formu potvrzují i poslední zápasy. Z posledních 5 utkání Fulham vytěžil 10 bodů, snadno si poradil s Birminghamem, Sunderlandem i Boltonem, o body se podělil s Wolves a prohrál se silným Liverpoolem. Fulham se zdá být v pohodě a já si myslím, že ani zápas s Arsenalem nepodcení a půjde do něj se stoprocentní snahou urvat všechny 3 body a posunout se před Evrton. Fulham je doma průměrným týmem, konkrétně mu v této statistice patří 10.místo za 8 výher, 6 remíz a 4 porážky, plus skore 28:21 a 30 bodů. Z posledních 5 utkáních doma Fulham 3x vyhrál, 1 remizoval a jednou prohrál.
ARSENAL FC: Hosté s Arsenalu jsou v úplně, ale úplně jiné pozici než domác Fulham. Jde ji o hodně, forma se jim ztrácí před očima, ale venku jsou velmi dobří. Jak už jsem napsal výše, tak Arsenal bojuje nadálku o přímý postup do Ligy Mistrů s Manchesterem City, konkrétně na něj ztrácí jeden body. City má velmi nevyzpytatelný los posledního kola, kterým je Bolton a já si myslím, že by City mohlo ztratit. Arsenal tedy potřebuje nutně vyhrát a musí doufat, že City v Boltonu nevyhraje. Arsenal je zatím na 4.pozici, z 37 zápasů dokázal 19x vyhrát, 10 remizoval a 8x prohrál, plus skore 70:41 a 67 bodů. Forma Arsenalu není v poslední době vůbec, ale vůbec dobrá. Narozdíl od Fulhamu z posledních 5 zápasů získali pouze 4 body. Remíza z Tottenhamem 3:3, prohra v Boltonu 2:1, výhra nad Manchesterem United 1:0, prohra ve Stoke City 3:1 a poslední zápas doma prohra s Aston VIllou 1:2. Sami si udělejte obrátek, jakou formu Arsenal má. Niceméně Arsenal je dobrý především venku, konkrétně nejlepší z celé Premier League,venku dokázal nasbírat 30 bodů s doposud 18 odehraných zápasů. Z posledních 5 zápasů venku však Arsenal vytěžil jen 5 bodů. V tomto utkání je velmi těžké hledat vítěze, ikdyž by to měl být podle situace Arsenal. Já si proto vsadím na to, že padne over 2,5g, Fulham bude hrát pro diváky pěkný, útočný fotbal a Arsenal toho snad využije.
TABULKA NA ČELE PREMIER LEAGUE:1. Manchester United 37 22 11 4 74:35 77 bodů - LM -Přímý postup
2. Chelsea FC 37 21 8 8 69:32 71 bodů - LM -Přímý postup
3. Manchester City 37 20 8 9 58:33 68 bodů - LM -Přímý postup4. Arsenal FC 37 19 10 8 70:41 67 bodů - LM -Kvalifikace5. Tottenham Hotspur 37 15 14 8 53:45 59 bodů - EL - Přímý postup
TIP:
over 2,5g / 1,86