Kanada - Rusko

Tento duel Mistrovství světa 2011 se uskuteční ve čtvrtek 12.05.2011 ve 20 hodin a 15 minut. Jedná se o čtvrtfinále a tento souboj dvou hokejových velmocí bude doufejme pastvou pro oči pro nejednoho hokejového fanouška. Osobně váce věřím Kanadě.

Tyto souboje hokejových velmocí také doprovází střetnutí 2 velmi dobrých hráčů a často se odborníci dohadují, kdo z nich je lepší. V dnešním utkání však nastoupí pouze Alexander Ovečkin, Sydney Crosby nikoliv.

Tato hokejová velmoc na mě působí na tomto šampionátu ve velké pohodě a po Českém týmu se mi zdají jako největší favorité na zalté medaile. Osobně si myslím, že se střetnou právě s Českým týmem ve finále. Kanada zatím prochází turnajem celkem v pohodě, až na pár menších zaváháních. Musíme ale také uznat, že Kanada měla jednu z nejlehčích předkolových skupin, utkala se nejprve s Běloruskem, které porazila 4:1, dále se slabou Francií, kterou smetla velmi vysoko 9:1. Poslední, asi nejtěžší zápas v předkole čekal Kanadu 03.05., když na ni čekalo Švýcarsko, Kanada si s ním trochu překvapivě poradila až v prodloužení výsledkem 4:3pp. V další fázi turnaje vyhrála Kanada nejprve s USA, ale až po nájezdech výsledkem 4:3pn, poté vyhrála s překvapivě dobře hrajícím Norskem 3:2 a nakonec zdolala i silné Švédsko také 3:2. Z této skupiny tedy Kanada postoupila z prvního místa se 13 body a skóre 23:11.

Rusko na mě na tomto turnají nepůsobí vůbec, ale vůbec dobře, není to jen výsledky, ale i předvedenou hrou. Když porovnáme letošní šampionát s minulým, tak zde najedeme velké rozdíly. Zdá se mi, že Rusko vůbec nehraje jako tým a i z dobře rozehraného zápasu dokáže velmi lacině ztrácet body, vyřazovací část je však jiná, a tak uvidíme, jak se jim bude dařit. Rusko nejprve velmi překvapivě prohrálo svůj první zápas s Německem 0:2, když nedokázalo vstřelit ani jednu branku. Dále pak v posledních minutách zachraňovalo zápas s velmi slabým Slovinskem 6:4 a jako poslední prověrka byla Rusku přidělena 03.05, když zdolalo domácí Slovensko 4:3. V hlavní části pak Rusové opět jen těsně zdolali Dánsko, které prohrálo po sympatickém výkonu 4:3. Zatím nejtěžším zápasem pro Rusy bylo utkání s Českým týmem, dle mě jsem Rusáky přehrávali a oni nám to pak vraceli faulama (2:3 z pohledu Ruska). A jako poslední propadák pro Rusko byla prohra s Finskem po prodloužení 3:2pp (Rusové vedli 2:0).

Kanadě se na Rusko v poslední době na šampionátech moc nedaří, z posledních 5 zápasů vyhrála Kanada pouze jednou, což není moc dobré pro takový tým. Nicméně teď má Kanada jednoznačnou šanci Rusku všechny tyto porážky oplatit a poslat je s ostudou domů a já doufám, že se jim to podaří.
MS v hokeji 2010 (GER)
Rusko - Kanada 5:2 20.05.2010
Olympijské hry 2010
Rusko - Kanada 3:7 25.02.2010
MS v hokeji 2009 (SUI)
Kanada - Rusko 1:2 10.05.2009
MS v hokeji 2008 (CAN)
Kanada - Rusko 4:5pp 18.05.2008
Olympijské hry 2006
Rusko - Kanada 2:0 22.02.2006
Shrnutí:

Podle všech pro mě dostupných informací i předvedenou hrou bych dnes volil jako nejlepší tip Kanadu, ikdyž nikdy nevíte, jak to dopadne. Čtvrfinále je klíčem k úspěchu a k medailovým příčkám a je úplně jiné, než utkání ve skupinách, kde se dá případná hrubka ještě napravit. Myslím si, že to bude vyrovnané utkání, ale Kanada nakonec zvítězí výsledkem 3:2, jako podtip doporučuju teda over 4,5g.

1 / 2,05
Hodně štěstí všem sázejícím na jaký koliv tip