Řím: Lopez-Llodra
09.05 11:00

Lopez je v žebříčku na 39. místě, jeho soupeřem ze sousední Francie je na tom o něco lépe když se nachází na 27. pozici.

Feliciano Lopez momentálně má opravdu báječnou formu, opíra se o jeho skvělý servis a předvádí skvělý tenis. Dal o sobě už vědět v Monte Carlu kde porazil Tipsarevice, pak ve druhém kole lehce podlehl v té době fantastickému Ferrerovi. V Barceloně dokázal jít ještě dál a opět potvrdil stoupající formu. Porazil Kukushkina, Garciu Lopeze, Nishikoriho a ztroskotal až ve čtvrtfinále trošku smolně na raketě ve skvělé formě hrajícího Dodiga. Na další turnaj se odebral do Srbska. V prvním kole si v klidu poradil s velice kvalitním antukářem Monacem 6-4 7-5. Ve druhém kole si i poradil s vracející se bývalou světovou 5. Gonzalezem. Ve čtvrtfinále udolal Montanese. V semifinále porazil rozjetého Volandriho, do finále neztratil ani set! Ve finále ho čekal Djokovic se kterým sice odehrál velice vyrovnanou partii, ale nakonec prohrál 6-7 2-6, přesto skvělý výkon a já smekám. Minulý týden se ukázal v jeho Madridě kde i bydlí. V prvním kole porazil nejlepšího nováčka a velice ambiciozního a kvalitního Raonice ve třech setech. Ve druhém kole bohužel dostal Rogera Federera, Lopez prohrál 7-6 6-7 6-7, nedal přitom mečbol, obrovská smůla a zklamání pro Feliciana bylo mi ho hodně líto, hrál skvěle, ale nestačilo to.
Llodra tak to je hráč který má svoji kvalitu hlavně v hale, mimo halu není nic extra to ukazují i statistiky. Na antuku moc nejezdívá a neřekl bych, že nějakou větší kvalitu na ní má. Tento rok se na antuce poprvé ukázal jako většina hráčů v Monte Carlu tam hrál s Milosem Raonicem, Llodra prohrál 3-6 6-0 0-6. Divný výsledek, jen pro připomenutí před týdnem Lopez Raonice porazil, ale to jen tak bokem. Pak už si jel až do Madridu po menší pauze. Tam v prvním kole rozmetl na antuce slabého Querreyho 6-2 6-3. Porazil i challengeráka Cipollu který dostal Lucky Loosera v Madridě, to znamená že už vypadl v kvalifikaci. Ve třetím kole ve velice dlouhém a s neskutečně šťastným koncem pro Llodru což si ani snad nezasloužil, porazil Travera 1-6 6-4 7-6. V dalším kole už dostal naloženo od Nadala 6-2 6-2
Oba hráči spolu hráli již 4x oba vyhráli stejně 2x, vždy na tvrdém povrchu jen jednou ve Francii v hale. Forma Lopeze je teď skvělá předvádí opravdu dobrý hodně dobrý tenis a já věřím, že vyhraje kdyby nevyhrál tak bych byl strašně moc překvapený, věřím že překvapený nebudu a Lopez si to pohlídá, GL

Můj tip:
Lopez-Llodra
1
1.56

OK: 3
KO: 2
Moje tenisové tipy za všechny období:
OK- 78
KO- 28