Rafael Nadal - Novak Djokovič

<<

Masacek

Příspěvek ned 08. kvě 2011 9:44:28

Rafael Nadal - Novak Djokovič

Zápas začíná 8.5.2011 v 18:30

Obrázek

Obrázek Rafael Nadal - Novak Djokovič Obrázek

Ano, včera jsem věřil, že Nole dokáže s Belluccim zamávat ve dvou setech, ale místo toho přišlo lehké trápení v podobě ztráty prvního setu. Následně to ovšem přestalo Belluccimu padat tak jako v prvním setu a světová dvojka začala trestat. Nicméně výkon vůbec ne oslnivý. Na antuce je síla Djokoviče určitě menší než na hardech a zcela jistě se dnes otřásá jeho šňůra vítězství v základech. Je pravda, že světovou jedničku letos již dvakrát porazil, ale obě utkání byly na hardu a pokaždé to bylo hodně vyrovnané. Antuka je ovšem sídlem úplně někoho jiného, Rafaela Nadala.

Ten v Madridu obhajuje triumf z minulého roku a málokdo pochybuje, že by ho na antuce po takové době někdo porazil. Jeho forma na tomto nejpomalejším povrchu totiž je znovu luxusní. Turnaje až do včerejšího utkání procházel jako nůž máslem. V semifinále s Federerem ovšem zalaškoval první set, kterýho prohrál 5-7, ale následně prokázal svou sílu a povolil švýcarovi pouhé čtyři gemy. Kdybych se měl vsadit, tak bych tipnul, že Nadala letos na antuce neporazí nikdo. Proto pochopitelně na něho sázím i dnes.

Verdikt:
Je pravda, že světová dvojka Novak Djokovič ještě neprohrál letos ani jedno utkání, ale každá serie jednou končí a bude to dnes na antuce, na které nemá takovou sílu. Jedna serie ovšem bude pokračovat a to ta neporazitelnost Rafael Nadala, která trvá již od French Open roku 2009 kdy ho porazil Soderling. Dnes si dojde pro další titul.

Vzájemné zápasy:
Bilance vzájemných utkání je pro oba hráče hodně bohatá. Nadal v ní vede 16-9 a je tu ještě jeden fakt a to ten, že Novak Djokovič z 8 zápasů hraných na antuce nevyzrál na Nadala ještě ani jednou. Vyhrál sice poslední dva vzájemné utkání v letošní sezóně na hardu, ale pro mě je to celkem nepodstatná věc.

Vývoj formy:
Obrázek - Rafael Nadal

Obrázek - Novak Djokovič

TOP Kursy a pohyby:
Kursy na Nadala jdou dolu a TOP nabízí Doxxbet @ 1.40 u které to hraji i já. Pokud Vás láká tip na Djokoviče máte možnost si ho vsadit až v kursu @ 3.54 u Pinnacle.

Tip: Nadal @ 1.40 Obrázek

Obrázek

%%-
Nikdy se nehádej s blbcem nebo klesneš pod jeho úroveň
Obrázek Obrázek
<<

Kuba8

Příspěvek ned 08. kvě 2011 10:21:06

Re: Rafael Nadal - Novak Djokovič

Tady jsem chtěl dělat taky analýzu bohužel byl jsi rychlejší, souhlasím s tipem :)
Moje statistiky analýz od 1.8. 2012

OK: 3

KO: 2

Moje tenisové tipy za všechny období:

OK- 78
KO- 28
<<

georgin

Příspěvek ned 08. kvě 2011 20:05:22

Je to zmrd ten Nadal, jedinnej zápas, co mi nevyšel.
Milovaný klub Obrázek
Sponzor Obrázek

Vysoká životní úroveň spočívá v tom, že vydáváme peníze, které ještě nemáme, za věci, které nepotřebujeme, abychom imponovali lidem, které nesnášíme.
<<

mandarinka

Příspěvek pon 09. kvě 2011 13:37:10

sam si zmrd :)

mel si dat dvojku tak jako ja :)
<<

bombik

Příspěvek pon 09. kvě 2011 18:48:12

Nechci si hrát na generála co přijde po bitvě, ale i já jsem hrál Novaka. Možná mě teď Kuba a Confused ukamenují, ale na tomto turnaji už to muselo přijít a Nadal padnul na antuce. Ano sice to je Madrid tedy pro Rafu domácí turnaj, ale vzhledem k losu jaký dostal jsem si řikal, že nevyhraje. Hrál sem proti němu už na Del Potro, škoda že Potro nenastoupil možná by to mohlo být zajímavé, pak jsem čekal, že by ho mohl potrápit Fedex což se stalo a nakonec Joker což je momentálně jiná liga. Novak (mezera) Rafa ( ještě větší mezera) ostatní tak to asi teď vypadá a taky si myslím, že tak do měsíce možná i dřív bude Novak No 1.
Analýzy od 8.10 do ???:
Analýzy:
TIP OK: 1
TIP KO: 0

Obrázek Obrázek
<<

k0udy

Příspěvek pon 09. kvě 2011 19:41:28

Toto sem nehrál, ale kdyby jo tak určitě Novaka, ten je letos prostě neporazitelný
<<

PetrMiks

Příspěvek pon 09. kvě 2011 20:35:09

Ono ano dalo se čekat,že Rafa zde padne,protože ta antuka je tady dost rychla,ale na French Open nemá Djokovic proti Nadalovi šanci,tam je ta antuka extra pomala a to při rafovo forhandech ... nemá šanci Novak
<<

bombik

Příspěvek sob 14. kvě 2011 10:31:48

Nejsem si jist, ale antuka v Madridu a na French Open je podstatě stejná a stejně rychlá :)
Analýzy od 8.10 do ???:
Analýzy:

Obrázek Obrázek
<<

Hu

Příspěvek sob 14. kvě 2011 16:34:58

bombik píše:Nejsem si jist, ale antuka v Madridu a na French Open je podstatě stejná a stejně rychlá :)

Jinými slovy "Zkusím k tomu něco napsat a třeba nikdo nepozná, že tomu rozumím jak koza petrželi". Platí to, co psal PetrMiks...
<<

confused

Příspěvek sob 14. kvě 2011 16:46:08

Hejhula píše:
bombik píše:Nejsem si jist, ale antuka v Madridu a na French Open je podstatě stejná a stejně rychlá :)

Jinými slovy "Zkusím k tomu něco napsat a třeba nikdo nepozná, že tomu rozumím jak koza petrželi". Platí to, co psal PetrMiks...

:)) +1
<<

bombik

Příspěvek ned 15. kvě 2011 11:46:50

Jo no a možná právě proto, že tomu nerozumim a vy všichni jo tak všude možně na tenisovejch webech a forech píšou, že už Rafa není favorit na French Open jako byl před turnajem v Madridu i kvůli tomu, že podmínky a povrch jsou na French Open jsou hodně podobné mno :), ale já vim vy tomu rozumíte víc :P já si to jen přečetl takže vy asi víte víc než ostatní :)
Analýzy od 8.10 do ???:
Analýzy:

Obrázek Obrázek
<<

confused

Příspěvek ned 15. kvě 2011 11:57:30

bombik píše:Jo no a možná právě proto, že tomu nerozumim a vy všichni jo tak všude možně na tenisovejch webech a forech píšou, že už Rafa není favorit na French Open jako byl před turnajem v Madridu i kvůli tomu, že podmínky a povrch jsou na French Open jsou hodně podobné mno :), ale já vim vy tomu rozumíte víc :P já si to jen přečetl takže vy asi víte víc než ostatní :)

antuka v Madridu je opravdu rychlejší než na Roland Garros.. to, že Nadal není takovej favorit jak před Madridem je spíš způsobený momentální Noleho formou, je třeba brát v potaz že Nadal hrál v Madridu doma a od Noleho nikdo nevěděl co na antuce čekat, nakonec Nadala porazil a předvedl famózní výkon a ikdyž je tam ta antuka rychlejší, pořád je to antuka..
<<

Hu

Příspěvek pon 16. kvě 2011 1:32:03

bombik píše:Jo no a možná právě proto, že tomu nerozumim a vy všichni jo tak všude možně na tenisovejch webech a forech píšou, že už Rafa není favorit na French Open jako byl před turnajem v Madridu i kvůli tomu, že podmínky a povrch jsou na French Open jsou hodně podobné mno :), ale já vim vy tomu rozumíte víc :P já si to jen přečetl takže vy asi víte víc než ostatní :)

A můžeš poslat nějaký vzorek toho "všude možně" kde to píšou? Nedělám si iluze, že většina sportovních redaktorů a lidí zajímajících se o tenis z pozice fanouška vůbec tuší, že každý turnaj má specifické podmínky, které se mohou výrazně lišit, byť se pořád jedná o povrch stejného jména. Ono to koneckonců neví ani mnoho sázkařů.

K tomu, abys pochopil, že v tomhle případě máme pravdu my, nikoliv ta většina na webech a fórech, ti bohatě postačí pokud jsi navštěvoval první stupeň základní školy, konkrétně hodiny fyziky.

- v Madridu se hraje v nadmořské výšce 600 m, je tam tedy znatelně řidší vzduch. Ten vytváří menší odpor a míč skrz něj tedy rychleji cestuje. To je znát především na servisu, který se logicky stává rychlejším. Stačí se podívat na čísla na servisu, především esa, v zápasech v Madridu a na jiných turnajích na antuce - ta čísla jsou v Madridu úplně někde jinde. Paříž leží prakticky na úrovni moře, takže už v tomhle bodě je jasné, že ten rozdíl tam existuje.

- pokud se člověk podívá na kurt v Madridu v nějakém bližším pohledu nebo bude sledovat množství antuky, která hráčům lítá od bot při slidech, může si všimnout, že jí tam mnoho není. Ten kurt je tak prakticky pouze tvrdý podklad s malou vrstvou antuky. Pěkně je to vidět zde http://www.youtube.com/watch?v=pZMHo9YkBj4 ... v čase 3:43 kurt, na kterém se odehrál set a hned v dalším záběru kurt po vyhlazení. Rozdíl prakticky nepostřehnutelný. V Paříži je vrstva antuky viditelně větší, viz http://www.youtube.com/watch?v=hB-ixOqIA8w čas 4:00 - kurt je rozvrtaný, všude samej kráter, v dalším záběru je po vyhlazení jako dětská prdelka. Antukové kurty jsou obecně pomalé proto, že míček se při odrazu od kurtu zaboří do antuky, díky čemuž se jednak zpomalí a druhak odrazí více nahoru. Pokud se nemá do čeho zabořit, nemůže se chovat tak jak je popsáno v předešlé větě a proto se odrazí prakticky v rychlosti a úhlu, ze kterého přiletěl. I z tohohle odstavce je jasné, že tam rozdíl musí být.

A pokud by to jako vysvětlení nestačilo, existuje množství reakcí hráčů a hráček, kteří na tom kurtu, narozdíl od redaktorů českých sportovních serverů, opravdu stáli. A všichni se shodují, že podmínky v Madridu jsou na antuku opravdu extrémní. Např. Elena Vesnina dokonce napsala, že má pocit jak kdyby hrála v hale.

Zpět na Tenis