MS: Lotyšsko - Dánsko
Kde: Slovensko, Bratislava
TV: ČT4 LIVE

(Lotyšsko vs. Česko)
Soupiska Lotyšsko:
Brankáři: Jucers Maris, Masalskis Edgars, Raitums Martins
Obrana: Andersons Janis, Cibulskis Oskars, Kulda Arturs, Pujacs Georgijs, Redlihs Jekabs, Redlihs Krisjanis, Rekis Arvids, Sotnieks Kristaps
Útok: Ankipans Girts, Berzinš Armands, Bukarts Roberts, Cipulis Martins, Darzinš Lauris, Džerinš Andris, Kenins Ronalds, Meija Gints, Nizivijs Aleksandrs, Pečura Sergejs, Redlihs Mikelis, Saulietis Kaspars, Stals Juris, Vasiljevs Herberts
Soupiska Dánsko:
Brankáři: Andersen Frederik, Galbraith Patrick, Nielsen Simon
Obrana: Bodker Mads, Eskesen Michael, Hersby Philip, Jensen Jesper, Jensen Kasper, Lassen Stefan,
Nielsen Daniel
Útok: Boedker Mikkel, Christensen Mads, Degn Kasper, Dresler Thor,
Hardt Nichlas, Jakobsen Julian, Jensen Jesper, Madsen Morten, Poulsen Morten H., Staal Kim, Starkov Kirill, Storm Frederik,
Nebudu si zde hrát na nějakého hokejového experta. Jelikož to opravdu nejsem a hokeji jsem se nikdy nevěnoval jinak než jako fanoušek když neberu běhání za tenisákem či za míčkem na florbal. Zítra nás na MS na Slovensku čekají poslední zápasy ve skupinách a tedy dá se říct souboje ''outsiderů'' o postup a vyhnutí se skupině o sestup, ale jak už víme slovo outsider je už docela nadsázka jelikož každý asi zaznamenává spouru hokejových trpaslíků. V zápase o postup dál se střetnou celky Lotyšska a Dánska a i když nechci musím jako sázkař věřit v postup Lotyšska. Na minulém MS jsem sledoval a fandil Dánům v jejich cestě když porazili např. i USA. Čekal jsem jak na tom budou zde a celkem mě zklamali. To Lotyšsko, které získává sílu hlavně díky početné enkládě hráčů z Dynamo Riga, které hraje KHL. Lotyšsku se zde poměrně daří. No vlastně víc než poměrně. Silně potrápili naši sestavu, když nad ní 2x vedli a navíc včera sahali po výhře nad Finskem. Prohráli až v nájezdech. Myslím, že zde Lotyšsko pohlídá postup a uplatní svoje sehranost a formu zde v postup.
TIP:
Lotyšsko - Dánsko 1

Analýzy:
TIP OK: 1
TIP KO: 0