Praha: Gonzalez-Pospíšil
02.05 12:00

Pospíšil klesl o něco v žebříčku a jeho sen, že bude do French Open v první stovce se pomalu, ale jistě rozplývá. Byvalý 5. nejlepší hráč v té době Fernando Gonzalez je teď až 395. což samozřejmě neodpovídá jeho kvalitám které pořád ještě bezesporu má.

Jarda Pospíšil byl jedním z mých nejoblíbenějších hráču na Challenger tour, sázel jsem zhruba rok dá se říci každý zápas, začínalo to kurzy přes 2,5 když býval outsider, ale i tak mi vyhrával pak se propracoval tak vysoko jak je a býval obrovským favoritem, teď už to nejspíš bude opadat. Jarda začal antukovou sezonu fantasticky když první turnaj hned vyhrál. Pak byl v semifinále a od té doby se mu přestalo naprosto dařit. Prohry s Jazirim (288.), Korolovem (239.) První výhry pak přišli až v Itálii porazil Brizziho a Ungura a prohrál s Volandrim. Na dalším turnaji lost se slabým Olasem když vedl 6-2 2-0! a ještě dokázal prohrát 6-2 2-6 4-6. Zde ukázal svoji obrovskou labilitu a psychickou slabost. V Ostravě jako nasazená jednička vyhrál s Capkovicem ale ten je až z 5 stovky takže výhru nepřeceňuji, co je důležité že ve druhém kole prohrál s Bubkou který na antuce nemá nic odehráno a to Pospíšil nedokázal dopodávat když měl 5-4 ve třetím, další důkaz lability.
Fernando Gonzalez je především antukářem. Teď měl opět pauzu kvůli zdravotním potížím, ty už jsou pryč a Fernando říká že potřebuje hrát a hrát, ale s každým zápasem že je jeho síla větší. Ukázal se na turnaji v Srbsku v prvním kole smetl Slováka Kližana (156.) 6-2 6-4. Ve druhém kole chytl těžkého soupeře Feliciana Lopeze který měl fantastickou formu a došel až do finále kde dokázal potrápit momentálně jednoho ze dvou nejlepších hráču planety Srba Djokovice. Fernando ten zápas prohrál 4-6 6-7. Měl skvělá procenta na servise a hodně smůly.
Ano Fernando nepředváděl nějaké fantastické TOP údery a hru, ale bylo to dobré. Navíc s každým zápasem jde nahoru, teď by v Praze mohl dojít daleko, to se uvidí ještě podle losu. Pospíšil má špatný servis a teď nemá žadnou formu, jakmile cití křivdu začne se vztekat, je naštvaný na všechny okolo, a předvádí hodně negativní emoce a hraje špatně. Gonzalez má velice dobrý servis a Pospu brejkne doufám že nejednou. Pospíšil byl opravdu jeden z mých nej, ale ta oblíbenost jde velice dolů s tím jak vystupuje, negativní názory od jeho známých slyším všude, a prostě nemá formu a je v krizi, Gonzalez by si měl dojít v pohodě pro vítězství, GL

Můj tip:
Gonzalez-Pospíšil
1
(kurz ještě není na trhu, sleduju trhy a jakmile se objeví tak ho sem dodám)
OK: 3
KO: 2
Moje tenisové tipy za všechny období:
OK- 78
KO- 28