Houston: Sweeting-Gabashvili
08.04 19:00

Američan Ryan Sweeting kterému je teprve 23 let se nachází v žebříčku na 93. místě čímž určitě poskočil vpřed, jeho o dva roky starší soupeř z Ruska je na žebříčku v kolonce 77.

Američan měl opravdu dobré výsledky postupem času v Americe na tvrdém povrchu V Delray Beach ve čtvrtfinále když porazil Querreyho, Andreeva a padl s Nishikorim. Pak v Indian Wells taky ukázal kvalitu a porazil Granollerse a Monaco, bohužel pro něj skončil na raketě světové jedničky Rafu Nadala. V Miami prošel kvaldou, ale prohrál s Mallissem. Můj Americký favorit zaznamenal minulý rok na antuce 11 výher a 4 prohry. Tento rok začal antukovou sezónu na antuce v Houstonu, kde to vyhovuje hardařům, povrch je tam rychlý a dost to připominá tvrdý povrch, na tom dost těží hráči co mají kvalitní servis a mají radši ten tvrdý povrch. Sweeting rozmetl v prvním kole Smyczeka 6-2 6-2. Ve druhém kole ho čekal další Amík, tentokrát obhájce titulu Sam Querrey to se rozhodně nečekalo, ale Sweeting sice obdržel 13 es, ale dokázal zvítězit 3-6 7-6 6-3, zde svoji kvalitu bezesporu ukázal.
O Rusovi Teimurazi Gabashvilim jsem psal už jednou, nepřijde mi poslední dobou jako kvalitní hráč, na antuce taky ne. Bohužel včera dokázal porazit Dimitrova, podle ohlasů a i vlastního posouzení to byl otřesný zápas, opravdu prostě trapné výkony, jak na servise (Gabashvili se nechal brejknout 4x a Dimitrov dokonce 5x) tak opravdu jsem nepochopil co hlavně Dimitrov předváděl špatný výkon velice špatný, Gabashvili tudíž dokázal zvítězit. Nakupil 10 dvojchyb za to utkání.
Gaba mě nepřesvědčil ani v jednom utkání, řekl bych že je to spíše chyba a blbost Dimitrova že nechal Gabu vyhrát (to samozřejmě nemyslím že by to bylo záměrně), kdyby hrál jak umí tak s ním zatočí, to se ovšem nestalo. Teď proti němu stojí kvalitní Sweeting a doma bude chtít dojít daleko když už porazil i Querreyho, věřím že to Sweeting zvládne předpoklady k tomu má.
Můj tip:
Sweeting-Gabashvili
1
1.7

OK: 3
KO: 2
Moje tenisové tipy za všechny období:
OK- 78
KO- 28