Miami: Maria Sharapova - Andrea Petkovic

<<

confused

Příspěvek stř 30. bře 2011 20:06:43

Miami: Maria Sharapova - Andrea Petkovic

Obrázek Maria Sharapova - Andrea Petkovic Obrázek

31.3. 19:00

Obrázek
Andrea Petkovic

WTA Miami:

V semifinále Sony Ericsson Openu v Miami nás čeká duel mezi velezkušenou Ruskou Marii Sharapovou a Němkou Andreou Petkovic.

Maria Sharapova mě v Indian Wells docela zklamala, konkrétně její zápas s Číňankou Shuai-Peng měla Sharapova hodně namále, což si zavinila hlavně velkým množstvím dvojchyb, kterých dokázala nasázet celkem 13. Nakonec ale utkání zvládla a postoupila do semifinále - tady ji čekala světová jednička Wozniacki. V tomto zápase asi Sharapove níkdo moc velké naděje nedával, a to právem. Ruska totiž Wozniacki zápas doslova odevzdala svým obrovským množstvím nevynucených chyb, a také 8 dvojchybami. V Miami však v prvních kláních Ruska ukázala své kvality. Měla proti sobě sice průměrné soupeřky, ale výhra 6-4 6-1 ve čtvrtém kole nad světovou pětkou Samanthou Stosur se určitě za úspěch považovat dá. Ovšem včera se málem Ruska s turnajem rozloučila, když se ve čtvrtfinále střetla se světovou 28 Rumunkou Dulgheru, která jí neměla dělat výraznější problémy, ovšem opak byl pravdou. Sharapova první sadu ztratila v poměru 3-6. Druhou však se štěstím strhla na svou stranu ve zkrácené hře - podobně jako sadu třetí a mohla se tak radovat z postupu. Ovšem musím opět zdůraznit, že Ruska si na své konto připsala obrovské množství nevynucených chyb a 17 dvojchyb a údajně by si v zápase přivodila zranění kotníku - jak je ale vážné a zda Rusku v následujícím duelu ovlivní, to opravdu nevím.

Andrea Petkovic po nepovedeném turnaji v Indian Wells, kde po výhře na Šafářovou vypadla v druhém kole s Francouzskou Bartoli, si zatím v Miami vede velice dobře. Petkovic se kromě Hampton, Benešové, které dokonce udělila kanára, podařilo nečekaně ve třech sadách vyřadit i světovou jedničku Caroline Wozniacki. Trenér Dánky se sice nechal slyšet, že jeho svěřeňkyni v posledním setu došly síly, ale i tak zahrála Petkovic velmi dobře a postup si i přes spoustu nevynucených chyb zasloužila. O tom, že vítězství nad hráčkou úvodní desítky žebříčku WTA nebyla náhoda, ukázala Petkovic ve včerejším zápase s Jelenou Janković. Zápas byl za stavu 5-2 pro Srbku v prvním setu perušen kvůli dešti. Po návratu na dvorec první sadu ovládla podle očekávání Srbka. V druhé sadě však předvedla Petkovic velmi pohledný tenis a i za pomoci 25 nevynucených chyb Janković ovládla druhou sadu v poměru 6-2. Petkovic dokázala na svoji stranu strhnout i třetí set a mohla se tak radovat z postupu do semifinále.

Obě hráčky se spolu utkali celkem dvakrát, přičemž z vítězství se radovala každá jednou. V Cincinnati v loňském roce to byla Sharapova po výhře 6-3 6-1, na Australian Open v Melbourne však letos oslavovala Petkovic, a to když Rusku porazila 6-2 6-3.

Můj tip:

Ikdyž Sharapova jednoznačně patří k velice kvalitním hráčkám, v poslední době má velké problémy, hlavně na servise. Petkovic ukázala, že umí porážet i přední světové hráčky a její tenis se mi momentálně libí víc, než Sharapove, proto si zde zahraju vítězství Němky.

Maria Sharapova - Andrea Petkovic

- 2 @ 1.97 Obrázek

GL %%-
<<

hranol

Příspěvek stř 30. bře 2011 20:42:23

Re: Miami: Maria Sharapova - Andrea Petkovic

Dival jsem se nad ranem na jeji zapas s Dulgheru.....moc se me to libilo.....Rumunka hrala velice dobre.....braly si navzajem podani,prelivalo se to v gamech hned na tu ci druhou stranu,zadna si nebyla jista,jak to dopadne....povestne stesticko a zkusenost asi rozhodly o vitezstvi Sharapky....podle me hrala velice silovy tenis....mlatila do toho teda fest,ale presne....jak to pises....tech dvojchyb....Rumunce zase moc nevychazelo prvni podani...jinak se me chtelo uz chrapat,ale tak me toto utkani vcuclo,ze jsem sel chrapat nekdy,ani nevim,uz snad bylo svetlo....

x_x
Obrázek
Obrázek
Obrázek
<<

confused

Příspěvek stř 30. bře 2011 20:48:47

hranol píše:Dival jsem se nad ranem na jeji zapas s Dulgheru.....moc se me to libilo.....Rumunka hrala velice dobre.....braly si navzajem podani,prelivalo se to v gamech hned na tu ci druhou stranu,zadna si nebyla jista,jak to dopadne....povestne stesticko a zkusenost asi rozhodly o vitezstvi Sharapky....podle me hrala velice silovy tenis....mlatila do toho teda fest,ale presne....jak to pises....tech dvojchyb....Rumunce zase moc nevychazelo prvni podani...

x_x

jojo, Sharapova dokáže hrát velice pohlednej a agresivní tenis, ale nadruhou stranu to zas "vyvažuje" tím obrovským množstvím nevynucených chyb a dvojchyb. Petkovic se mně proti Jankovic hodně libíla - hlavně v tom druhým setu a pokud bude hrát tak, jak právě proti Srbce, tak na Sharapovovou mít bude..
<<

Cradle

Příspěvek čtv 31. bře 2011 9:34:27

Já mám Petkovič, věřím, že nakonec rozhodne větší počet nevynucených chyb a DF u Sharapky..je to poslední zápas na který čekám, tak doufám, že to nebude zase výjeb:)
<<

Vari

Příspěvek čtv 31. bře 2011 15:14:09

s tímto tipem souhlas a do toto jdu s tebou
<<

confused

Příspěvek čtv 31. bře 2011 20:27:45

kašlu na to.. na tohle nemám nervy.. prvním set snadnej a ostatní dva obrovskej propadák, fakt omluva za tip, zůstanu radši u zásady, že wta na tiket ne patří
<<

hranol

Příspěvek čtv 31. bře 2011 20:54:11

Dnes na co jsem sahl,to slo do prycu.....davam si pohov ......mozna zitra za dvacku plachtu...jeste,ze jsem dal dneska jen za 500,- vzteky jsem to roztrhal a laptop sel z okna malem,potom co predvedl pitomec Minar....no to dlouho nestravim,takovyho debila...Sharapka me nesere,mel jsem dvojku na Petkovku,ale to byl fer tenis...no co Confu...pojedem dal.....pristi tyden to okotime tak za dvacet litru ne?...vyber neco.... :ymparty:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
<<

Rafa

Příspěvek čtv 31. bře 2011 21:55:53

Za zpracování analýzy palec nahoru :) škoda no...jak řikáš WTA je pro tebe bida :))
<<

Cradle

Příspěvek pát 01. dub 2011 12:44:29

No klasickej vyjeb zase to WTA, dalsi facka, abych ho vubec nedaval:)..

Zpět na Tenis