Miami: Dolgopolov-Tsonga
28.03 17:00

Ukrajinec Dolgopolov je už jen kousek za svým o 3 roky starším parťákem je na 23. pozici, jeho 90 kilový soupeř z Francie je 16.

Dolgopolov prožívá skvělý rok. Minulé roky měl sice lepší statistiky, ale to bylo tím že hrál challengery. Tento rok se předvedl hlavně na Australian Open kde podnikl cestu dlouhou, ale nedotáhl již až do finále. Postupně porazil Kukushkina,Beckera, ve třetím kole narazil právě na dnešního soupeře Tsongu, toho porazil 3-6, 6-3, 3-6, 6-1, 6-1, takže když si vezmeme poslední dva sety tak hodně jednoznačné. Ve 4.kole porazil světového hráče číslo 4 Robina Soderlinga! 3-2 na sety. A nakonec ve čtvrtfinále pozdějšímu finalistovi Andymu Murraymu 5-7, 3-6, 7-6, 3-6. Potom se jel soustředit na antuku hned na prvním turnaji v Brazílii, porazil Hidalga, Staraceho a skvěle rozjetého Mella, to vše ve dvou setech. Potom ve finále nestačil na v senzační formě hrajícího Almagra. V Buenos Aires vypadl v prvním kole s domácím Acasusem. V Mexiku opět na hladko vyhrál tři utkání když porazil Capdevilleho,Berlocq a Wawrinku, v semifinále nestačil na pozdějšího vítěze turnaje Ferrera a podlehl mu 1-2 na sety. V Indian Wells si poradil s Hanescem 2-0, potom bohužel nestačil na skvěle rozjetého a usilujícího o návrat do TOP10 JM Del Potra, podlehl mu 6-7 3-6. Včera v Miami se potkal s Italem Seppim. Porazil ho 6-1 5-3 ano za stavu 5-3 ve druhém setu Seppi skrečoval. Dolgopolov si se Seppim poradil skvěle, první servis Dolgopolovi chodil jen se slabých 55%, ale úspěšnost prvního servisu měl fantastickou 88%, na druhém servise ucházející číslo 55%, za celý zápas nabídl Seppimu pouze jeden brejkbol ten k jeho smůle Ital využil. Dolgopolov nastřílel 8 es, včera si myslím že se prezentoval velice dobře. Když mu bude padat první servis častěji máme se zase na co těšit.
Jo-Wilfried Tsonga se mi už od Australian Open nelíbí. V Rotterdamu se sice vyhecoval a byl ve finále, ale kdoví jestli by tam došel kdyby mu Tomáš Berdych před utkáním kvůli nemoci nevzdal. Na domácím turnaji v Marseille už se mi nelíbí skoro vůbec Paireho sice v prvním kole zničil, to byla taky povinnost, ale se Stakhovskym se strašně natrápil a nebýt Stakhovského chyb... Ve čtvrtfinále podlehl Rusovi Južnyjmu. V Indian Wells prohrál s Belgičanem Mallisem ve dvouch setech. Včera se strašně natrápil proti hráči Gabashvilimu, ten mi už poslední dobou ani trošku nepřipadne jako kvalitní hráč, Tsonga sice nasázel 15 es, ale byl to tříseťák nutno podotknout a ještě se odehrálo 31 gamů! V tom měl 15 es, Dolgopolov jich měl 8 za 15 gamů, takže to bych nijak nepřeceňoval, že má o dost lepší než Dolgo. 3X se nechal s Gabou brejknout, což mi přijde hodně špatné a nabídl 9 brejkbolů. Ve druhém setu dokonce prohrával 1-2 s brejkem, Gabashvili pak měl medical time out, a od té doby už Tsonga neměl problém.
Cesta určitě povede přes mezihru a Tsongův druhý servis, na tom prvním by taky mohl Dolgo zabojovat, předpokládám že Dolgopolov si svůj servis bude držet v pohodě, a ne každou, ale bude se bojovat o Tsongův servis, nevím jestli jsou kurzy úplně dobře nastaveny, ale já si za menší důvěru Dolgopolova zahraju, protože tohle nesmím nechat ležet, Dolgopolov je pro mě favoritem, a má na to aby zvítězil, formu má lepší a věřím že vyhraje. GL

Můj tip:
Dolgopolov-Tsonga
1
1.82

OK: 3
KO: 2
Moje tenisové tipy za všechny období:
OK- 78
KO- 28