AC Sparta Praha - nejlepší obrana 2011/2012

U SAZKY jsem si našel jednu speciální sázku, která mi hodně zaujala. Ověřil jsem si, zda Sazka vůbec vyplácí výhry a je to všechno ok. Jedná se o speciální sázku na to, kdo dostane v následující sezoně v Gambrinus Lize nejméně branek. Kursovým favoritem je sice Sparta, ale kurs je postaven až moc vysoko.
Ruku na srdce, jsem Plzeňák, ale Sparta prostě dlouhodobě kvalitou kádru a všelijakým zázemím apod. patří prostě k té absolutní špičce. I letos, kdy skončila na druhém místě za mistrovskou Plzní, tak dostali o sedm branek ménně. Haškův základ hry je naprosto propracovaná defenzíva, která je základem jejich úspěchu. Momentálně jsou tu hodně veliké spekulace o tom, zda bude hrát vůbec Řepka, jelikož Hašek řekl, že zdaleka není jeho místo v sestavě tak jisté jako dříve. Nicméně tim, že odešli někteří obránci, hlavně Hejda, tak lze vyčíst, že se s Řepkou stále počítá a on své kvality má stále na velikém levelu. Dokáže vzbudit v defenzívě ohromný respekt. Dále v bráně Blažek, který sice jde věkem nahoru, ovšem pořád patří nahoru a nic se na tom nezmění ani letos. Veliký přehle ve vzduchu, minimum chyb a hlavní ohromná důvěra od spoluhráčů.
Okem se koukneme na soupeře, které by teoreticky mohli Spartu v této statistice ohrozit:

Druhým největším kursovým favoritem od Sazky je Viktorka Plzeň. Ta jak jistě ví bude obhajovat titul, ale podle mého názoru se jim něco takového nepovede zopakovat. Určitě si nemyslím, že zrovna oni budou podporovat defenzivní taktiku, protože to jim není typické. V zadu jsou kvalitní hráči jako ke Bystroň, ale třeba pokud hraje takový Neuwirth, tak ten mi přijde nohama úplně mimo, kdyby neměl hlavu, tak je to hráč do krajského přeboru.

Dalším na řadě je Jablonec. Ten patří s kursem k jedním z největších favoritů, ale už na konci sezony bylo vidět, že začal hrát hodně ofenzivně. A já si určitě myslím, že v nastavenm trendu budou pokračovat i počas další sezony. Všechno k tomu nasvědčuje, v týmu přibili útoční mladíci atd.
Bohemians 1905, Slavia, Olomouc kurs @ 8
Posledním triem, které by teoreticky mohli hrát s nižším počtem obdržených branek jsou celky Bohemky, Slavie a Olomouce. Podívejme se nejdřív na klokany. Ano, jejich styl je hodně založen na perfektní defenzívě. V minulé sezoně pouhých 33 obdržených, což je slušné na takový tým. Nicméně k té naprosté špičce prostě nemůžou zapadnout. Slavia bude další sezonu zapracovávat nové hráče, většinou mladíky a hrát takový střed, vůbec neočekávám, že by se mělo bojovat o poháry nebo třeba o titul. Olomouc dokáže hrát v zadu hodně od podlahy a především doma do vychází často třeba i s nulou, ale venku inkasovat prostě budou. Nicméně na nejlepší defenzívu to stačit nebude.
______________________________________________________________________________________
Je to sice dlouhodobá sázka, ale já do ní půjdu. Já si právě myslím, že určitá hodnota v tom kursu je. Jestli bych si měl zahrát na bookmakera, tak bych vypsal tak @ 1.50, víc asi ne. Když se podívám, že Sparta ač nevyhrála titul a dostala o sedm branek ménně než mistrovská Plzeň a připočtu k tomu fakt, že Hašek si prostě zakládá na defenzívě, tak to vychází na celkem slušný bet.
Je to taková zašitá sázka, nad kterou se většina lidí ani nezastaví nebo je odradí to čekání, ale když to člově prozkoumá trochu více do hloubky, tak může zjstit více a to je právě tento fakt.
A sázím to jako fanoušek Plzně, aby si někdo nemyslel, že to je nějaká fanouškovská FANTAS MAGORIA !!!
TIP: SPARTA NEJLEPŠÍ DEFENZÍVA @ 2.0