Borussia Dortmund - Bayern Mnichov
Datum: 23.11.2013
Čas: 18:30
Stadión: Signal Iduna Park, Dortmund
Pravděpodobné sestavy
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, ???, ???, ???- S. Bender, Sahin - Aubameyang, H. Mchitarjan, Reus - Lewandowski
Bayern Mnichov: Neuer - Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba - Javi Martínez - T. Müller, ???, T. Kroos, Ribéry - Mandžukić
Borussia Dortmund opět patří mezi ty týmy, které se budou snažit ukořistit ligový titul, nebo se minimálně budou snažit ukořistit příčky zajišťující Ligu Mistrů. Momentálně se týmu až na poslední dva zápasy docela dařilo, ale v poslední době má tým obrovské problémy se zraněnými hráči. Momentálně je na marodce až pět hráčů základní sestavy. Jedná se o Nevena Subotice, Matse Hummelse, Lukasze Piszczeka, Marcela Schmelzera a Illkaye Gundogana. Tito hráči patří mezi ty hlavní tahouny týmů a jsou to hlavně hráči defenzivně ladění. Jejich absencí vzniknou velké díry v obraně, kterých tým jako Bayern Mnichov, který Dortmundu v minulém vzájemném utkání podlehl 4:2, dokáže jistě plně využít.
Bayern Mnichov opět vévodí německé nejvyšší soutěži a ničí jednoho soupěře za druhým. Minule to odnesl Augsburg, který v Allianz Aréně prohrál 3:0. Bayern letos v sezóně nezažil trpkost z prohry a na Signal Iduna Park přijede s nevyřízenými účty. S 27 vstřelenými brankami se tým řadí mezi ty lepší ofenzivní týmy a pokud se v obraně soupeře otevře jen malinká skulina, tak hráči jako Ribéry, Mandžukić nebo T.Müller dokážou toto zaváhání potrestat. Na straně hostujícího týmu není tolik absencí, nicméně budou bohužel chybět někteří důležití hráči. K dispozici nebude Bastian Schweinsteiger, Claudio Pizarro, Holger Badstuber a Xherdan Shaqiri.
Jak už jsem se zmiňoval, tak jsem si tento zápas vybral hlavně kvůli absencím domácího týmu v obraně. Jako nejlepší tip se mi zdá sázka na vyšší počet branek hostujícího týmu, který se v tomto utkání jistě minimálně dvakrát dokáže prosadit.
Hlavní tip: 2 tým over 1,5 @ 1.83