Arsenal - Liverpool
17.4. 17:00 Emirates Stadium

Z víkendových zápasov Premier League je jednoznačne najzaujímavejším duel na Emirates Stadium medzi aktuálne druhým Arsenalom a šiestym FC Liverpool. Domáci sa v prípade víťazstva dotiahnu na vedúci Manchester United na rozdiel štyroch bodov, triumfovať však chcú aj hostia, ktorí stále bojujú o priečky znamenajúce účasť v pohárovej Európe na budúcu sezónu.
Arsenal v Premier League ťahá už 14-zápasovú sériu bez prehry, ale napriek tomu stráca na vedúci Manchester United 7 bodov. Jeden duel však má k dobru a navyše o dva týždne privíta lídra na svojom trávniku, takže v boji o titul je ešte všetko otvorené. Domáci futbalisti ale musia zvládnuť aj prekážku v podobe mužstva FC Liverpool, ktoré v tejto sezóne upadlo do priemeru, pretože bilancia 14-6-12 taká je. Navyše veľmi nevýrazný je herný prejav hostí na ihriskách súperov, kde v 16 stretnutiach získali len 14 bodov. Do konca sezóny sa pritom musí tréner Kenny Dalglish zaobísť bez motora záložnej formácie a zároveň kapitána mužstva Stevena Gerrarda. Momentálne sú mimo hry aj dvaja obrancovia stabilne hrajúci v základnej zostave - Daniel Agger a Glen Johnson, čo môžu byť proti výbornej domácej ofenzíve veľmi citeľné straty.
Arsenal DOMA:
10-3-4 30:12
Liverpool VONKU:
4-2-10 16:26
Arsenal posledných 6 zápasov:
02/04-11 1.liga Arsenal vs. Blackburn 0:0
05/03-11 1.liga Arsenal vs. Sunderland 0:0
02/03-11 FA Cup Arsenal vs. Leyton 5:0
27/02-11 Carling Cup Arsenal vs. Birmingham 1:2
23/02-11 1.liga Arsenal vs. Stoke 1:0
16/02-11 Liga majstrov Arsenal vs. Barcelona 2:1
Liverpool posledných 6 zápasov
11/04-11 1.liga Liverpool vs. Man.City 3:0
02/04-11 1.liga West Brom vs. Liverpool 2:1
20/03-11 1.liga Sunderland vs. Liverpool 0:2
17/03-11 Európska liga Liverpool vs. Braga 0:0
10/03-11 Európska liga Braga vs. Liverpool 1:0
06/03-11 1.liga Liverpool vs. Man.Utd. 3:1
Liverpool na pôde Arsenalu od jeho presťahovania z Highbury do nového stánku ešte nikdy nevyhral, po pondelňajšom hladkom triumfe nad Manchestrom City (3:0) sú však hráči odhodlaní zmeniť túto nelichotivú bilanciu. Na koni je útočník Andy Carroll, autor dvoch presných zásahov proti "The Citizens". Anglický reprezentant vie, ako v tejto sezóne chutí výhra na Emirates Stadium, keďže na jeseň tu zvíťazil jeho bývalý zamestnávateľ Newcastle United najtesnejším rozdielom 1:0. Jediný gól vtedy zaznamenal práve Carroll." V nedeľu musíme ísť na maximum a tvrdo makať, aby sme domácim nedarovali ani kúsok priestoru, keďže vieme, proti akému kvalitnému tímu nastúpime," povedal pre oficiálnu internetovú stránku Liverpoolu Andy Carroll a krátko sa ešte vrátil k spomenutému súboju Newcastlu v Londýne: "Všetci naši hráči vtedy predviedli nadštandardný výkon. Ja som dostal veľmi dobrú prihrávku od Joeyho Bartona, trénovali sme to predtým. Nevidím žiadny dôvod, prečo by som teraz nemohol na Emirates vyhrať aj s Liverpoolom."
Tréner Arsenalu Arséne Wenger pochválil pred nedeľňajším vzájomným duelom prestupovú politiku "The Reds", ktorí podľa neho urobili v zime výborný obchod, keď Fernanda Torresa vymenili za Luisa Suáreza a Andyho Carrolla. "Proti Liverpoolu bude dôležité, aby sme my mali stále loptu pod kontrolou a nevzdávali sa jej príliš ľahko. Ak sa nám bude dariť kontrolovať hru, hostí do ničoho nepustíme a budeme mať šancu na víťazstvo," povedal francúzsky kouč "The Gunners".
Ja osobne si myslím že to bude vyrovnaný zápas, v ktorom nepadne veľa gólov a rozhodnú detaily.Ale napriek tomu verím že Arsenal bude o ten gól lepší a zachová si tak šancu v boji o titul.
Môj TIP: 1-kurz 1,71
under 2,5 kurz 1,73