Wimbledon: Jo-Wilfried Tsonga - David Ferrer

<<

confused

Příspěvek sob 25. čer 2011 21:03:19

Wimbledon: Jo-Wilfried Tsonga - David Ferrer

Wimbledon 2011

27.6. 13:00

Obrázek

Obrázek Jo-Wilfried Tsonga

Obrázek

Jo-Wilfied Tsonga je šestadvacetiletý rodák z francouzského Le Mans momentálně žijící ve Švýcarsku. Je majitelem pěti turnajových titulů a aktuálně mu na okruhu ATP patří 19. příčka. Tsonga momentálně v travnaté části sezóny předvádí velmi dobrý tenis založený hlavně na rychlém servisu, což je na travnatém povrchu velmi účinná zbraň, očemž nás přesvědčil hned v prvním letošním travnatém podniku v londýnském Queen's Clubu, kde si kromě Berrera a Llodry poradil také se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem, kterého dokázal porazit ve třech sadách. Na raketě mu skončila také spanilá jízda domácího Jamese Warda, který zde dokázal vyřadit třeba Wawrinku nebo Querreyho. Tsongu zastavil až ve finále s vypětím všech sil domácí hráč a světová čtyřka Andy Murray. Jelikož bylo finále s Murrayem přeloženo kvůli dešti z neděle na pondělí, Tsonga se musel ihned po zápase přesunout do Eastbourne, kde následující den sehrál zápas s Istominem, avšak na Radka Štěpánka ve druhém kole již silově nestačil. Na Wimbledonu zatím Tsonga předvádí svůj standart. V prvním kole hladce přešel přes Soedu, ve druhém kole ho docela potrápil mladý Bulhar Dimitrov, ale Tsonga nakonec utkání zvládl a po dnešní výhře nad Fernandem Gonzalezem se může radovat z postupu do čtvrtého kola.

Obrázek David Ferrer

Obrázek

David Ferrer je španělský tenista žijící ve Valencii. Momentálně se nachází na 6. příčce žebříčku ATP. Na okruhu ATP triumfoval celkem 8x. Tento hráč je nejvíce nebezpečný na antuce, kde taky sklízí valnou většinu svých úspěchů. Letošní rok nebyl výjimkou, podařilo se mu ihned zkraje roku vyhrát turnaj v mexickém Acapulcu a poté si také zahrál dvakrát finále, a to v Monte Carlu a v Barceloně - v obou případech byl jeho přemožitelem král antuky Rafael Nadal. Co se travnatého povrchu týče, tak Ferrer letos vynechal veškeré travnaté turnaje a po French Open se podobně jako Novak Djokovic soustředil jen na Wimbledon. Tady si v prvním kole poradil ve třech setech s Francouzem Pairem, ovšem v druhém kole přišla tvrdá prověrka v podobě nadějného Američana Ryana Harrisona, který byl celý zápas před Španělem o set napřed, ale Ferrer svojí bojovností dokázal strhnout vítězství na svou stranu. Se Slovákem Beckem se dnes zdaleka tolik nenatrápil, jelikož vyhrál poměrně hladce ve třech setech.

Analýza zápasu

Oba hráči vyznávají naprosto odlišný styl hry, zatímco Tsongova hra je založna především na servise a hře na síti, Ferrer je spíše vyznavačem delších výměn od základní čáry. Na trávě tak má větší šanci určitě Tsonga, ale David je veliký bojovník a nedá jediný míček zadarmo. Ovšem do karet hraje Tsongovi také fakt, že má letos na trávě nahráno podstatně více, než jeho oponent a je to jeden z jeho nejsilnějších povrchů. Ferrerova hra mi na tedy na trávu nesedí - s Harrisonem mohl už balit kufry, ale přehrál ho především svými zkušenostmi. Tsonga bude pro Ferrera mnohonásobně tvrdším oříškem, než jeho dosavadní oponenti a já věřím, že pokud naváže na svoje dosavadní výkony, tak Španěla pošle domů.

Můj tip

vítěz Jo-Wilfried Tsonga @ 1.57 Obrázek

Obrázek
<<

k0udy

Příspěvek sob 25. čer 2011 23:19:53

Re: Wimbledon: Jo-Wilfried Tsonga - David Ferrer

Tsongu mám rád, takže mu tady budu určitě fandit, ale na tipováni je toto pro mě hodně těžký zápas, takže kdo bude hrát, tak GL %%-
<<

Feedjo96

Příspěvek ned 26. čer 2011 7:57:07

Podle mě dobrej zápas s dobrým kursem :) zahraju si, Gl
<<

confused

Příspěvek pon 27. čer 2011 20:20:03

Tsonga 3:0 Ferrer... tip OK
<<

hranol