Evgeny Korolev - Flavio Cipolla

Když mi uživatel "kuba8" povídal, že bude hrát Koroleva, tak jsem nevěděl jak hraje a nevěřil sem, protože mám o Korolevovi trochu jinou myšlenku. Ještě před dvouma rokama to byl tenista s velikým potenciálem, ale od té doby šel hodně z kopce a v současnosti mu patří až 292. místo v žebříčku ATP. Spadl do takového marastu, že se neprosazuje ani na slabě obsazených challengerech a tenisem se tolik nebaví. Jenže v Prostějově je to úplně jiný Korolev než z posledních týdnů, hraje výborně od základní čáry a prakticky bez chyb. Porazil tu Martiho, který se nedávno dostal do prvního kola French Open přes Pospíšila či Harrisona v kvalifikaci. Dále slušně hrajícího Menendeze a Ramose-Viňolase a to vše ve dvou setech. Zdá se tedy, že by se Kazach mohl probudit a začít hrát znovu to, co určitě ještě nezapomněl. Na antuce zahrát vždycky uměl, takže není problém.
Ital Flavio Cipolla patří k těm tenistům, které nemám rád. Hráč se slabým servisem a mnohdy výsledky, které jsou charakteristické mnohým italům . V Prostějově měl zatím spíše štěstí na los a žádná tvrdíš zkouška ještě nepřišla. Přitom tu ztratil set s Bubkou a Olasem přičemž sem si zjistil, že Cipolla nic extrémně dobrého nepředvádí. Je to hráč, který se dokáže prorvat přes silnější hráče, ale mnohdy dokáže vyhořet s naprostými benjamínky. V Prostějově své maximum ale nepředvádí a ani nepředvede.
Verdikt:
Korolev by se tímto výsledkem mohl dostat trochu do rytmu a teď je ve čtvrtfinále, tam kam se letos dostal pouze jednou. Teď opravdu hraje docela slušný tenis a podstoupím i to riziko, že je to "uličník" a je často nevyzpitatelný. Cipolla by nemusel být žádným těžkým oříškem a už vůbec ne žádným extra favoritem.
TOP Kursy a pohyby:
Kursy na Koroleva jdou dolu a někde se již vyrovnaly do roviny, což je podle mě správné a lehce bych možná i Koroleva zapasoval do role favorita. V současnosti má kurs @ 2.15 Betway
Tip: Korolev Evgeny @ 2.15