Zápas začíná 3.5.2011 v 11:00
Kevin Anderson - Olivier Rochus
Anderson Kevin (34) / JARDatum narození: 18.05.86, 24 r.
výška: 201 cm
váha: 89 kg
hraje: levou rukouRochus Olivier (73) / BelgickoDatum narození: 18.01.81, 30 r.
výška: 165 cm
váha: 59 kg
prof. od: 1999
hraje: pravou rukou
Kevin Anderson je tenista s vynikajícím servisem a má tak předpklady pro úspěšnou hru na tvrdém povrchu. Nicméně je to hráč, který se nenechá zahanbit ani na antuce. Jasně o tom hovoří jeho vystoupení v Barceloně, kde mu na raketě skončil Cuevas a minulý týden v Estorilu v němž porazil De Bakkera a Haneska, set vzal i Verdascovi a nebýt přerušení vinou deště bůh ví jak by ten zápas dopadl. Nicméně z posledních dnů rozhodně lze vyčíst dobrý herní projev. I když se jedná o antuku, tak servis je jeho hodně velikou zbraní i zde, kde si dokáže vypracovat následný útok.
Jeho soupeřem bude
Olivier Rochus, který je takovým opakem s pomalým servisem. Na hardu letos vyhrál jeden challenger a byl v osmifinále na Miami. No naposledy se na antuce představil v Monte Carlu, kde se s velikou porcí štěstí dostal do druhého kola v němž si na něm bez lítosti smlsl Berdych. Sledoval jsem jeho výkony v kvalifikaci právě na Madrid a bylo to hodně směšné. V prvním kole kvalifikace měl veliké štěstí se Souzou, kde rozhodně nebyl lepší hráč už podle čísel a vyhrál díky tiebreakům (ztratil o dvě podání více) a následně prohrál s Cipollou ve třech setech, kde nabídl soupeři 18 break ballových šancí. To je hrozivé číslo s někým jako je Cipolla.
Verdikt:Rochus postoupil do hlavní soutěže i přesto, že prohrál v kvalifikaci s Cipollou. Již v ní nehrál nic a já budu sázet na Andersona, u kterého mi přijdou výsledky poslední dobou konstantnější. Dokáže se opřít o servis což u soupeře neplatí a bude to i jeden z faktorů, který rozhodně byť je to zápas hraný na antuce.
Vzájemné zápasy:Hráči spolu zatím nehráli
Vývoj Formy:
- Kevin Anderson
- Olivier RochusTOP Kursy a pohyby:Je i na trhu vidět, že se více věří Andersonovi. Maximem je kurs 1.60 u Unibetu, jinak u většina se to pohybuje na hranici 1.50, u mnoha SK i pod touto hranicí.
Tip: Kevin Anderson @ 1.60
Kevin AndersonGL