Houston: Cuevas-Blake
07.04 19:00

Pablo Cuevas je v první stovce díky svým antukovým výsledků, přesněji je na aktuálním 66. místě v žebříčku ATP TOUR. James Blake už určitě není zdaleka to co býval, tomu odpovídá i postavení v ranku je tam 163.

Cuevas je hráčem především na antuku ovšem na posledním turnaji a to na podniku serie MASTERS v Miami předváděl skvělý tenis okořeněný skvělým servisem. V prvním kole porazil nečekaně Berrera, ve druhém porazil ve dvou setech domácího Miláčka a domácí naději ještě minulý týden hráče z TOP 10 Andyho Roddicka. Ve třetím kole prohrál 1-2 na sety s kvalitním Francouzem Simonem. Poslední dva roky se Cuevasovi dosti dařilo na antuce, minulý rok 31/17, předminulý 45/20. Tento rok hrál zatím na 5 turnajích. V Chile vypadl hned v prvním kole. V Brazilii smolně podlehl velice kvalitnímu antukáři Potitu Staracemu. V Buenos Aires porazil Kubota a opět 1-2 na sety podlehl domácímu skvěle rozjetému Acasusovi. Na dalším turnaji mu porážku oplatil, ve druhém ole však nestačil na hráče který málem překonal Davida Ferrera, na Juana Monaca. V Davisově poháru utrhl dvě skvělé výhry nad Giraldem a Fallou, poslední formu má velice dobrou. S Ricardem Mellem s Brazílie si na tomhle turnaji poradil skvěle kdo by to čekal 6-2 6-0, 94% prvního servisu.
Jeho soupeřem je James Blake který trošku překvapivě zdolal ve třech setech s dávkou štěstí Argentince Berlocqa. Na tvrdém povrchu který je určitě pro něj oblíbenější vždycky vyhrál v prvním kole a vypadl v druhém, tedy až na Miami kde vypadl ve třetím. Blake není žádným antukářem na antuce dobré výsledky nemá, za poslední roky 0/0, 7/7, 9/7, 6/7, 5/6. Blake je hráčem spíše na tvrdý povrch, tam už ale též není to co býval, prvním kolem prošel velmi se štěstím a určitě to byl hodně unavný zápas, Blake už dávno není to co býval.
Pablo Cuevas je určitě kvalitnějším než Blake na antuce, ten sice prošel překvapivě prvním kolem, ale myslím si že to překvapení další nebude, Cuevas je na antuce kvalitní a teď je hlavně v obrovské herní pohodě a jak po výsledku s Mellem tak z Miami musí mít velké sebevědomí, navíc forma mu velice stoupá a dá se považovat za dobrou pro tohoto Uruguajce, já mu budu věřit.
Můj tip:
Cuevas-Blake
1
1.46

OK: 3
KO: 2
Moje tenisové tipy za všechny období:
OK- 78
KO- 28