Basic - Corrie

Neděle 9:30
ITF Turecko F48

Finále, outdoor
Mirza Basic (266; Bosna a Hercegovina; 1991) je kvalitní hráč, který zatím své největší úspěchy slaví hlavně na antuce. Po několika nepovedených challengerech v Asii (Toyota, Jokohama, Yeonhwol a Soul), kdy vypadl vždy v 1K se účastní tohoto tureckého futures, kde je již od 1K favoritem. Basicova hra není až tolik dobře stavěná na tvrdé povrchy, čemuž odpovídá i outdoorová bilance 35/22, letos 7/9. Zde v Turecku přešel přes tyto hráče: Satral (632), Vovk (546), Trinker (404) a Kryvonos (1208). Ve všech zápasech ztratil jen jeden set v zápase s Trinkerem a namále měl s Vovkem. Ve všech čtyřech zápasech nehrál až tolik suveréně, jak by se od něj čekalo.
Edward Corrie (309; Velká Británie; 309) je narozdíl od svého dnešního soupeře typický hráč na tvrdé povrchy. Na outdooru má celkovou bilanci 89/60, letos 21/11. Edward v posledních turnajích nastupoval na challengerech v Champaign a Knoxville a vypadl vždy v OF a s kvalitními hráči: Nevolo (493) a Russel (92). Zde v Turecku měl Edward o něco těžší soupeře než Mirza. Postupně vyřadil tyto hráče: Gerlakh (1192), Haider-Maurer (958), Novak (372) a Obry (583). V prvních dvou zápasech byl stoprocentní, když svým soupeřům nepovolil více jak 4 gamy. Také proti Novakovi a Obrymu dokázal dobře zahrát a v rozhodujících momentech byl na kurtu lepší.
Závěr
Vcelku mě šokoval kurz na Corrieho od bet365, který původně vypsal 3. Hned poté snížil na 2,75 a myslím si že možná ještě k nějakému snížení dojde. Já zde vidím pro Corrieho velmi dobrou šanci na finálovou výhru. Vycházím hlavně z dosavadních výkonů na tomto turnaji, kdy na mě Corrie působí jistějším dojmem. Druhý, neméně významný faktor je povrch. Zatímco Basicovi outdoor nesedí úplně stoprocentně tak pro Corrieho je outdoor ideál a top. Corrie vyniká hlavně na těch nejrychlejších površích, k nimž ten, na kterém se dnešní zápas hraje patří. Kurz na Corrieho má velmi pěkné value. Škoda, že bet365 nevypsal sázku na to, že Corrie uhraje set. Nicméně nebojím se jít do čisté dvojky ani do přesného skóre ve prospěch anglického tenisty. Povrch a aktuální rozpoložení v turnaji jsou na jeho straně a co se týče tenisového umu, jedná se o vyrovnané hráče. Díky povrchu se ale kvalita hry Corrieho zvýší, zatímco kvalita hry Basice půjde níže.
Hlavní tip: 2 @ 2,75 (bet365)
Vedlejší tip: přesné skóre 0:2 @ 4,5 (bet365)
GL