Fed Cup: Česko - Austrálie - 1.den

<<

Zizu

Příspěvek pát 08. úno 2013 22:58:41

Fed Cup: Česko - Austrálie - 1.den

Obrázek Šafářová Lucie vs Stosur Samantha Obrázek

Kvitová-Gajdošová 09.02.2013 13:05
Šafářová-Stosur 09.02.2013 cca 14:45

Snad nevadí, že začnu od zadu - až druhým duelem, jenž je v mé AKOvce tím stěžejním...
Lucka je 18. hráčkou žebříčku, Samantha 9. v pořadí. Vzájemná bilance je 4:2 ve prospěch české hráčky.
Poslední vzájemný duel vyhrála právě Lucka v srpnovém turnaji loni v Montrealu ve dvou tiebreakcích. A to je právě to co mě zaujalo - celkově spolu tato děvčata odehrála 14 setů a hned v 5ti z nich rozhodovala zkrácená hra. Z té má navíc Lucie velmi kladnou úspěšnost v poměru 4:1. Můj předpoklad pro tento singl je, se na něj půjde za stavu 1:0 pro naše barvy. Což samozřejmě bude hrát Šafině do karet. Navíc Samanthě nebude sedět tvrdá hra v podání levoruké soupeřky. Přesto je pro mě Sam v tomto duelu favoritkou. Její servis, co do techniky a účinnosti, je jedním z nejlepších na okruhu a v mezihře počítám s tím, že se nebude chtít nechat zatlačit a spíše se bude snažit výměny ukončovat. Teda myšleno převážně po vlastním servisu. Její defenzíva také odpovídá jejímu postavení na žebříčku a po servisu Lucky je větší pravděpodobnost chyby české hráčky ve snaze Samanthu umlátit. Pro mě je mírnou favoritkou právě Sam, kurzy vypisují rovinu (bídnou, ale rovinu) a to je pro mě důvod jí hrát...

Obrázek Kvitová Petra vs Gajdosova Jarmila Obrázek

První duel Česko - Austrálie obstarají česká jednička momentálně hájící 8. příčku světového pořadí a hráčka s československými kořeny, která se aktuálně nachází o 160 míst vzad oproti wimbledonské šampionce z roku 2011.
Trable Petry z úvodu sezóny jsou zřejmé, změna v kondiční přípravě a zřejmě i spousta jiných aspektů si zatím žádají svůj čas, aby si všechno správně sedlo a bylo se od čeho odrazit. Petru jsem viděl jak v Austrálii tak těď v Paříži a pro ty, kdo Petře fandíte a neměli jste možnost sledovat její poslední turnaj, kde zvládla uhrát 2 kola platí toto: jeto stále stejný - krásně zatlučený balón střídá klidně dvoumetrový aut, či nalitý míč do sítě...
Jarmila měla loňský rok bídný a zakončila ho celkovou bilancí 10/23. Její styl je hodně podobný tomu Petřinýmu z poslední doby, tedy bumbum tenis s tím, že buď to tam padne nebo mám smůlu.
Právě pojetí hry by mělo Petře vyhovovat, Jarmila se bude snažit o vítězné balóny, ovšem její potenciál není v tom právě takto hráčku kalibru Petry a to ikdyž třeba poněkud z formy, přetlačit. Kdyby měla Petra proti sobě obranářku, byl bych silně na pochybách, ale tenhle bod by klapnout prostě měl. Petra je pro mě jasnou favoritkou s resumé, že předpokládám mnohem více nevynucených chyb na straně Australanky. Řeznice z Fulneku bude hrát chytře a do šatny příjde s prvním bodem...

Tip: AKO - Kvitová + Stosur - 1,22 x 1,8 = 2,2 Obrázek
Bilance: OK/KO/VOID - 39/38/4, index = +0,69. yield = +0,90%, série: 8xKO
<<

Zizu

Příspěvek sob 09. úno 2013 17:47:54

Re: Fed Cup: Česko - Austrálie - 1.den

Zizu píše:Kvitová-Gajdošová 09.02.2013 13:05
Šafářová-Stosur 09.02.2013 cca 14:45

Tip: AKO - Kvitová + Stosur - 1,22 x 1,8 = 2,2 Obrázek

7:6 6:3 + 2x 7:6 = KO ... znovu 2 tiebreaky a výsledek už asi nemůže být náhoda (nyní 6:1 pro Lucku) - tedy v podání Šafářová - Stosur zřejmě Nightmare pro Samanthu ... A pro mě ? Prostě klasika poslední doby ...
Bilance: OK/KO/VOID - 39/38/4, index = +0,69. yield = +0,90%, série: 8xKO
<<

Milionovypastelak

Příspěvek sob 09. úno 2013 20:49:01

Re: Fed Cup: Česko - Austrálie - 1.den

Nejsem nepřející, ale dobře ti tak! Vsázet proti Česku fuj tajbl :) to bych radši nedával nic...

Zpět na Tenis