ATP Bastad: Hajek J. - Almagro N.

ATP Bastad

14.7.2012 - 15:00
Včera proti Almagrovi v celku úspěšný bet. S Gimenem vyhrál až ve třísetové bitvě, kterého pouze jednou brejkl. To již všeobecně je pro něho na antuce veliká hrůza a je vidět, že Nico není v naprosté pohodě. Statisticky dokonce lepší určitě nebyl. Je pravda, že oba ztratili servis pouze jednou,ale Almagro si za dlouhé tři sety vypracoval pouze pět breakballů a Gimeno-Traver hned dvanáct, ale doplatil na jejich nevyužívání. Jinak utkání bylo plné nevynucených chyb, což bych trochu ještě u Gimena pochopil, ale u Almagra to není tak časté. I tak ovšem stále postupuje. Jak dlouho mu to může vydržet, ža dokonce ? S Minářem odvrátil mečbol, s Gimenem vyhrál ikdyž nebyl lepším tenistou na dvorci.
Honza Hájek si vůbec poprvé v kariéře zahraje semifinále na okruhu ATP. Aktuálně má skvělou formu a tento úspěch je jistě za jeho práci v posledních týdnech zasloužený. Finále v Prostějově, titul v Marburgu, v Bastadu dvousetové vítězství nad Del Bonisem a Nieminenem a včerejší úspěšný tříseťák se Zoppem. Dá se říct, že Honza měl vlastně včera zápas pod svou kontrolou. Hned na začátku Zoppa breakoval a jedinou vlastně slabší chvilku si vybral ve druhém setu a nedokázal zareagovat. Ovšem třetí set patřil opět jemu. Včera měl celkem vysoká čísla na prvním servisu a to musí zopakovat i dnes.
Almagro se mi tady prostě nelíbí a je hrozně vidět, že neni v pořádku. Všeobecně hráč jeho formátu brejkuje na antuce soupeře jako Minář nebo Gimeno-Traver několikrát za set a ne pouze jednou a být dokonce horším. Snad lze jen doufat, že Honza Hájek se nepodělá ze svého životního úspěchu a v hlavě nebude mít chaos. Já věřím, že ne, protože mi v tomto připadá momentálně hodně silný. Je vidět, že si do úderů hodně věří a ta úderová jistota šla v poslední době opravdu hodně nahoru. Almagra jistě pořád bolí to rameno, jinak by nedělal tak školácké chyby v těchto dvou zápasech a dvě vítězství v zápasech kde byl horším tomu jdou jako jasným důkazem. Dlouho jsem se rozhodoval co vlastně betnu. Těch variant tam bylo hned několik. Nejvíc mě však praštil do hlavy spread +4.5 games, který Almagro na turnaji ještě s nikým nepřekonal a za mini stake pochopitelně vítězství Hájka, který rozhodně na něho momentálně má. Když ho proháněl Minář, pak nevidím důvod proč ne Hájek. GL
Hlavní tip: Honza Hájek +4.5 games @ 1.81

Vedlejší tip: Honza Hájek ML @ 3.67

No gembling, yes Valuebetting ....