ATP Záhřeb - tipy a rozbory

Richard Gasquet se na kurtu v Záhřebu v ostrém utkání ještě neukázal a už je ve čtvrtfinále. Dnes mu totiž ještě před utkáním zápas vzdal Arnaud Clement. Jde pochopitelně o velmi šikovného hráče s asi nejlepší backhandem na okruhu, ale často mu škodí zranění nebo jeho afery mimo kurt. To Michael Berrer si zahrál v Záhřebu už dvě utkání, kdy nejdříve bez ztráty kytičky porazil Mektice a následně také v dobré pohodě hrajícího Kavčiče, který to ale příliš nezvládl. Berrer zde obhajuje loňské finále čili se od něho dá očekávat veliké nasazení i v tomto utkání, povrchu mu sedí, respektive jeho největší zbrani - servisu.
Verdikt
Gasquet se tu ještě neukázal a já ani nevím co od něho očekávat. Jde o dost náladového hráče a hráč na něho nebo proti němu hned mi nepřijde příliš rozumné. Michael Berrer je nepříjemným hráčem pro kohokoliv a já si na tento zápas raději počíhám bez sázky.
Můj tip: NO BET - nesázím

V tomto utkání je zcela jasný favorit a tím je pochopitelně Guilermo Garcia Lopez. Bogomolov je tenista, který pereferuje výhradně domácí americké betony, a tak je mi záhadou proč zrovna letos se rozhodl přicestovat do Evropy. Minulý týden v Heillbornu nevěděl v utkání s Bachingerem, kde mu hlava stojí a pro mne je překvapení, že se vůbec dostal tady takhle daleko. Je pravda, že v kvalifikaci na žádného borce nenarazil, ale to jak tu dnes zamával s Petzschnerem nečekal asi nikdo. Garcial-Lopez je rozhodně kvalitnějším hráčem ve všech směrech, má více zkušeností a na této scéně je zkrátka "okoukanější". Zahrál si ve třetím kole Australian Open a byl na prvním podniku sezony 2011 ve čtvrtfinále v Dauhá. V Záhřebu ve třech setech porazil nepříjemného Lacka.
Verdikt
Jak jsem již jednou řekl, jasná kvalita a všechny ostatní faktory nahrávají do karet Lopezovi. Bude jen na něm jak se s utkáním vypořádá, ale tady toho není moc k řešení. Hráči spolu ještě za celou svou karietu ani jednou nehráli a já cítím, že jubilejní setkání dopadne pro Bogomolova hodně hořce.
Můj Tip: Garcia Lopez @ 1.35

Marin Čilič se předvedl na letošním, prvním grandslamu sezony ve slušném světle. Mnoho tenisových fanoušků uchvátilo především to jeho utkání ve třetím kole proti Johnu Isnerovi, které skončil v Chorvatův prospěch až výsledkem 9-7 v rozhodující páté sadě. Teď v Záhřebu se od něho dají očekávat solidní věci, jelikož jeho motivace je na domácím turnaji určitě veliká. Tím spíš, když Čilič zde obhajuje titul z předešlých dvou let. V prvním kole si smlsl na Kunitsynovi. Pro Chorvata je tento povrch ideální, servis má na super urovni a favoritem je zítra oprávněně. Nebudu tu snižovat kvality Floriana Mayera, ale u mne patří k těm hráčům, od kterých nevíme občas co čekat. To jasně prokázal třeba na Australian Open, kdy nejdříve se postaral o senzaci v podobě vítězství nad Davyděnkem a poté nestačil na Nishikoriho. I tento týden to bylo podobné. Obrovské trable s hráčem jako je Skugor a poté bez ztráty setu vyprovodil Štěpánka. Ani Mayer nemá slušné podání a kvalita a domácí prostředí na druhé straně jsou důležité faktory.
Verdikt
Čilič se cítí tady doma v Záhřebu skvěle, dokonce bych možná řekl "neporazitelně", protože už si tu zde na něho dva roky po sobě nikdo nevyšlápl. A když sem ho viděl letos v Melbourne, tak je mou povinností ho zítra na tiket zařadit znovu. Hnaný publikem nepříjemného Mayera porazí. GL
Můj tip: Čilič @ 1.59

Souboj dvou domácích hráčů a dvou Ivanů. Ivan Dodig zde odehrál dvě suprová utkání, ale zítra i on sám musí vědět, že favoritem není. Je na něm vidět veliké nasazení, s Grannolersem i dnes s Marchenkem zamával jako s hadrovým panákem, ale Ljubičič pochopitelně takové ořezávátko není. To ukázal již dnes, kdy dokázal bez větších problémů zkrotit nebezpečných Brandsův servis a vyhrát celkem přesvědčivě 6-2, 6-3. V loňské sezoně se spolu utkali hned dvakrát a to v Umagu a Stockholmu. Pokaždé se hrálo utkání na maximální počet setů a oba duely vyhrál Ljubičič.
Verdikt
Souhlasím s názorem, že pro Dodiga to bude zítra konečná. Rozhodně je to veliké lákadlo pro tenisového fanouška, ale na returnu proti Ljubičičově servisu nebude mít Dodig moc příležitostí. A když sem dnes viděl jak "kolýnko" zamával s Brandsem, nemůžu jinak než zahrát jeho.
Můj tip: Ljubičič @ 1.56