Philipp Petzschner - Mikhail Južný

Domácí Petzschner bude na turnaji v Halle v prvním kole favoritem byť je v žebříčku o téměř sedmdesát míst horší. Na trávě tento hráč umí zahrát velice kvalitně, kde těží svým agresivním podáním. Ono celkově mu domácí podmínky hodně moc sedí. Antuka mu tolik nesedí a přesto byl letos na ní v Mnichově v semifinále, kde hrál opravdu velice pohledný tenis a porazil např. Staraceho, Dodiga a také Južného. Naposledy na French Open vypadl překvapivě ve druhém kole s Deličem, ale tomu to zde náramně a nečekaně sedlo. Času na odpočinek bylo dost, na trávě stihl něco natrénovat a bude plně připraven obhajovat loňské semifinále.
Južnému se zde poslední roky příliš nedaří. Pravidelně sem jezdí, ale od roku 2004 je zde jeho maximem jedno čtvrtfinále, dvě osmifinále a třikrát skončil v prvním kole. Tráva mu žádné vyloženě veliké problémy nedělá, ale TOP povrch to pro něho určitě není. Nicméně to, co jsem od něho viděl v posledních dnech se mi příliš nelíbilo. Na French Open vypadl ve třech setech s Montanesem a tento týden v Prostějově nic moc nepředvedl se Semjanem a dokonce musel skrečovat ve čtvrtfinále pozdějšímu vítězi, Ščukinovi. Jak to bude z jeho zdravím od pondělí sám nevím, ale na vítězství bych ho netipoval.
Když to shrnu, tak Petzschner se na tento domácí turnaj hodně těšil, minulý rok tu byl v semifinále (porazil Baghdatise, Troickiho a vyrovnaně hrál s Federerem) a rád by body obhájil. Južný mi nepřijde poslední dobou nějak nepřekonatelný a když připočtu skreč z minulého týdne v Prostějově, tak se mi zdá sázka na Petzschnera docela atraktivní.
Na vzájemné utkání vede Ruský tenista poměrem 2-1, ale to poslední na antuce na nedávném podniku v Mnichově ovládl právě Petzschner a vyzraje na něho i podruhé.
Charakteristika hráčů :
Philipp Petzschner

Do tenisu se nedostal náhodou, protože jeho otec vlastnil tenisovou školu. Jeho vzorem byl vždy Goran Ivaniševič a Stefan Edberg. Jeho nejoblíbenějším úderem je bezesporu tvrdý servis a kvalitní forehand od základní čáry.
Mikhail Južný

Južný měl perfektní výkony již jako junior. Rus není znám jen kvalitní hrou od základní čáry, umí měnit rytmus, ale také svým chováním. Dokáže ho rozhodit hodně veliká prkotina, je hodně nervozní a s tím i jeho hra upadá. Určitě si někdo vzpomenete na utkání, ve kterém si ze zlosti rozbil hlavu raketou. Trenérem je Boris Sobkin.