Roland Garros: Alexander Dolgopolov - Viktor Troicki

28.5. 11:00

Alexander Dolgopolov
Tak jsem se rozhodl, že se po delší době občas podělím s nějakým tím tipem.
Ze zítřejší nabídky mě vcelku zaujal zápas mezi mladým Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem a rodákem ze srbské metropole Bělehrad Viktorem Troickim.
Alex Dolgopolov patří jednoznačně mezi kvalitní hráče na antuce, o čemž nás také přesvědčil začátkem roku na jihoamerických turnajích, když si v Acapulcu zahrál semifinále a v Costa do Sauipe dokonce finále. Po sérii turnajů na tvrdých površích přišel návrat na oranžový podklad, který tentokrát pro Dolgopolova dopadl tragicky, když na podnicích v Monte Carlu, Barceloně, Madridu a Římě vypadl pokaždé v úvodním kole. Po těchto neúspěších však přišel turnaj v Nice, kde Dolgopolov příjemně překvapil hlavně čtvrtfinálovou výhrou nad výborným antukářem a světovou sedmičkou Davidem Ferrerem, kterého z kurtu vyprovodil po třech sadách. Následně pak v semifinále Ukrajince schladil Viktor Hanescu, což nic nemění na tom, že Alexovi se turnaj vydařil a podstatně mu zvedl sebevědomí, což ukázal i v úvodních kolech na Roland Garros, kde si hravě poradil s Schuettlerem a Haider-Maurerem.
Tentokrát ho však bude čekat podstatně tvrdší oříšek v podobě loňského daviscupového mistra Viktora Troickiho. Troicki měl narozdíl od jeho nynějšího oponenta velmi dobrý start antukové sezóny, když se i za pomoci skreče Tommyho Robreda probojoval do čtvrtfinále turnaje v Monte Carlu, což pro něj byl obrovský úspěch, i když v něm nestačil na Davida Ferrera. Následně však doma v Bělehradu absolutně vyhořel s Marcelem Granollersem, kde skončil hned v úvodním kole. Stejně tak v Madridu, kde ho poslal domů Němec Florian Mayer. Poměrně dobře zahrál Srb na turnaji družstev v Dusseldorfu, kde si připsal jedinou prohru s Florianem Mayerem a následně dvě výhry s Rusem Youzhnym a jeho nedávným přemožitelem Marcelem Granollersem ze Španělska. Na Roland Garros si zatím poradil s dvěma Němci - Reisterem a dlouhodobě se trápícím Tobiasem Kamkem.
Můj tip:
Ačkoliv si Alex prošel krizí, na turnaji v Nice a zatím i na Roland Garros působí naprosto jistě a je vidět jeho absolutní motivace a koncentrovanost. Trochu mi připomíná Stanislase Wawrinku, který před Roland Garros taky prohrával s o úroveň slabšími hráči, ale na grandslamu ze sebe dostal maximum a zahraje si 4. kolo. Troicki je bezesporu kvalitním hráčem, ale na Alexe mu dle mého názoru ještě krůček chybí, a to nejen po tenisové, ale i po psychické stránce.
Alexander Dolgopolov - Viktor Troicki
- 1 @ 1.74

GL