Roland Garros: Alexander Dolgopolov - Viktor Troicki

<<

confused

Příspěvek pát 27. kvě 2011 21:57:03

Roland Garros: Alexander Dolgopolov - Viktor Troicki

Obrázek Alexander Dolgopolov - Viktor Troicki Obrázek

28.5. 11:00

Obrázek
Alexander Dolgopolov

Tak jsem se rozhodl, že se po delší době občas podělím s nějakým tím tipem.

Ze zítřejší nabídky mě vcelku zaujal zápas mezi mladým Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem a rodákem ze srbské metropole Bělehrad Viktorem Troickim.

Alex Dolgopolov patří jednoznačně mezi kvalitní hráče na antuce, o čemž nás také přesvědčil začátkem roku na jihoamerických turnajích, když si v Acapulcu zahrál semifinále a v Costa do Sauipe dokonce finále. Po sérii turnajů na tvrdých površích přišel návrat na oranžový podklad, který tentokrát pro Dolgopolova dopadl tragicky, když na podnicích v Monte Carlu, Barceloně, Madridu a Římě vypadl pokaždé v úvodním kole. Po těchto neúspěších však přišel turnaj v Nice, kde Dolgopolov příjemně překvapil hlavně čtvrtfinálovou výhrou nad výborným antukářem a světovou sedmičkou Davidem Ferrerem, kterého z kurtu vyprovodil po třech sadách. Následně pak v semifinále Ukrajince schladil Viktor Hanescu, což nic nemění na tom, že Alexovi se turnaj vydařil a podstatně mu zvedl sebevědomí, což ukázal i v úvodních kolech na Roland Garros, kde si hravě poradil s Schuettlerem a Haider-Maurerem.

Tentokrát ho však bude čekat podstatně tvrdší oříšek v podobě loňského daviscupového mistra Viktora Troickiho. Troicki měl narozdíl od jeho nynějšího oponenta velmi dobrý start antukové sezóny, když se i za pomoci skreče Tommyho Robreda probojoval do čtvrtfinále turnaje v Monte Carlu, což pro něj byl obrovský úspěch, i když v něm nestačil na Davida Ferrera. Následně však doma v Bělehradu absolutně vyhořel s Marcelem Granollersem, kde skončil hned v úvodním kole. Stejně tak v Madridu, kde ho poslal domů Němec Florian Mayer. Poměrně dobře zahrál Srb na turnaji družstev v Dusseldorfu, kde si připsal jedinou prohru s Florianem Mayerem a následně dvě výhry s Rusem Youzhnym a jeho nedávným přemožitelem Marcelem Granollersem ze Španělska. Na Roland Garros si zatím poradil s dvěma Němci - Reisterem a dlouhodobě se trápícím Tobiasem Kamkem.

Můj tip:

Ačkoliv si Alex prošel krizí, na turnaji v Nice a zatím i na Roland Garros působí naprosto jistě a je vidět jeho absolutní motivace a koncentrovanost. Trochu mi připomíná Stanislase Wawrinku, který před Roland Garros taky prohrával s o úroveň slabšími hráči, ale na grandslamu ze sebe dostal maximum a zahraje si 4. kolo. Troicki je bezesporu kvalitním hráčem, ale na Alexe mu dle mého názoru ještě krůček chybí, a to nejen po tenisové, ale i po psychické stránce.

Alexander Dolgopolov - Viktor Troicki

- 1 @ 1.74 Obrázek

GL %%-
<<

Feedjo96

Příspěvek pát 27. kvě 2011 22:15:18

Re: Roland Garros: Alexander Dolgopolov - Viktor Troicki

Super Confu :-bd
<<

Mysak

Příspěvek sob 28. kvě 2011 10:59:52

Čau,zdravím tě skvělý tip hraji s tebou,ale zatím je to omyl,hraje zajímavě,snad dojde,ale myslím 3:2 na sety
gl.
;)
<<

confused

Příspěvek sob 28. kvě 2011 11:07:39

Mysak píše:Čau,zdravím tě skvělý tip hraji s tebou,ale zatím je to omyl,hraje zajímavě,snad dojde,ale myslím 3:2 na sety
gl.
;)

no zatím je dolgopolov úplně mimo.. doufám, že se to zlepší
<<

Mysak

Příspěvek sob 28. kvě 2011 12:15:40

Už na něho dlouho nedám Troicki na antuce hraje hovno a najednou ho přehrává,mě připadá,že je to domluvené,jinak jsi skvělý tipér,
;)
<<

Feedjo96

Příspěvek sob 28. kvě 2011 12:24:55

Mysak píše:Už na něho dlouho nedám Troicki na antuce hraje hovno a najednou ho přehrává,mě připadá,že je to domluvené,jinak jsi skvělý tipér,
;)

Tak domluvené to fakt nebude :)) je to RG
<<

Mysak

Příspěvek sob 28. kvě 2011 12:29:41

Máš pravdu,ale podle mě chybí v rozhodujících chvílích zkušenosti a rozvaha,přece není možné,aby ho brejknul tolikrát přes shodu,mě to hlava nebere
<<

confused

Příspěvek sob 28. kvě 2011 12:49:40

Dolgopolov mě dneska hodně zklamal.. hrál hrozně ležérně a připadalo mi jakoby si z toho dělal prdel, ty jeho kraťasy byly sice zezačátku efektivní, ale postupem času si asi nevšiml, že mu je Troicki čte, navíc kvůli nim několikrát zbytečně chyboval.. no dneska katastrofa z jeho strany (a z mé taky).. sorry za tip
<<

Mysak

Příspěvek sob 28. kvě 2011 13:00:02

V pohodě,to nevadí,já už na něho na antuce,nesázím není antukář a to,že porazil Ferrera,jednoho z nejlepších antukářu světa nic neznamená,má s ním stejně bilanci 1-4,něco se mu povedlo a na trávě uvidím jestli si na něho vsadím
měj se at se daří
gl.
<<

confused

Příspěvek sob 28. kvě 2011 13:02:04

Mysak píše:V pohodě,to nevadí,já už na něho na antuce,nesázím není antukář a to,že porazil Ferrera,jednoho z nejlepších antukářu světa nic neznamená,má s ním stejně bilanci 1-4,něco se mu povedlo a na trávě uvidím jestli si na něho vsadím
měj se at se daří
gl.

Dolgopolov je především antukář..

Zpět na Tenis