Čtvrtek na Roland Garros - preview + tipy

<<

Masacek

Příspěvek stř 25. kvě 2011 22:07:31

Čtvrtek na Roland Garros - preview + tipy

Na zítra jsem se rozhodl napsat tento článek, který bude obsahovat drobnější rozbor některých z vybraných utkání + můj tip na vítěze. Doufám, že budete s tímto "preview" spokojeni a třeba se i inspirujete.

Obrázek

ObrázekJuan Ignacio Chela-Kevin AndersonObrázek
- 26.5. 17:00
Juan Ignacio Chela je v tomto souboji jednoznačně lepším antukářem. Na svém kontě má letos semifinále z Costa Do Sauipe a finále z Buenos Aires a skončili mu na raketě takový hráči jako Wawrinka, Montanes, Bellucci (mluvím jen o zápasech na antuce). Chela hraje velice dobře od základní čáry, ale často má nevyrovnanosti při servisu. V prvním kole se Smyczekem měl problémy akorát v prvním setu, kdy musel rozhodnout tiebreak, ale následující dva sety skončily naprosto jednoznačně poměrem 6-1, 6-1. To Kevin Anderson věděl, že ho nečeká lehká práce s domácím Mahutem, ale utkání zvládl ve čtyřech setech, přičemž odezva na bolavý kotník z posledního turnaje nebyla žádná. Anderson bude mít nevýhodu hry proti antukáří a tam báude ztrácet. Osobně očekávám, že první set se bude drže především díky svému servisu, ale utkání vyhraje Chela.

Můj tip: Chela

ObrázekMarcos Baghdatis-Leonardo MayerObrázek
- 26.5. 13:00

Hrál jsem proti Marcosovi v prvním kole, kdy nelítostně porazil Gila 3-0 na sety. Ze začátku utkání, kdy Marcos nic moc nehrál sem si říkal, že to bude podobné jako z posledních týdnů, ale poté ukázal svůj dobrý tenis a zkušenost z grandslamů. Poslední týdny se mi vůbec nelíbíil, ale tohle je grandslam a má zde patřičné zkušenosti . Soupeř ve druhém kole bude Leonardo Mayer, který je až ve třetí stovce žebříčku ATP. Papírově tedy jasný zápas, ale ani náhodou tomu tak není. Mayer umí zahrát a pokud mu bude padat první servis, tak bude hodně nebezpečný. Šel do turnaj přes kvalifikaci pochopitelně, je rozehraný a první kolo zvládl výhrou nad Brownem, což byla z jeho strany menší povinost. Můj názor na utkání je takové, že by se měla projevit zkušenost na grandslamech a pokud doloží Marcos herní projev z prvního kola, tak by měl vyhrát.

Můj tip: Baghdatis

ObrázekJeremy Chardy-Gilles Simon Obrázek
- 26.5. 17:00
Chardy měl naprosto tragický úvod sezony na hardech, ale poté přišla nečekaná chvíle na Davis Cupu v Rakousku, kdy získal dva body a porazil Melzera a jen naznačil, že se s ním stále musí počítat. Od té doby nic moc zázračného nepředvedl. Na French Open je doma a první kolo s talentovaným Dimitrovem zvládl až překvapivě rychle. Jenže zítra se proti němu postaví rovněž domácí hráč, která je považována za zeď, která všechno vrátí a takové hráče Chardy příliš rád nemá. Jsem názoru, že v tomto utkání rozhodne jistější ruka a trpělivost a v tom dominuje Gilles Simon.

Můj Tip: Simon

ObrázekAlejandro Falla-Florian MayerObrázek
- 26.5. 11:00
Do druhého kola se také překvapivě probojoval Alejandro Falla ve třech setech přes Potita Staraceho. Jeho letošním maximem bylo čtvrtfinále v Delray Beach, kde mu místní turnaj opravdu sedl. Jenže zítra ho prověří člen elitní světové dvacítky, Florian Mayer a to bude jiné kafe. Mayer je výborný antukář, byl ve finále v Mnichově, čtvrtfinále hrál v Římě. Celkově je jeho letošní sezona povedená a svým tenisem může být spokojen. V zítřejším utkání je určitě velikým favoritem, vede i v bilance vzájemných zápasů a to poměrem 2-0, když se naposledy potkali v roce 2010 v Sunrise. Diktovat tempo by měl i tentokrát kvalitnější Florian Mayer.

Můj tip: Mayer

ObrázekIvan Ljubičič-Sam Querrey Obrázek
Ivan Ljubičič by měl být teoreticky na antuce favoritem v utkání se Samem Querreym, ale tomu se obrovským způsobem povedlo první kolo, ale k tomu se ještě dostaneme. Ivan Ljubičič letos nijak neoslnil kromě semifinále v Rotterdamu a nedávné čtvrtfinále v Monte Carlu. Na Rolland Garros zvládl povinost v prvním kole a ve třech setech nedal šanci Dev Varmanovi přičemž předváděl slušný tenis. Sam Querrey a antuka není jeho největší hobby. Vzhledem k jeho hernímu stylu je pochopitelné, proč miluje tvrdé povrchy. Včera po prvním setu, který s Kohlschreiberem prohrál všechno napovídalo tomu, že prohraje, ale následující tři sety naprosto němce znemožnil a otočil průběh. Když si ale přirovnám oba dva hráče k sobě, tak mi možná vychází čtyř nebo pětisetová bitva, ale věřit v ní budu chorvatskému hráči.

Můj tip: Ljubičič

Obrázek Robin Soderling-Ramos Vinolas Obrázek
Mezi oběma hráči je v druelu druhého kola rozdíl několika tříd a znát to bude. Soderling nebyl sice v prvním kole s Harrisonem nijak suveréní, ale stačilo to. Na Roland Garros obhajuje hodně bodů, neboť tu minulý rok prošel až do finále a tak bude muset něco ukázat i letos. Je pravda, že momentálně jeho hra není na takovém levelu, aby podobný kousek z minulého roku zopakoval, ale hráče jako je Ramos Vinolas musí zkrátka nekompromisně zméct z kurtu. Vinolas je ortodoxní antukář, ale na nějaký úspěch na scéně ATP turnajů stále bude muset nějakou dobu počkat. První kolo s Marti zvládl v pěti setech, které možná v nohách takový hráč ucítí i zítra. Každopádně můj názor je takový, že Soderling hravě vyhraje.

Můj Tip: Soderling

Další tipy :
Fish - Haase 2
Verdasco-Mallisse 1
Dolgopolov - Haider Maurer 1
Melzer - Rosol 1
Berrer - Clement 1

Overové zápasy na zítra
Dlouhá utkání během zítřejšího programu očekávám v zápasech Querrey-Ljubičič, Haase-Fish, Baghdatis-Mayer

Obrázek
Naposledy upravil Masacek dne čtv 26. kvě 2011 10:08:03, celkově upraveno 1
Nikdy se nehádej s blbcem nebo klesneš pod jeho úroveň
Obrázek Obrázek
<<

Masacek

Příspěvek čtv 26. kvě 2011 10:02:32

Re: Čtvrtek na Roland Garros - preview + tipy

hrajete někdo něco dneska z ATP O:-)
Obrázek Obrázek
<<

Petr Jeník

Příspěvek čtv 26. kvě 2011 10:04:06

Všichni dnes hrajeme něco z ATP :D
Jo a přepiš si tam ty datumy - máš tam všude 25.5. a přitom všechny zápasy se hrají dnes - tedy 26.5. :))
<<

Masacek

Příspěvek čtv 26. kvě 2011 10:06:17

lol sorry :D zapomněl sem na soutěž a ty datumy sem asijouda nebo nevim ... psal sem to včera, tak sem to asi nedomyslel
Obrázek Obrázek
<<

Cradle

Příspěvek čtv 26. kvě 2011 10:10:31

No dneska jsou tam hodne divne zapasy..bud male kurzy nebo hodne vyrovnane matche..asi si pockam na live a podle toho jak budou hrat to vsadim, idealni varianta v techle pripadech..jinak davam Butorac/Rojer + Chela + Bhupathi/Paes, to jsou pro me dnesni "tutovky". Pak me zaujal celkem kurz na Johannu Larsson a Querryho..ale naty si pockam live v jakem budou rozpolozeni..
<<

bananajoe

Příspěvek čtv 26. kvě 2011 14:57:01

Tých Butorac/Rojer to som aj ja fakt považoval za jasnú záležitosť ..a ako to dopadlo -_-
Z dnešnej ponuky som si dal iba Simona.
MIGHTY REDS
Obrázek Obrázek
<<

rada9

Příspěvek čtv 26. kvě 2011 16:09:56

dnes jsem zkusil jen tak pro nic za nic a bohužel :-q http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/ ... O2lBSRg%3D

Zpět na Tenis