French Open: Pospíšil-Marti
18.05 10:00

Marti je teprve 19 letý borec moc odehráno toho nemá, ale získává zkušenosti, zatím je 249. Jeho soupeř a o dvouciferné číslo starší Pospíšil je 104.

Jaroslav Pospíšil, ze začátku fantastická forma, postupně uvadající. Pospa měl velký sen dostat se do hlavní soutěže FO, to se mu nepovedlo a tak musí hrát kvaldu, Pospíšil zapomněl na svoje nezdary a hrozné výsledky a je zpět. V Ostravě prohra ve druhém kole s Bubkou. V Praze měl ohromně těžký los když dostal Gonzaleze který nebýt zranění tak to tam nejspíš vyhraje. V Chorvatsku padl s domácím. Teď je tu French Open. V prvním kole kvaldy dostal velezkušeného Patienceho navíc je to domácí hráč, Pospíšil byl mirným favoritem když byl na něj kurz 1.65, Pospíšil tento těžký zápas zvládl skvěle 6-3 7-6. To prohrál v tiebreaku druhé sady 3-6, a vyhrál 8-6, to je ten starý dobrý Pospíšil jak ho znám.
Jeho soupeř je jak už jsem říkal devetenáctiletý Španěl Javier Marti. Ten má tento rok velice dobrých 24/11 na antuce, ale hrává i futures kde má 16/6. Na challengerech tedy 8/5 což není nic extra, a hlavně hrává v Jižní Americe, na Evropských challengerech nic moc. Včera odehrál velice těžký zápas s Martinem Andrejem ze Slovenska. Na kurtu strávil přes 2,5 hodiny a vyhrál po obrovské bitvě 4-6 7-6 6-3. Marti mohl klidně vypadnout, zvládl to a teď je ve druhém kole.
Pospíšil je o mnoho zkušenějším, má velký cíl a sen, který si chce splnit. Za hlavu hodil neúspěchy a zase bojoval do posledního míčku jak to u něj bylo zvykem, za FO jde tvrdě a Martimu se může připočíst i lehčí únava, na to ale nespolehám, spolehám na to že Pospíšil je kvalitnějším hráčem, má větší motivaci a zkušenosti, které jsou hodně v takovém utkání potřeba, GL

Můj tip:
Pospíšil-Marti
1
OK: 3
KO: 2
Moje tenisové tipy za všechny období:
OK- 78
KO- 28